Új dimenzió a látás kényelméhez autóvezetőknek

Szerző: | máj 15, 2018 | Egyéb

Ha a frász kerülget a szembejövő autók vakító fényétől, és utálsz esőben, szürkületben vezetni, akkor ez mindenképpen Neked szól…

Utálsz esőben volán mögé ülni, szürkületben vezetni?

Frász kerülget a szembejövő autók vakító fényétől?

Rossz időben szorongsz vezetés közben, mert érzed: a mögötted ülő gyermekeid biztonsága a Te kezedben van?

Nem vagy egyedül, ez a legtöbb sofőrt frusztrálja, de nem kell, hogy elfogadd ezeket a negatív dolgokat:

FIGYELEM, ÚJDONSÁG KÖVETKEZIK

A ZEISS hosszas kutatás és fejlesztés eredményeképpen kifejlesztett egy egyedi szemüveglencse gyártás technológiát, mely elsősorbanautóvezetőknek nyújt kényelmet és biztonságot vezetés közben. Előnyei leginkább autóvezetéskor mutatkoznak, de nem specializált, tehát egész napos viseletre és monitor elé is kiválóan használható.

ZEISS Drive Safe

Rosszabbul látsz szürkületben

A pupilla reagál a fény intenzitására. Erős fényben (nappal) szűk, kevés fény esetén (éjszaka) kitágul. Gyenge fényviszony esetén (szürkületben, esőben, borús napokon vagy éjszakai vezetésnél) a pupilla átmérője a kettő között van. A sofőr számára a tér érzékelése és a távolság becslése nehezebb.

Dr. Melegh Gábor igazságügyi gépjárműszakértő, egyetemi docens és Radványiné Novotny Olga világítástechnikai szakértő tanulmányából idézek:

“Az éjszakai országúti vezetésnél a szembejövő járművek vezetői váltakozva használják a tompított és a távolsági fényt. A távolságiról-tompított átváltás pillanatában a szemből jövő jármű okozta káprázás miatt a belátható úthossz kb.1/4-re csökken. A szakirodalmi és tapasztalati adatok szerint a tájékozódó látás visszatéréséhez legalább 0,5-1 sec. időtartam szükséges. A balesetek legtöbbször ebben a ”vakon vezetett” időszakban következnek be.

A Drive Safe szemüveglencse egy un. Luminance Design® Technológia segítségével optimalizálja a szürkületi látás teljesítményét is.

A tükröződések erős fényben elvakítanak

Éjszakai vezetés esetén a Xenon és LED autófényszórók nagy fényereje igen zavaró. A tükröződés veszélyes, mert csökkenti a tárgyak láthatóságát és a szem kontrasztérzékenységét.

A Dura Vision® Drive Safe réteg visszaveri az autók fényszóróinak tükröződéseit, így a prémium antireflex rétegekhez képest akár 64% – kal csökkenti az érzékelt tükröződéseket.

Fókuszváltás az út, a műszerfal és a tükrök között.

40 év felett szemlencsék rugalmatlanodása következtében a közeli tárgyakra nehezebben fókuszál a szem. Vezetés közben azonban átfogó képre van szükség az út és a forgalmi körülmények megítéléséhez.

A Drive Safe progresszív szemüveglencsék 14% -kal szélesebb távoli látómezővel és akár 43% -kal szélesebb köztes látómezővel rendelkeznek. Ez biztosítja azt, hogy 40 év felett is  egyszerre kaphatsz átfogó képet az útról, dinamikusan láss a műszerfal és tükrök között, valamint kényelmes olvasórészének köszönhetően ideálisan láthass a mindennapi tevékenységeid során.

 

A ZEISS 2013-14 –ben végzett viselési elégedettség mérésének eredményei:

A viselők 97%-a nagyon elégedett a Drive Safe szemüveglencsével autóvezetés közben.

A viselők 94%-a nagyon elégedett a Drive Safe szemüveglencsével mindennapi tevékenysége során. Pl. irodai munkavégzés

Látjuk, Te is szeretnéd az autóvezetés élményét szürkületben és éjszaka is átélni, és családod biztonságára is tudatosan törekszel.

Ezért had áruljunk el 2 titkot:

A szemüveged, így a Drive Safe szemüveglencséd sem lehet tökéletes (!!!) alapos, precíz vizsgálat nélkül. A Széchenyi Optika 1 órás Taupert Szemvizsgálata biztosítja számodra azt, hogy szemüveged precíz beállításaival valóban igazán jó látásélményben legyen részed.

jelentkezz be a 7 lépéses taupert szemvizsgálatra