Szemüveg fel, UV le!

Szerző: | máj 14, 2018 | szakértői blog

Igen! Ijesztgetni akarlak!

Az UV sugárzás látásod elvesztéséhez vezethet!

A napokban nagyon sok elváltozást találtam a hozzám vizsgálatra érkezők szemein, melyek kialakulásáért bizonyítottan az UV sugárzás is felelős. Bevallom, érzelmileg teljesen megviselt látni az arcokon a kétségbeesést: „Velem is előfordulhat ilyen?”

Az emberek 80%-a érzékeny az erős fényre, azonban csak 25%-uk visel megfelelő védelemmel ellátott szemüveglencsét vagy napszemüveget. Neked is szükséged van szemeid védelmére, hiszen a látásod az egyik legnagyobb kincsed.

  • Az UV sugárzás bizonyítottan előrehozza a szürkehályog és kúszóhályog kialakulásának idejét.
  • Egyre fiatalabb korban megjelenő gyógyíthatatlan maculadegenerációt okoz.
  • gyerekek szeme 6X érzékenyebb az UV sugárzásra, mint a felnőtteké.
  • 10-ből 1 bőrrákos elváltozás a szemhéjon jelenik meg.
  • Óránként 360-an vakulnak meg UV sugárzás következtében.

Vigyázat! Ha nem megbízható helyről vásárolsz szemüveget, semmi sem garantálja szemed védelmét.

A szem UV védelmére a mai technika többféle megoldást kínál. Legyen az E-SPF indexszel tanúsított napszemüveg, fényre sötétedő vagy dioptriás napszemüveglencse, teljesen átlátszó, de megfelelő UV védelemmel ellátott dioptriás szemüveglencse. Léteznek első és hátsó UV védelemmel ellátott dioptriás szemüveglencsék, melyek a lencse hátsó felületéről visszaverődő káros sugárzást is elnyelik.

Tudom, most arra gondolsz: “Igen, de ezek biztosan meghaladják az anyagi lehetőségeimet.” Akkor figyelj: 4 – 7 ezer Ft/ lencse áron már biztonságos, UV szűrős szemüveglencsét, napszemüveglencsét választhatsz szemeid védelmére.

 

Élvezd a napsütést biztonságban!

Várunk szeretettel Téged is!