Túlzások nélkül egy másik világ!

TÚLZÁSOK NÉLKÜL EGY MÁSIK VILÁG -rendezvénybeszámoló a Széchenyi Optikából

A Széchenyi Optika a Szolnok megyében egyedülálló látásvizsgáló berendezést, a ZEISS i. Profile ® szemvizsgáló műszert mutatott be. A Magyarországon még alig elérhető műszer a szem egyedi torzításait, un. aberrációit is méri, a hagyományos látásvizsgálatoknál lényegesen nagyobb pontossággal. Ezzel a méréssel a szolnokiaknak is lehetőségük nyílik személyre szabott, az ügyfél saját szeméhez tervezett szemüveglencse, un. i. Scription ® technológiás szemüveg rendelésére.

Az ünnepség keretében a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szakemberei közlekedési tesztekkel, ajándékokkal, részeg szemüveggel igyekeztek felhívni a Széchenyi Optikába látogatók figyelmét a közlekedés biztonság és az éleslátás fontosságára.

Sarkadi Gábor az életmentő rohammentős az elsők közt vehette át az i. Scription® technológiával gyártott szemüvegét. Az alábbi fotón a Szolnok TV riporterének számol be új szemüvegének tapasztalatairól.

A Zeiss magyarországi képviselője Palcsi Beáta átadta Taupert Szilviának a “Leginnovatívabb Optika“ oklevelet.

A résztvevők kipróbálhatták, és egy szimuláción keresztül megnézhették, milyen a pupilla nyílásukban a szemprofiljuk, azaz a pupillanyílásban mérhető torzulásuk milyen képet alkot a retinájukra.

Várakozás idejében Virtuális szemüveggel csodálhatták meg a látogatók, milyen is az, amikor egy szemüveg a 3D-s virtuális térbe repíti őket.

A rendezvényre a Brandatti Vállalkozás Vezetők Klubjának számos tagja, valamint a helyi média képviselői is ellátogattak.