Mi a multifokális szemüvegek megszokásának titka?

Szerző: | máj 14, 2018 | szakértői blog

Megtudhatod, miért félnek ma is sokan olyan szemüvegre váltani, ami minden távolságra jó látást biztosít… Azt is látni fogod, mi a biztosítéka, hogy döntésed ne kidobott pénzzé váljék Olvass tovább!
Azt már a legtöbben tudják, hogy a multifokális szemüveglencse azoknak nyújt megoldást, akiknek távolra és közelre más-más erősségű szemüveg szükséges. Ezek a szemüvegek a természetes tekintési irányoknak megfelelően dioptria átmenettel oldják meg azt, hogy egy szemüveggel cserélgetés nélkül minden távolságra élesen lehessen látni. Sokan viselnek már ilyen szemüveget és még többen vannak, akik nagyon szeretnének ilyen szemüveget, de félnek… Ódzkodnak, hogy mások tapasztalatai náluk is beigazolódik és „nem tudják megszokni”. Félnek a családi költségvetésből bizonytalanra költeni, kockáztatni. Mindenképpen olvass végig, a végén meglepetés vár! Az optikák ugyan biztosítanak „Megszokási garanciát”, azonban ez csak azt jelenti, ha valakinek nem válik be, kicserélik 1 pár távolira és 1 pár olvasóra a multifokális lencsét. (A tapasztaltabb szemüvegesek tudják: a kettő közti értékbeli különbség nagyon nagy.) A megszokási garancia tehát nem jelent igazi kockázatmentességet, felhőtlen nyugalmat. Mi tehát a megoldás? És miért van, hogy: Van, aki meg tudja szokni, van, aki nem? Állítom, hogy 100 emberből kevesebb, mint 1 az, aki valóban nem tudja megszokni az ilyen lencsét. Egy jó szemüveg olyan, mint egy gyöngysor. Ha van benne egyetlen gyenge láncszem, az egész gyengécske. A multifokális szemüvegeknél az egyetlen gyengécske láncszem szokott megszokási problémához vezetni. Mi lehet gyenge láncszem?
  1. Szemvizsgálat: Nem elég egy sima távoli és olvasódioptria meghatározása egy multifokális szemüveghez. Ahhoz, hogy szemüveged valóban kényelmes látást biztosítson minden távolságra, számtalan egyéb, a látásoddal, tekintési szokásaiddal összefüggőparamétert vizsgálat alá kell vonni. Erre fejlesztettük ki a 7 lépéses Taupert Szemvizsgálatot, mely a mögötte álló ZEISS technikával a lehető legpontosabb adatokat biztosítja.
  2. Megfelelő keret és lencseválasztás: Mindkettő komoly odafigyelést és szakértelmet kíván. Az, hogy adott keret hogyan illeszkedik viselője arcán meghatározó lehet a látás kényelme szempontjából. Multifokális lencse is van több 10ezer fajta. Érdemes valóban hozzáértő szakember segítségét kérni abban, hogy a Te életmódodnak, elvárásaidnak megfelelő lencse kerüljön szemeid elé.
  3. Lencse minőség: Minden ember jó szemüveget szeretne magának. Némelyek abban reménykednek, hogy a lehető legkedvezőbb árú lencse is kielégíti majd igényeiket. Ebből születnek a csalódások. Gondolj csak arra, hogy szeretnél végre egy jó autót, és lehetőleg nagyon olcsótA kettő együtt valószínűleg nem teljesül. Az alacsony árfekvésűnél kompromisszumokat kell, hogy köss, a minőséget pedig meg kell, hogy fizesd.
  4. Csiszolás: A jó szemüvegek elkészítése igen nagy precizitást követel. Ugyanis az is tönkreteheti az előző lépések pontosságát.
De honnan tudja egy átlagember, hogy mi a jó és mi a pontatlan vagy éppen kifogásolható minőségű? Nem tudhatja, hiszen minden kereskedő a sajátját dicséri. Viszont az, aki 100% pénz-visszafizetési garanciát vállal ezekre a lencsékre, az csakis szakértő lehet. A Széchenyi Optika a teljes felelősség vállalás szellemében, bízva az aprólékos, minden szempontra kiterjedő szakmai tapasztalatában valóban 100% pénzvisszafizetési garanciát vállal multifokális szemüvegeire. A JÓ MULTIFOKÁLIS SZEMÜVEG NEM SZERENCSE KÉRDÉSE!