7 dolog, melyet Neked is kell tudnod szemüvegválasztás előtt

Szerző: | máj 16, 2018 | szakértői blog

A szolnokiak átlagosan 3 évente rendelnek új szemüveget. Ha nem szeretnél mellényúlni, és mintegy 1000 napig bosszankodni döntéseden…

 

„EZ BIZTOS ERŐS, HISZEN

VAN BENNE ANYAG!…”

A legtöbb szemüveges rémálma: ballagás, lagzi, nyaralás előtt 1 nappal vagy épp közben eltörik a szemüvegkeret. Ezért aztán szemüvegkeret választáskor (főleg a férfiak) gyakran előnyben részesítik a nehéz, vaskos szemüvegkereteket.

„Ez jó lesz, érezni, hogy van benne anyag”.

 

 

Mint ahogyan a kis filmünkben demonstráltuk, nem feltétlenül az az erős és strapabíró, ami elsőre annak látszik.

 

„HASZNOS FEJFORMA

KATEGORIZÁLÁS”

Te is biztosan találkoztál már a “hasznos fejforma kategorizálással”

Kerek fej => hosszúkás szemüveg

Háromszög fej => kerek szemüvegkeret

Mi ezzel a probléma?

  • Csúnya lenne, ha a Föld lakosságát fejforma szerint 7 csoportra akarnánk osztani, majd ennek megfelelően mindössze 7 szemüvegkeret formát illesztenénk az orrukra.

Függetlenül a bőrszíntől, hajviselettől, kortól, nemtől, napi vizuális igénytől, stílustól. E szerint a Brazil kávéültetvényen dolgozó, kerek arcú mezőgazdasági munkás ugyanazon szemüvegformát viselné, mint Szolnok Polgármesteri Hivatalában monitor előtt irodai munkát végző öltönyös tisztségviselő.

  • Ami a hozzád hasonlónak jól áll, neked nem biztos, hogy bejön. Te egyedi vagy. Egyedi stílussal, hajviselettel, öltözködéssel…
  • Ugyanaz a szemüvegkeret teljesen eltérő stílusú embereknél is megállhatja a helyét. Nézd meg a fotót:

A két férfi teljesen eltérő életkorú, stílusú.

A szemüvegkeretük egyforma és mindkettőjüknek jól áll.

 

A SZEMÜVEG LELKE

A SZEMÜVEGLENCSE

A legfontosabb, hogy igazán jó látást és közérzetet biztosítson. A szemüveglencse erőssége, viselési módja gyakran meghatározhatja a szóba jöhető szemüvegkeret típusokat. Például nem célszerű keret nélküli szemüveget (un. fúrt szemüvegkeretet) választani kizárólag olvasáshoz, közeli tevékenységhez való szemüvegnek. A gyakori fel és lekapkodás miatt a furatok rögzítése meglazulhat, ami azzal jár majd, hogy nem győzöd szervizeltetni a szemüveged.

 

FOGADD EL AZ OPTIKA

SZAKEMBERÉNEK SEGÍTSÉGÉT!

Gyakran hallani ügyfelekről, hogy „Rábeszéltek erre a szemüvegre…” Honnan tudod, hogy jó kezekben vagy?

  • A jó optikus nem sajnálja az időt arra, hogy segítsen. Türelmes és segítőkész.
  • A jó optikus konkrétumokkal tudja alátámasztani, miért előnyös az egyik, miért előnytelen a másik szemüvegkeret számodra.
  • Olyan optikát válassz, ahol mások már elégedettek szemüvegükkel. Az ügyfelek nem adják arcukat és nevüket hiteltelen vállalkozások mellé.

 

>>Mit mondtak akik már jártak nálunk?<<

 

 

A MÁRKA GYAKRAN

NEM TÜKRÖZI A MINŐSÉGET

​Gondolj csak vissza a 2015-ös Volkswagen botrányra! Azonban összességében elmondható, hogy a márkás termékek gyártói jobban ügyelnek a minőségre. Így van ez, a szemüvegek terén is.

 

ÜGYELJ A GARANCIÁRA!

A garancia útmutató a biztonságos vásárlásod felé!