1-el jobb szemüveg ⇒ 1-el jobb bizonyítvány ⇒​ 1-el jobb iskola ⇒​ 1-el jobb munkahely ⇒​ 1-el jobb élet! ​

Szerző: | máj 16, 2018 | szakértői blog

A minap lelkesen újságolta egy nagymama:

„Mióta elkészült az unokám szemüvege, mintha kicserélték volna. Összeszedettebb, jobb jegyeket hoz, és mint egy kis polihisztor, minden érdekli a világban.”

Környezetünk információi 80-90%-ban a látásunk útján jut el hozzánk.

1-el jobb szemüveg ⇒

1-el jobb bizonyítvány ⇒​

1-el jobb iskola ⇒​
1-el jobb munkahely ⇒​

1-el jobb élet! ​

 

A minap lelkesen újságolta egy nagymama: „Mióta elkészült az unokám szemüvege, mintha kicserélték volna. Összeszedettebb, jobb jegyeket hoz, és mint egy kis polihisztor, minden érdekli a világban.”
Környezetünk információi 80-90%-ban a látásunk útján jut el hozzánk.

Ez csak tény. A jelentősége az alábbiakban mutatkozik meg:

Elgondolkodtál már azon, milyen a világ, ha azt látod? De micsoda felemelő és könnyed érzés az, ha nem csak látod, hanem igazán jól látod?
Mennyivel könnyebb érzés, mennyivel jobb közérzet, ha leteheted a hétköznapokban már megszokott hunyorgást, fókuszálgatást, és igazán jól látod a betűket, a telefont, a TV-t.
Mennyivel megnyugtatóbb úgy a volán mellett ülni, hogy érzed: tű élesen látsz és kiválóan érzékeled a térben a közelebbi és távolabbi dolgok helyzetét.
Igen!
Az igazán jó szemüveg 1-el jeggyel is javíthatja gyermeked tanulási eredményét, ha igazán jól lát. De tudod mit? Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ilyenkor kitárul a gyerekek körül a világ. Nem a látásukkal kell vesződniük, figyelmüket, energiájukat a világ felfedezésére fordíthatják. Sikerélményük nő, boldogabb gyermekkoruk lehet.

Igen!
Az igazán jó szemüveg, azaz igazán jó látás szoros összefüggésben van munkád, ezáltal személyes elismerésed mértékével. A munkáltatók a pontos, precíz, gyors munkavégzést preferálják. Az ember, aki nem a lehető legjobban lát, lassabb, pontatlanabb, fáradékonyabb, dekoncentráltabb, mint az, akinek szemüvege a lehető legjobb látást biztosítja. Az tehát, ha látásod, szemüveged igazán jó, nemcsak anyagi, de erkölcsi elismerést biztosít számodra. Gondolj csak a gyárak jól bevett MEO-s rendszerére. A hibafaktor csökkenti a fizetést és elismerést.

Igen!
Az igazán jó szemüveg, igazán jó látás kihat az egész életedre.
Sokan nem is tudják, hogy látásuk nem megfelelő, hogy lehetne a jelenleginél sokkal jobb is. Ennek 3 leggyakoribb oka a következő:
Sokan veleszületett látáshibájuk miatt soha nem tapasztalták meg, milyen is lehetne az életük.

A látás lassan, sokszor észrevétlenül romlik. 

A környezet érzékelése, a látás kiemelten fontos része életednek. Idegrendszered mindent elkövet azért, hogy vizuális érzékelésed a lehető legjobban támogassa életedet. Ezért ha nem megfelelően látsz, az agy pillanatról pillanatra „fotoshoppolja”, azaz érzetként korrigálja a látottakat. Ennek eredménye az, hogy a nap végére zsongó fejjel, kimerültségtől elcsigázottan térsz haza családodhoz. Csökken a türelmed, hiányzik arcodról a mosoly….ezt a családod, munkád és az egész életed megsínyli.

Pedig csak csökkenteni kellene az idegrendszeri leterhelésed azzal, hogy igazán jól láss. 

Mi a különbség jó és igazán jó látás és szemüveg között?

A XXI. század túlnőtte szemeink evolúcióját. Ma, a digitális világban minden felgyorsult, óriási információdömping és hatalmas vizuális, azaz látási elvárások terhelnek bennünket. Ami még jó látásnak, elfogadhatónak bizonyult ezelőtt 50-100 évvel, az ma már kevés…..

A megváltozott látási elvárásokhoz ma már kevés egy sima látásvizsgálat. Ma már nem elég csak a szemüveg erősségét meghatározni. A szemek összehangolt munkáját és számos egyéb, a látással összefüggő tényezőt is figyelembe kell venni. 

Széchenyi Optika eredeti ZEISS polateszttel végzett 7 lépéses Taupert Szemvizsgálata a két szem koordinációját is vizsgálja. Egy kevéssé ismert látásprobléma a szaknyelven heterofória, magyarul rejtett kancsalság felismerését és korrigálását is lehetővé teszi. Az így elkészült szemüveggel megannyi fejfájásos, migrénes felnőtt és tanulási nehézségekkel küzdő gyermek panaszain csökkenteni lehet. Ezzel a modern vizsgálati módszerrel kiküszöbölhető a „nem jól válaszoltam” vagy „nem tudtam jól eldönteni” vizsgálat közbeni hibalehetőségek is. A módszer olyan 3 dimenziós térbeli ábrákat, vizsgálati jeleket tartalmaz, mely kiküszöböli a bizonytalan válaszadásból fakadó hibalehetőségeket is, és tűpontossá teszi a felírt szemüveg erősségét.

A fejlett technológia mára a komputeres látásvizsgálatot is túlszárnyalta. A 7 lépéses Taupert Szemvizsgálat részeként, a szolnokiak számára is elérhető már a ZEISS, akár 1500 mérési ponton dioptriát mérő szenzoros műszere, az i. Profiler ®.  A műszer század dioptria pontossággal méri a szem egyedi torzításait, majd egy a rendszerbe épített szimuláció segítségével láthatóvá teszi az egyedi látáshibákat.

A csúcstechnológiás mérések eredményeként elkészülő szemüvegek javítják a színérzékelést, és soha nem tapasztalt látásélményt nyújthatnak viselőjének. Csökken a szervezet látást korrigáló leterheltsége, mely mind a gyerekek, mind a felnőttek esetében életminőségbeli javulást eredményez.

Javul a koncentrációs képesség, a figyelem.