A napszemüveg választás 10 parancsolata

Tudd meg, hogyan válassz napszemüveget, hogy garantáltan azt az élményt kapd, amit szeretnél!

 

1. Csak felpróbálás után!!!

Legyen akármilyen vagány vagy trendi a napszemüveg, ha nem illeszkedik arcodhoz megfelelően, elég vicces hatást érhetsz el vele. Azt, hogy jól áll-e, csak próba után lehet megállapítani. Semmiképpen ne vásárolj internetről, mert nagyon mellé nyúlhatsz…

 

 

2. UV szűrős vagy sem?

A napszemüvegek 99%-a szűri a káros UV sugárzást. A jó és a gagyi napszemüveglencse között a gyártás minőségében van különbség. Az elnaggyázott gyártás során a napszemüveglencse feszülhet a keretben, ami torz látást, majd kínzó fejfájást okozhat. Javaslom, hogy optikai szaküzletben vásárolj, ott kedvező árfekvés mellett is ügyelnek a minőségre.

3. Legyen napszemüveged kényelmes!

A napszemüvegek állíthatósága korlátozottabb, mint az optikai szemüvegkereteké. Ha nyom, szorít 1-2 órás viselés után elviselhetetlen fájdalmakat képes okozni. Olyan napszemüveget válassz, ami kényelmes.

 

4. Illeszkedés

Ha akár az arcodnál, akár a halántékodnál eláll, az bizony nem túl trendi látvány…Ha nagyon rásimul az arcodra párásodhat a lencséje, mert nem tud szellőzni a lencse belső oldala. Választás során kérd az optikai szakember segítségét!

 

5. Szín

Mind napszemüveg-lencse, mind napszemüveg-keret tekintetében óriási színválaszték áll ma már rendelkezésedre. Érdemes kipróbálni napsütésben, melyik színű napszemüveglencse kellemesebb a szemednek.

 

6. Minőség minimuma

A napszemüveg szárai és középrésze közötti csukló rész semmiképpen ne műanyag legyen! A műanyag csuklós szemüvegek ugyanis könnyebben eltörnek, kikopnak, elhasználódnak. Csak fém csuklórésszel ellátott napszemüveget vásárolj!

 

7. Divatirányzatok

Nyugaton újra hódít a 20-as évek napszemüveg divatja. Magyarországon, különösen vidéken, Szolnokon azonban ódzkodunk még a merész, szemeinknek szokatlan formáktól. Javaslom, olyan napszemüveget válassz, ami kényelmes és amiben jól érzed magad.

 

8. Márka

A márkás napszemüvegek alapvetően jó minőséget és tartósságot garantálnak. Azonban tudnod kell, hogy a napszemüveg árának 15-20 ezer Ft feletti része már a márka megfizetése, minőségi különbségek már elhanyagolhatóak.

 

9. Csak tokkal – vonóval!

Napszemüveged alapvető tartozéka a napszemüveg tok és a mikroszálas törlőkendő. Amikor nem viseled, tartsd tokban, így elkerülheted a lencsék karcolódását, keret törését. Nyáron autóban soha ne hagyd benne, mert az utastér forrósága tönkre teheti mind a napszemüveg keretét, mind a lencséjét. Tisztítani pedig csak folyóvízzel, szemüvegtisztító folyadékokkal, és mikroszálas törlőkendővel érdemes. Az apró kis odafigyeléseiddel sok pénzt takaríthatsz meg, hiszen szemüveged így hosszú időn keresztül jó szolgálatot tesz majd a nyári napsütésben.

 

10. 1-et vagy többet?

Többet!

A napszemüveg ma már nem luxus cikk. Te is megteheted, hogy minden nap a hangulatodnak, stílusodnak megfelelő napszemüveged viseld.