Ezért járj évente szemvizsgálatra…

Szerző: | máj 15, 2018 | szakértői blog

Következik a 7 megdönthetetlen érv 

Eddig talán azt gondoltad, hogy az éves látásellenőrzés egy felesleges teendő életedben, esetleg feltételezted, hogy az éves kontroll csak az optikus pénztárcájának kedvez. Valójában azonban a legtöbb, amit a szemeid egészségéért és látásod megtartásáért tehetsz az, ha rendszeresen felkeresed az optikát, amivel hosszú távon akár pénzt is spórolhatsz.

 

 

 

1. Látáskontroll

A szemromlás, azaz a látásélesség gyakori változása leginkább a gyerekeket és a 40 év felettieket érinti. Gyermekek esetén, főleg tini korban a hirtelen testi növekedés miatt rövid idő alatt viszonylag nagy látásélesség változás következhet be, ezért a fiatalok körében halmozottan érvényes a gyakori látásélesség kontroll. 40 év felett pedig a szemlencse rugalmatlanságának fokozódása okozhat akár 1 éven belül is fókuszálási panaszokat.

 

2. Szembetegségek szűrése

Nehéz dolog szakembernek lenni akkor, amikor több év elteltével jelentkeznek szemvizsgálatra azzal, hogy új szemüveget szeretnének, mert romlott látásuk, és ekkor derül ki, hogy látásuk már nem javítható, hiszen valamilyen elhanyagolt szembetegség áll a látásromlás hátterében. Nem érdemes halogatni! 1 év hosszú idő a kialakuló szembetegségek szempontjából. A szembetegségek nagy része időben felismerve gyógyítható, vagy legalább szinten tartható. A rendszeres vizsgálattal elkerülhetőek a maradandó látáskárosodások.

 

3. Választ kapsz a nyomasztó kérdéseidre

Sokakat nyugtalanít a látásukon, szemükön észlelt tünet, melyről nem tudják, hogy ártalmatlan, vagy komolyabb probléma jelei lehetnek. Szemvizsgálat során az ilyen tünetek megbeszélésére is lehetőség nyílik.

 

4. A megnyugtató érzés, hogy ismét megtettél mindent saját magadért, szemed világáért

A Széchenyi Optika egyik kedves ügyfelétől a következő magáért beszélő sorokat kaptuk:

„Kedves Szilvi és Andi! Óriási örömmel jöttünk el tőletek, hiszen Csengém az idén nem igényel új szemüveget a tavalyi szinte 1-1 dioptriás látásromlás után, ez csoda számomra!!! Hiszem, hogy a jól kiválasztott lencsével, hasznos tanácsaitokkal rengeteget segítettetek hogyan óvhatja látását!!! Boldogság van!!! Köszönöm!!! „ Horváthné Andi

 

5. Szemüvegszerviz

 

Szemvizsgálat alkalmával szemüveged csavarjait ellenőrizzük, meghúzzuk, a szemüvegszárakat és orrtámaszokat beállítjuk. Jó, ha tudod, hogy a Széchenyi Optikában rendelt szemüvegeidre 2 évig ingyenes szervízszolgáltatást kapsz bónuszként.

 

6. Szemüvegtisztítás

Szemvizsgálati kontroll alkalmával kérd szemüveged szakszerű tisztítását is. A Széchenyi Optikában szemüveged ultrahangos tisztítási eljárással olyan lesz, mint újkorában. Az ultrahangos tisztítóberendezésben történő tisztítás a szemüvegek szétszedése nélkül is képes a szemüvegek hozzáférhetetlen részeiről is eltávolítani a zsíros és berakódott porszennyeződéseket, mindezt úgy, hogy sem a szemüvegkeretet sem a szemüveglencséket nem károsítja.

 

7. Megszokás

Amit rendszeresen teszünk, elfogadjuk, szokásunkká, életünk szerves részévé válik. Így van ez a rendszeres látás ellenőrzéssel is. A gyermekes családokban a szülők ennél jobb példával nem is szolgálhatnak gyermekeik számára, így ők is természetesnek tekintik majd a szemvizsgálaton tett látogatásokat.

 

Várunk szeretettel Téged is!

Jelentkezz be a 7Lépéses Taupert szemvizsgálatra