A fáradhatatlan pedagógusok titka…

Szerző: | máj 15, 2018 | szakértői blog

…avagy, hogyan tudod elkerülni, hogy a fáradtságtól elcsigázva térj haza minden nap?

Úgy érzed kiesik a szemed az év végi dolgozatjavításoktól, apróbetűs bizonyítvány írogatástól?

Tőled pedagógustól elvárható a pontosság, precízitás, miközben egész nap neonfényben, őrjítő hangzavarban, egyszerre nézve, gondolkodva, beszélve és figyelve mikroszkópikus pontossággal kell koncentrálnod.

Nem csoda, hogy kiszipolyozva, kimerülten, zsongó fejjel térsz haza minden nap…

Az iskola ilyen. A zsongó gyerekektől, a tanárokra több oldalról nehezedő elvárásoktól, a napi 8-10 óra megeröltető neonfénytől, az intenzív fókuszálási igénytől. Azaz attól, hogy az átlag emberekhez képest sokkal nagyobb igénybevétel terheli szemeidet azzal, ahogyan látnod kell. Percenként többször különböző távolságokra kell élesen látnod. A különböző távolságok között a fókuszváltást a szemlencsét működtető sugárizom végzi, melynek leterheltsége óriási energiákat von el a szervezettől, mely kifáradásos panaszokhoz vezet.

Az intenzív fókuszálási kényszer okozta megterhelésre további súlyosbító tényezőként nehezedik a megvilágítás problémája.

Mai modern világunkban óriási szerepet töltenek be a különböző digitális eszközök: TV, laptop, okostelefon, LED lámpák. A szemeid ezáltal ki van téve a képernyők, neon megvilágítás által kibocsátott káros kék fénynek. Az ultraibolya kék fény önmagában természetes jelenség, a napsugarak is tartalmaznak ilyen sugárzást. A napfényből kapott kék sugárzás hozzájárul a természetesen egészséges bioritmusunkhoz. Túlzott mennyiségben azonban károsodásokat okozhat:

  • kivörösödő szemeket,
  • kimerültség érzés,
  • fejfájást,
  • szemfáradtságot,
  • homályos látást,
  • szemszárazságot,
  • alvászavarokat, 
  • bizonyítottan előrehozza a maculadegeneráció és a szürkehályog kialakulásának idejét.

Vezető szemüveglencse gyártók termékpalettái azonban már rendelkeznek mind a fókuszváltásokat, mind kékfényt-blokkoló megoldásokkal. Ezek a szemüveglencsék hozzájárulnak a teherbírás növekedéséhez és tartósan jó közérzeted megteremtéséhez.

A fókuszváltást segítő szemüveglencséket antistress szemüveglencseként vezették be a piacra, hiszen ezek az egyfókuszú szemüveglencsék a lencse alsó része felé haladva finom “+”-os dioptria növekedést tartalmaznak, megkönnyítve ezzel a sugárizom működését, a közeli és távoli dolgok közötti fókuszálást. Miután idegrendszerünk 80%-a a látással és a vizuális ingerek feldolgozásával foglalkozik, a szemeid tehermentesítése nagyban hozzájárul teljesítményed fokozásához, közérzeted javulásához.

A lencsére felvitt kékfény-blokkoló felületkezelés azon felül, hogy a helytelen megvilágítás és digitális eszközök látást terhelő negatívumait kiiktatja, számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik: 100%-ban UV szűrősvédve ezzel a szemet a korai szürkehályog és egyes retinabetegségek kialakulásától. A kékfény blokkolóval ellátott szemüveglencse por és szennyeződéstaszító, vízlepergető, valamint erős karcálló tulajdonsága révén tartós komfortot biztosít.

Amennyiben érdekesnek és hasznosnak találtad a cikket, olvass tovább a látással, szemüvegekkel kapcsolatos témát a Széchenyi Optika blogcikkjei között.

Ha szeretnél több érdekességről olvasni, kattints az alábbi gombra, hogy feliratkozz hírlevelünkre, melyen keresztül havonta juthatsz értékes információkhoz érdekességekről, vagy az aktuális trendekről.

Online időpontfoglalás

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Jelentkezz be vizsgálatra és válassz időpontot!

[wpforms id=”51819″]

Kérdésed, kérésed van? Visszahívunk! 

[wpforms id=”51824″ title=”false” description=”false”]