A Magyarországon forgalmazott szemüveglencsék 80%-a nem rendelkezik teljes UV szűrő képességgel.

 

Ez a tény, számos végzetes következménnyel járhat számodra. Látni fogod azt is, milyen kritérium esetén lehetsz biztonságban, és azt is megtudhatod, hogyan kerüld el a következményeket.

Mivel számolhatsz látásod szempontjából, ha nem veszel tudomást az UV sugárzásról?

 

 Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a szürkehályogos eseteknek nagyjából 20%-át az UV-sugárzás okozza vagy súlyosbítja.

A vakságért világszerte 48%-ban a szürkehályog felelős.

 

 A szemhéj bőrének öregedése UV hatására felgyorsul, megvastagodik és erőteljesen ráncosodik. – Arckrém ide vagy oda, itt a bőröd DNS-e megy tönkre.

 

  A szaruhártyagyulladás az erős UV-sugárzás következtében. Ez az „apróság” amúgy épp elegendő, hogy tönkrevágja a régóta tervezgetett nyaralásodat.

 A bőrrák 5-10%-a a szemhéjon alakul ki. – erről inkább nem is mutatunk fotót

 Hozzájárul a vaksághoz vezető Maculadegeneráció kialakulásához. Ez a betegség a tudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan.

 

A sort folytathatnám, de nem a frászkeltés a cél, hanem, hogy felelősen láss UV ügyben.

 

 

Mi az, amit mindenképpen tudnod kell?

 

 

Az UVA és UVB sugárzás együttesen 280-400nm hullámhossztartományt jelent. Ez a hullámsáv okozza sok egyéb kellemetlenség mellett a fenti szemeidet, látásodat érintő problémákat is.

 

Az UV sugárzás nem csak verőfényes napsütés esetén jelent veszélyt. Az UV sugárzás mindig ér bennünket. Egész évben, egész nap, akár tél van, akár nyár, ha süt a nap vagy épp felhős az ég, mert még ilyenkor is 70-75%-os lehet az UV-sugárzás a Föld felszínén.

 

Ezért a WHO (Egészségügyi Világszervezet) és egyéb más tudományos szervezetek egyértelműen meghatározták, hogy az UV sugárzás felső határa 400 nm.

 

 

 

 

 

 

Ehhez képest a Magyarországon forgalomba hozott szemüveglencsék mintegy 80% nem, vagy csak alig szűri az UV sugarakat!

 

 

Azok a szemüveglencsék, melyeket UV szűrősnek emlegettek ezidáig az optikai szakemberek, sem rendelkeznek megfelelő UV védelemmel. Az UV szűrősnek mondott és értékesített színezetlen (átlátszó) szemüveglencsék nagy része alig, kisebb hányada pedig csak 380 nm –es UV tartományig szűri meg az UV sugárzást.

 

A 380 – 400 nm képviseli a Napból érkező teljes UV-sugárzás 40 %-át! Azaz az UV sugárzás ebben a 40%-ot kitevő részében semmilyen védelmet nem biztosít az átlátszó szemüveglencséd.

 

 

 

 

 

 

A ZEISS 160 éves szakmai tapasztalattal, évente mintegy 400 új szabadalmaztatott találmánnyal újra felülmúlja az iparági elvárásokat. 2018 májusától minden színezett és színtelen szemüveglencséje teljes biztonságot nyújt számodra, hiszen ezek már 400nm-ig szűrik a káros UV sugarakat.

 

Szemeidet, látásodat teljes biztonságban tudhatod, szemeid bőrének öregedése ellen is sokat tehetsz az új ZEISS UV Protect technológiával készült szemüveglencsékkel.

 

A ZEISS az UVProtect Technológiával nemcsak a 400 nm-ig terjedő közvetlen fénnyel szembeni védelemről gondoskodik, hanem a hátulról érkező indirekt fényt is figyelembe veszi azáltal, hogy minden ZEISS DuraVision és Lotutec réteghez hátsó felszíni UV-védelmet biztosít.

  

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

A Széchenyi Optika 7 LÉPÉSES TAUPERT SZEMVIZSGÁLAT több vaksághoz vezető szembetegségen kívül tartalmazza a szürkehályog szűrését is.

 

Mint a ZEISS kiemelt partnere elkötelezte magát, hogy valóban 400 nm-ig biztosító, garantáltan UV szűrős szemüveglencséket forgalmaz.

 

A vizsgálatról a részletek itt:

https://www.szechenyioptika.hu/taupert-szemvizsgalat/

Honnan tudhatom, hogy a szemüvegem szűri-e az UV sugarakat? Katt ide

Gondolkodj Te is felelősen jövődről, válts igazán biztonságot nyújtó szemüveglencsékre, hogy gyermekeidet, unokáidat igazi gyönyörűségükben láthasd.

 

Le is teszteltük!

Egy UV kamera elé álltunk szemüvegekben:

-Dia szemüvege nem ZEISS lencsés, átlátunk a lencsén az UV kamera előtt is, tehát az ő lencséi nem szűrik az UV-t!
-Szilvi lencséi ZEISS lencsék, az ő szemeit nem lehet látni, ugyanis lencséi visszaverik az UV-t!
-Fannin pedig egy bemutató szemüveg van, melynek jobb lencséje nem ZEISS lencse, bal lencséje pedig ZEISS lencse, ezért hasonlít a képen egy kalózra.

 

Szabad szemmel nézve minden lencse átlátszó, és ugyanúgy néz ki, tehát az UV szűrőnek nincs színe, esztétikus, mintha ott se lenne, de szerencsére ott van és védelmet nyújt számodra!

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

A Széchenyi Optika Taupert Szemvizsgálat ára 16.000 Ft

melyet a helyszínen
- készpénzben
- bankkártyával
- egészségpénztári kártyával és
- SZÉP kártyával (szabadidő zseb) is kiegyenlíthetsz
(A vizsgálat díja áfa mentes) 

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kollégáink hamarosan visszahívnak.

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.