Több szürkehályog műtétet végeznek Magyarországon, mint Szolnok teljes lakossága

 

Döbbenetes statisztikák! Te mit tehetsz ellene?

 

A szürkehályog a szemlencse homályosodása, ami gyakran az erős UV-sugárzás következménye. Csökkent kontrasztérzékenységgel és gyengült látóélességgel kezdődik, de végső stádiuma a vakság. Csak műtéti úton, a lencse cseréjével gyógyítható. De a szemed, látásod, sosem lesz a régi…nem is beszélve a műtéti kockázatokról.

A vakságért világszerte a 48%-ban a szürkehályog felelős.

pastedGraphic.png

(Forrás: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai irányelve a felnőttkori szürkehályog diagnosztikájáról és kezeléséről hatályos: 2017.02.20 – 2017. EüK. 3. szám közlemény 8 Típusa: klinikai egészségügyi szakmai irányelv Azonosító: 002040 Érvényesség időtartama: 2020. 12. 31.)

Kialakulásának valószínűsége a kor előrehaladtával rohamosan nő. 

 

Az American Academy of Ophthalmology (AAO) USA epidemiológiai adatait a következő táblázatban láthatod.

(Forrás: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai irányelve a felnőttkori szürkehályog diagnosztikájáról és kezeléséről hatályos: 2017.02.20 – 2017. EüK. 3. szám közlemény 8 Típusa: klinikai egészségügyi szakmai irányelv Azonosító: 002040 Érvényesség időtartama: 2020. 12. 31.)

 

Tünetei a következők lehetnek:

 

 A leggyakoribb tünet a látásélesség romlása

 Akik előtte plusszos lencsét viseltek, szemüvegüket erősnek érzik, a mínuszos szemüveget viselők pedig gyengének. Ez a jelenség a miópizálódás

 Rosszabb látás sötétben. Erősebb megvilágításra van szükség az olvasás és más tevékenységek végzéséhez

 Fényérzékenység, káprázás

 Fényforrások körül fénykarikák érzékelése

 A színek elhalványulása, megváltozott színérzékelés

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a szürkehályogos eseteknek nagyjából 20%-át az UV-sugárzás okozza vagy súlyosbítja.

A szürkehályog egyéb okairól bővebben itt olvashatsz: https://www.szechenyioptika.hu/blog/szurkehalyog-52

A WHO ajánlása szerint 400nm-ig ajánlott az UV védelem. 

 

Gondoltad volna, hogy a Magyarországon forgalomba hozott normál, színezetlen (átlátszó) szemüveglencsék mintegy 75%-a NEM SZŰRI megfelelő mértékben az UV sugárzást?

Amiről eddig azt gondoltad, hogy UV szűrős szemüveglencse, arról mára kiderült, hogy nem az, hiszen ezek a szemüveglencsék nagy része csak 380 nm-ig szűri az UV sugarakat.

Na figyelj, most jön a lényeg!

A káros UV sugárzás 40%-a 380-400nm közötti tartományban van, azaz abban az UV sávban, amit a piacon forgalomba hozott szemüveglencsék 80%-a nem tud szűrni!

pastedGraphic_2.png

A ZEISS 160 éves szakmai tapasztalattal, évente mintegy 400 új szabadalmaztatott találmánnyal újra felülmúlja az iparági elvárásokat. 2018 májusától minden színezett és színtelen szemüveglencséje teljes biztonságot nyújt számodra, hiszen ezek már 400nm-ig szűrik a káros UV sugarakat.

Ha Te sem szeretnéd gyarapítani a félelmetes statisztikát, OLVASS TOVÁBB!

A Széchenyi Optika 7 lépéses Taupert Szemvizsgálata több vaksághoz vezető szembetegségen kívül tartalmazza a szürkehályog szűrését is.

Mint a ZEISS kiemelt partnere elkötelezte magát, hogy valóban 400nm-is biztosító, garantáltan UV szűrős ZEISS UV Protect technológiával készült szemüveglencséket forgalmaz.

   

Jelentkezz be a 7Lépéses Taupert szemvizsgálatra

Honnan tudhatom, hogy a szemüvegem szűri-e az UV sugarakat? Katt ide

Gondolkodj Te is felelősen jövődről, válts igazán biztonságot nyújtó szemüveglencsékre, hogy gyermekeidet, unokáidat igazi gyönyörűségükben láthasd.

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

A Széchenyi Optika Taupert Szemvizsgálat ára 16.000 Ft

melyet a helyszínen
- készpénzben
- bankkártyával
- egészségpénztári kártyával és
- SZÉP kártyával (szabadidő zseb) is kiegyenlíthetsz
(A vizsgálat díja áfa mentes) 

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kollégáink hamarosan visszahívnak.

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.