Vallomás a multifokális szemüvegről

A szemüvegviselés gyakran nem egyszerű dolog…Még nekem sem.

Diákként Te is gondolkodtál azon, hogy tanárod hogyan tanult, puskázott-e néha? Fogorvosnál eszedbe jutott-e, hogy a fogorvosodat is zavarta-e az első napokban a saját újdonsült fogtömése? Milyen kenyeret szeret a pék? Miért pont azt?

Bennem gyakran fogalmazódnak meg hasonló gondolatok, ezért most optometristaként őszintén megosztom veletek a szemüvegességem tapasztalatait. Miért? Mert a szemüvegviselés gyakran nem egyszerű dolog. Még nekem sem… Most egy szakmabeli vallomását olvashatod saját multifokális szemüvegéről.

 

Olvasd el, és egy tucat kételyedre választ fogsz kapni!

Nekem olyan látáshibám van, ami fiatalabb korban gyakran rejtve marad, mert a szemlencsénk fókuszáló képességével korrigálni tudjuk ezt a típusú látáshibát. Ez a folyamatos korrigálás kifárasztja a szervezetet és fényérzékenységet, szemszárazságot, fáradékonyságot okoz. (Távolra +-os lencsére van szükségem.)

Az első szemüvegem 38 éves koromban készült el. Mit mondjak, ijesztő volt először feltenni. Úgy éreztem jön-megy velem a világ. Még hetek múltán is előfordult, hogy úgy éreztem jobb nélküle. Bizonytalanul közlekedtem, nagyon meg kellett néznem, hová lépek. Szóval: Ha nem tudtam volna, hogy minden rendben van a szemüvegemmel, azt hittem volna, ez nem jó nekem.

Kb. 1 hónap alatt hozzászoktam. A fény sem zavart annyira, és sokkal kevésbé fáradtam el nap végére.

Betöltöttem a 41 évet. Minden este mesélek a gyerekeknek. Éjjeli lámpánál, mert annak olyan elcsendesedős, lefekvés előtti megnyugodós hangulata van.

Ebben az esti félhomályban vettem észre, hogy az olvasás igen megerőltető már számomra.

Reggel szokta a lányom elém tenni az iskolai aláírandókat. A vásárlóink szavaival élve „amíg nem járódik be a szemem” az apró betűk szinte lehetetlenek. Az üzletben az apró csavarok, a szemüveglencsék lézergravírozása időnként szintén kifogott rajtam. Aki hasonló életkort megélt már, az tudja: ezt a „közelre nem látunk jól” dolgot néha probléma nélkül éljük meg, néha kifejezetten idegesítő.

 

MEGRENDELTEM HÁT

ÉLETEM ELSŐ

MULTIFOKÁLIS SZEMÜVEGÉT

Ez az a szemüveg, mely a leginkább megosztja a szemüvegesek véleményét. A szemüveglencse felső részében távoli dioptria van, ami lefelé haladva nő úgy, hogy lefelé nézve közelre is éles képet biztosít. Ez az a szemüveg, melyről elterjedt:

 „Nem lehet megszokni.”

Feltettem: Hááát nem olyan volt, mint 20 évesen, mikor még szemüveg nélkül mindenhová jól láttam, de…

Tisztán láttam mindenhová. Távolra, közepes távolságra (pl. monitort) és közelre is, azonban furcsa szédelgős érzés volt. Tudtam, hogy ezt a szemüveglencse dioptria-átmenete, és a lencseszélek kissé torzító hatása okozza. Mindennek ellenére simán viselhető volt. A széli torzítás és a dioptria átmenet okozta kellemetlen érzés is 1-2 hét alatt elmúlt. Összességében arra jutottam, hogy ez a néhány hetes hozzászokási idő simán elfogadható, hiszen cserébe egy csomó közelre nem jól látó kínlódástól szabadultam meg.

 

Igen, most mondhatod: Biztosan valami prémium szemüveggel próbálkoztam már elsőre is. Úgy könnyű…  

Igen. A szemüveglencsém ZEISS Drive Safe gyártmány multifokális kivitelben. És ettől még van jobb is…

Szóval, ha tudom, hogy egy átlag magyar 3 évente csináltat új szemüveget, akkor vétek ezen a megrendelés pillanatában spórolni. Ez 1000 nap. Ilyenkor kell jól megfontolni, hogy ezt az 1000 napot kényelmesen vagy a látásunk miatt kínlódva akarjuk-e végigélni.

 

 

És ez az a pont, ahol megmutatom, miért kidobott pénz sokaknak és miért életük egyik legjobb döntése a mi vevőinknek a multifokális szemüveg:

Gondolj egy autóra. Jó tervezés nélkül hiába tesznek bele csúcsminőségű alapanyagokat: széthullik. Ha jó a tervezés, de pontatlanul szerelik össze: széthullik. Ha jól meg is tervezik, pontosan szerelik is össze, de kispórolják a minőségi alapanyagot: széthullik.

Ilyen a szemüveg is.

 

Az alábbi videóban fellebbentjük a jó multifokális szemüveg titkát:

Online időpontfoglalás

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Jelentkezz be vizsgálatra és válassz időpontot!

[wpforms id=”51819″]

Kérdésed, kérésed van? Visszahívunk! 

[wpforms id=”51824″ title=”false” description=”false”]