Honnan tudhatom meg, hogy megvéd-e az UV-sugárzás káros hatásaitól a szemüvegem?

Mi számít UV szűrős szemüvegnek? Honnan tudhatom meg, hogy biztonságos szemüveget viselek-e?

Ha itt vagy, már biztosan tudod:

Akár tél van, akár nyár, ha süt a nap vagy épp felhős az ég, még ilyenkor is 70-75%-os lehet az UV-sugárzás a Föld felszínén.

 Az UV sugárzásnak szerepe van több vaksághoz vezető szembetegség kialakulásában, előre hozza bőr öregedési folyamatait.
Ezért szemeid, szemkörnyéki bőröd teljes biztonságot nyújtó UV védelemben kell részesüljön.

Ezért a WHO (Egészségügyi Világszervezet) és egyéb más tudományos szervezetek egyértelműen meghatározták, hogy az UV sugárzás felső határa 400nm.

 Ergo: az UV védelemnek is 400nm hulláhosszig kell biztonságot szolgáltatnia.

 Ehhez képest a Magyarországon forgalomba hozott szemüveglencsék mintegy 80% nem, vagy csak alig szűri az UV sugarakat!

Hogyan ellenőrizheted, hogy valóban biztonságban vagy-e szemüveglencséid mögött?

Az UV Protect Demonstrátor nevű teszter egyik lámpája 400 nm-en bocsát ki UV fényt. (A másik lámpa a látható fény tartományának a kékfénytartományát méri.)
A készülék azt mutatja meg, mennyit szűrnek ki az UV-sugárzásból a lencsék.

Egy hagyományos szemüveglencse esetében kb. 25 százalék a szűrőképesség, ami azt jelenti, hogy a lencsék átengedik a káros sugárzás 75 százalékát. Az ideális és elvárt 100% lenne!!! ☹

Fontos, hogy a Napból érkező UV sugárzás 380 és 400 nanométer közötti tartománya képezi a teljes UV sugárzás 40 %-át.


Különböző világszervezetek -mint pl. a WHO is -, hangsúlyozzák annak a fontosságát, hogy az UV szűrés akkor nevezhető teljesnek, ha az 400nm-ig terjed.

„Sok optikában meglévő UV teszter sajnos nem 400, hanem 375-380 nanométerig tud csak mérni. Az olyan lencséknél is magasabb értéket mutat (pl 90-100%-ot), amelyeknek nincs 400 nanométerig védelme.

Ez az oka annak, hogy sajnos napjainkban is UV szűrősként forgalmaznak olyan átlátszó szemüveglencséket, melyek valójában a káros UV tartomány 40-50%-át átengedik. Sokszor egy ilyen lencsére is „UV-szűrősként” hivatkoznak, de valójában ez nem az.

Ha biztos akarsz lenni abban, hogy valódi UV védelmet biztosítson szemüveglencséd, válaszd az új ZEISS UVProtect Technológiával készülő szemüveglencséti!

A ZEISS UV Protect szemüveglencsék nemcsak a 400 nm-ig terjedő közvetlen fénnyel szembeni védelemről gondoskodnak, hanem a hátulról érkező indirekt fényt is figyelembe veszik azáltal, hogy minden ZEISS DuraVision és Lotutec réteghez hátsó felszíni UV-védelmet biztosít.

A ZEISS 160 éves szakmai tapasztalattal, évente mintegy 400 új szabadalmaztatott találmánnyal újra felülmúlja az iparági elvárásokat.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

A Széchenyi Optika 7 lépéses Taupert Szemvizsgálata több vaksághoz vezető szembetegségen kívül tartalmazza a szürkehályog szűrését is.
Mint a ZEISS kiemelt partnere elkötelezte magát, hogy valóban 400nm-is biztosító, garantáltan UV szűrős szemüveglencséket forgalmaz.

A vizsgálatról a részletek itt

Gondolkodj Te is felelősen jövődről, válts igazán biztonságot nyújtó szemüveglencsékre, hogy gyermekeidet, unokáidat igazi gyönyörűségükben láthasd.

Ehhez most mi is hozzájárulunk, hiszen ZEISS UV Protect szemüveglencsével készített normál (egyfókuszú) szemüvegedhez, egy pár dioptriás napszemüveglencsét adunk ajándékba.*

*Részleteket és az akciós szabályzatot keresd az üzletünkben! Az akció más akcióval nem összevonható és visszavonásig érvényes.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

A Széchenyi Optika Taupert Szemvizsgálat ára 16.000 Ft

melyet a helyszínen
- készpénzben
- bankkártyával
- egészségpénztári kártyával és
- SZÉP kártyával (szabadidő zseb) is kiegyenlíthetsz
(A vizsgálat díja áfa mentes) 

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kollégáink hamarosan visszahívnak.

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.