Színes, multifokális, chip-pel ellátott kontaktlencsék

A nyugati országokhoz viszonyítva Magyarországon lényegesen kevesebben viselnek kontaktlencsét, pedig a kontaktlencsének számos előnye van a szemüveg viseléssel szemben.

Míg a szemüveg a keret látótér kitakaró-  és a lencse torzító hatása miatt korlátozza  a látóteret, a kontaktlencse minden irányba éles képet biztosít, a perifériás látás is tökéletes.

 

Szabad mozgást tesz lehetővé és nem párásodik, ezért sporthoz kiemelten ajánlható. A legtöbb kontaktlencse anyaga UV szűrős, védi a szemet a káros sugárzások ellen

 

 

Divatos napszemüvegekkel viselhető, nem annyira egyhangú, mint a szemüveg. Léteznek, a szem színét megváltoztató kontaktlencsék is, melyek nem a szem színét változtatják meg, hanem festett lencsék. Kipróbálhatjuk tehát, hogy hogyan mutatunk kék helyett pl. barna szemmel.  

Léteznek, un.”buli„ lencsék is, ezek különböző ábrákat (macskaszem, dollárjel) tartalmazó festett kontaktlencsék. Szórakozáshoz is kényelmesebb viselet, nem kell vigyázni a szemüvegre.   A rövidlátók kontaktlencsében élesebb látást élvezhetnek, valamint a színeket is élénkebbnek látják, mint szemüvegben.

Ma már az idősebb korosztály igényeinek megfelelő kontaktlencsék is elérhetők, azaz ha távolra és közelre eltérő erősségű lencsét kell viseljünk, abban az esetben is létezik kontaktlencsés megoldás. Az un. multifokális kontaktlencse, mely minden távolságba éles képet biztosít, megadja a szabad mozgás és a széli torzításmentes látómező szabadságát is. A kontaktlencse viselést alapos kontaktológiai vizsgálat előzi meg. A megfelelően, szakember által illesztett kontaktlencse a viselési szabályok betartása és a rendszeres kontroll vizsgálatok mellett teljesen veszélytelen.

 

 

 

Érdekesség, hogy nagy számban folynak kontaktlencsékkel kapcsolatos kutatások, melyek egyik eredménye az inzulinszint mérő kontaktlencse. A zseniális találmány a világ legkisebb vércukor szint mérője, mely egy vezeték nélküli jeladóval együtt kontaktlencsébe van beépítve, másodpercenként méri a könny inzulinszintjét, az adatok okostelefonon nyomon követhetők. Ez a jövő.

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!