Mennyibe kerül egy szemüveg?

máj 11, 2018 | szakértői blog

Sok ember felteszi ezt az egyszerűnek tűnő kérdést, majd meglepődik, miért nem tudunk legalább ilyen egyszerűen válaszolni rá…

A szemüveg nem egy liter tej, amit naponta újra vásárolnunk kell, és ha nem ízlik a 2,8-as, másnap 1,5-öset veszünk.

A szemüveget 2-3 évig viseljük napról napra, gyakran a teljes ébrenléti idő alatt. Ezért döntésünknél feltétlenül végig kell gondoljunk megannyi szempontot, ha nem akarjuk, hogy elhamarkodott, vagy csupán az ár figyelembevételével meghozott döntésünk kidobott pénzzé váljék.

A szemüveg tulajdonságai ezzel együtt az ára több tucat tényezőtől függ:

 látásprobléma – távolra, közelre vagy minden távolságra szükséges a látás javítása)

 a szükséges szemüveges korrekció erőssége – nagyobb fénytörési hiba esetén vékonyított lencse szükséges és a vékonyításnak is több fokozata lehetséges

  a viselő stílusa-a szemüvegkeret és lencseválasztás nem feltétlenül arctípus vagy divat függvénye, sokkal fontosabb, hogy illeszkedjen viselője stílusához, minden viselés alkalmával önbizalmat adjon

milyen technológiával készült szemüvegkeretet részesít előnyben – pl. a keret nélküli szemüvegkeretekbe csak törés és repedés álló lencsék kerülhetnek

egyedi problémák megléte – fényérzékenység, fém allergia, extrém életkörülmények-ilyenkor fényvédelemmel ellátott, bőrbarát vagy rugalmas keretkialakítás jelenthet megoldást

hobbi – pl. horgászathoz elengedhetetlen az UV-szűrő ill. polarizált lencse csillogás szűrő hatása

munkakörülmények- más felületkezelés könnyíti meg pl. az irodában dolgozók mindennapjait, mint egy sofőr életét, akinek a távolságokat kell hajszálpontosan érzékelnie

lencseminőség – a komoly, minőséget képviselő márkák gyártói garanciát biztosítanak termékeikre, melyet a garanciakártya igazol.

Szerencsére nem vagyunk egyformák. Ahhoz, hogy a viselőjének a következő 2-3 évre ne bosszankodást, hanem élményt nyújtson a szemüveg, rengeteg egyedi szempontot figyelembe kell venni. Ezért nem egyszerű a válasz arra, hogy mennyibe kerül egy szemüveg.

Ahhoz, hogy kielégítő választ adhassunk az egyszerű kérdésre, tudnunk kell, milyen igényeknek kell megfeleljen a szemüveg.

„Huhh! Ez bonyolultabb, mint gondoltam”-látszik ilyenkor az arcokon.

Igen, ez így elsőre bonyolultnak és nehézkesnek tűnik. Tapasztalatom az, hogy vásárlóink a Széchenyi Optikában a Taupert szemvizsgálatot a szemüveglencsék és keretek megbeszélését követően saját maguk is határozottan tudják azt, hogy milyen szemüveg lesz az, amely kiszolgálja saját igényeiket mind látás, mind stílus, mind kényelem tekintetében.

Próbáld ki Te is! Válaszd Te is a Taupert szemvizsgálatot, és tapasztalja meg a különbséget.

Széchenyi Optika Szolnok, Széchenyi krt.127. 56/402-744

 

 

 

Döntenünk kell arról, hogy állandóan, vagy csak bizonyos élethelyzetekben szeretnénk használni szemüvegünket, csak zárt térben, irodában viselnénk, vagy az utcán is, ahol zavar a napfény. Meggondolandó, szeretnénk-e többet költeni a szemüveg esztétikai megjelenésére, szükségünk van-e a szemüveglencse vékonyítására, UV védelmére, tükröződéscsökkentésére, felületének ellenállóbbá tételére. Szemüveglencséink kiválasztása szempontjából az sem mindegy, milyen technológiájú keretet választunk, más, erősebb alapanyagú lencsére van ugyanis szükség a keret nélküli változatok esetén, mint a körben keretes típusoknál.

 

Ahogyan tehát az autókereskedők sem tudnának választ adni arra, „Mibe kerül egy autó?”, az optikai szaküzleteknek is fel kell mérniük vásárlóik igényeit ártájékoztatás előtt.

Szemüvegünket általában hosszabb időre, legalább 2-3 évre vesszük, nem árt tehát alaposan tájékozódni, pontosan mire is van szükségünk.

Azt mondják többen, hogy a szemüveg drága…igen a jó szemüveg az, de hány szemüveget veszünk évente?

És hány pár cipőt…szezononként?

Egy jó szemüveg kitart 2-3 évig és közben a nap akár minden percében biztosítja a tökéletes látásunkat! Márpedig az információk több, mint 80%-át a látásunkon keresztül kapjuk, úgyhogy nagyon nem mindegy vajon jól látunk-e?

Mi segítünk Neked kiválasztani a megfelelő MEGOLDÁST!

Mikor voltál utoljára látásvizsgálaton? 1 évnél régebben?

Ha szeretnél több érdekességről olvasni, kattints az alábbi gombra, hogy feliratkozz hírlevelünkre, melyen keresztül havonta juthatsz értékes információkhoz érdekességekről, vagy az aktuális trendekről.

Jelentkezz be a 7Lépéses Taupert szemvizsgálatra