7 lépéses Taupert szemvizsgálat eredményi az Amadeus Rádióban

Szerző: | máj 16, 2018 | fókuszban

A 7 lépéses Taupert Szemvizsgálat eredményeiről az Amadeus Rádió -ban

A Széchenyi Optikában immár egy éve vezettük be a szabadalmaztatott ZEISS Polateszt eljárást. Ennek alkalmából számoltunk be az eddigi eredményekről az Amadeus Rádióban.

Lemaradtál az interjúról? A beszélgetés visszahallgatható:

 

Kinek is hasznos ez az eljárás?

Sokan azt hiszik, hogy fejfájásuk, folyamatos fáradékonyságuk mögött stressz vagy frontérzékenység állhat, azonban nagyon gyakran kiderül, hogy ezen panaszok hátterében egy alig ismert látásprobléma a heterofória vagy más néven rejtett kancsalság állhat. Gyakran az erős frontérzékenység, fényérzékenység, szemüveg megszokási panaszok hátterében is rejtett kancsalság állhat. A rejtett kancsalság szabad szemmel nem vagy csak ritkán észlelhető, ugyanis a szervezet a jó látás érdekében ezt szemizommunkával a teljes ébrenléti idő alatt kompenzálja. Viszont ez rettentő sok izommunka a teljes ébrenléti idő alatt olyan kimerültséget okoz, amikor következik egy front vagy egy nehezebb nap után fejfájással, migrénnel reagál a szervezet, hogy kikövetelje magának a pihenést.

Pontosan mit takar ez a vizsgálat?

A Széchenyi Optikában a 7 lépéses Taupert szemvizsgálat részeként vetettük be ezt a ZEISS Polatesztes eljárást, amely egy egy óra hosszás vizsgálat. Fájdalommentes és a szembetegségek szűrésén túl, illetve a teljesen tűpontos dioptriás korrekció meghatározását követően három dimenziós vizsgálati jelekkel állapítjuk meg ezt a speciális korrekciót, ami később a panaszokat megszünteti.

 

Hogyan néz ki ez a szemüveg, van -e valami különlegessége?

Ezek a szemüvegek annak ellenére, hogy speciális korrekciót tartalmaznak, úgy néznek ki mint más divatos szemüvegek.  Tehát attól sem kell tartania a viselőnek, hogy szódásüveg talp váltja majd fel a régi szemüvegét. Teljesen szépek, esztétikusak.

 

Már most egy éve vezették be ezt az eljárást a Széchenyi Optikában. Mik a páciensek tapasztalatai?

Mindenképpen szükséges egy-két napos hozzászokási idő, azonban ennyi idő után a panaszok vagy nagyon jelentős mértékben enyhülnek, vagy pedig meg is szűnnek. Nagy boldogsággal jönnek vissza a vevőink, hogy a fejfájásos panaszaik megszűntek, sokkal jobban érzik magukat, sokkal nagyobb a koncentrációs készségük. Gyerekeknél kiemelkedő még ez a vizsgálat, hiszen gyakran a tanulási panaszok hátterében is a rejtett kancsalság állhat és speciális korrekcióval a tanulásukat is tudjuk segíteni.

 

Amennyiben a korábbi riportot is meghallgatnád: