Színtévesztő vagy? Ezt látnod kell!

Szerző: | máj 16, 2018 | szakértői blog

A Samsung mérnökeinek új mobilalkalmazásával végre a színtévesztők is megtapasztalhatják, hogy milyen a világot teljes pompájában látni! Amennyiben színtévesztő vagy ne szalaszd el a lehetőséget!

Rendkívül sokszor lehet azzal a nézőponttal találkozni mely szerint a technológiától nem lesz jobb az életünk. Ezt többnyire ezt az okostelefon használattal állítják párhuzamba a kétkedők. A Samsung azonban ékes példája annak, hogy a technológia igenis segítheti a mindennapjainkat, mindössze tudnunk kell használni. Jelen esetben az világ egy teljesen új látványát tapasztalhatják meg a színtévesztők.

A folyamat nem bonyolult, ha színtévesztő vagy mindenképp próbáld ki!

 

 

NEM IS TUDNAK

PROBLÉMÁJUKRÓL

Sok esetben a színtévesztők nem is tudnak problémájukról, hiszen számukra az általuk látott világ a természetes, összehasonlítási alapjuk pedig nincs. Leggyakrabban az alkalmassági vizsgálatokon, vagy egyéb szemprobléma esetén a szemvizsgálaton derül ki, hogy az érintett nem azokat a színeket látja amit mások.

A teszthez szükséged lesz egy Android rendszerű okostelefonra és egy Samsung okostelevízióra. Kezdjünk is neki! Telefonodra töltsd le a SeeColors nevű alkalmazást a Play Áruházból itt:

Ha elindítottad végezd el a tesztet! A feladat a körök azon részeire kattintani, ahol a belső kör folytonossága megszakad. Ezek után kapsz egy eredményt, ami nyilván nem ér fel egy szakember által alkalmazott vizsgálattal azonban remek támpontot adhat a kérdésben, hogy színtévesztő vagy –e. Ha az eredményed pozitív, azaz valamilyen szintű színtévesztést tapasztalt a rendszer, akkor egyből fel is ajánlja, hogy kapcsold össze a telefonodat az ugyanazon a wifi hálózaton lévő Samsung UHD okostelevízióddal, és már nézheted is a képeket, melyek színeit úgy torzítja a televízió, hogy azok számodra a legközelebb kerüljenek a valós színekhez.

 

 

 

MAGYAR

KUTATÁSOKON

ALAPSZIK

A fejlesztés magyar vonatkozású, hiszen a Műszaki Egyetemen dolgozó Dr. Wenzel Klára kutatócsoportja a Colorlite tudományos munkájaként kifejlesztett módszer útján jöhetett létre a Samsung alkalmazása.

Fantasztikus dolog azt látni, hogy a hatalmas cégek egyre többször fognak olyan projektekbe, amelyekkel valóban megkönnyíthetik az emberek életét.