7+1 jel, ami gyermeked látáshibájára utalhat

Figyelj oda, hisz a gyermekek gyakran azt hiszik, ez így természetes, mások is így látnak ezért gyakran nem jelzik, ha gond van.

A gyerekek, akárcsak a felnőttek, többféle látáshibával, sőt, azok kombinációjával is rendelkezhetnek. Ennek pontos feltérképezése látásjavító szakember feladata, azonban nem árt, ha ismered a tipikus tüneteket.

 

Az alább felsorolt jelek önmagukban vagy halmozottan is utalhatnak szemproblémára:

    Fejfájásra, szem fájdalomra panaszkodik.

  Hunyorogva nézi a TV-t, az iskolában a táblát, azaz távolra homályosan lát.

  Tanulási, olvasási nehézség. Sorok, betűk, számok tévesztése.

Esetlen, ügyetlen mozgás, ami a térbeli vizuális tájékozódás hibájára utalhat.

Nem egyforma látásélesség jobb és bal szemmel. Figyelem! Az már egy elavult és tudományosan is megalapozott hibás nézet, hogy „Az egyik szeme  kompenzálja a másikat.” Súlyos problémák forrása lehet, ha nem közel egyforma a két szem látásélessége.

Koncentrációs problémák, fáradékonyság.

 Csökkent figyelem az iskolában. Nem az órai munkával tölti a tanórákat, hanem a radírjával bíbelődik, beszélget, rajzolgat.

7+1Fáradtan kancsalító vagy kitérő szemek, esetleg egyik szem letakarása olvasás, tanulás közben. Lehet, hogy azért teszi, mert a nyitva tartott szemére jobban lát és azt terheli a tisztább kép érdekében. Ez egy nagyon veszélyes út, könnyen a másik szem romlását okozhatja, tehát ne halogassuk optometrista, azaz látásjavító szakember vagy szemész szakorvos felkeresését.

Ha a lista egy része ráillik gyermekedre, ne késlekedj!

Kérj időpontot a SZÉCHENYI OPTIKA 7 LÉPÉSES TAUPERT SZEMVIZSGÁLATÁRA, ahol különleges i.Profiler ® technológiával működő műszerünk egy szenzor segítségével több száz – több ezer mérési ponton század dioptria pontossággal határozza meg az egyedi fénytörési hibákat. Beépített, vegetatív idegrendszerre ható mechanizmusa révén a normál 3 mm pupillanyílás helyett 6-8 mm-re tágítja a gyermekek szemét mindenféle cseppentéses kellemetlenség nélkül.

A 7 lépéses Taupert Szemvizsgálaton nem csak a látásélességet, hanem a szemek harmonikus együttműködési képességét, azaz a térbeli orientációt is vizsgáljuk valódi 3D-s vizsgálati jelekkel.

Jelentkezz be a 7Lépéses Taupert szemvizsgálatra

Mit írnak rólunk?