7+1 fontos szempont gyermeked

szemüveg választásához

Lelkiismeretes szülőként nem árt előre tudnod, mire figyelj gyermeked szemüvegének kiválasztása során.

Szemüveg vagy új szemüveg kell gyermekednek?
Már otthon, számtalan gondolat cikázik a fejedben a megfelelő döntést illetően?

Mégis mitől lesz az kedvenc, amit szívesen visel majd a suliban, a barátai társaságában is?
Milyen védőrétegek kellenek rá, és melyek feleslegesek?

Vágjunk is bele!

1. Szemvizsgálat Olyan optikát vagy szemészetet válassz, ahol a látásvizsgálat körültekintő, alapos. Ahol az ott dolgozó szakemberekben megbízol Te is, és gyermeked is jól érzi magát.

 2. Szemüvegkeret méretének azaz szélességének, szárhosszoknak a fej méretéhez illőnek  kell lenniük. Nagyon kiábrándító látvány, amikor a túl hosszúra megválasztott  szemüvegszárak visszahajlítva hosszan kanyarognak a fülek mögött.

3. A szemüveg orr-rész feletti kialakításának, azaz a szemüveg hídnak pontosan kell illeszkednie az orrocskákon, különben 1-2 óra viselet után fájdalmasan elnyomhatja a nózikat.

4. A szemüveg súlyára is érdemes odafigyelni. Nem az a tartós, amiben érezhetően „van anyag”. Általánosságban elmondható: minél könnyebb, annál jobb. Érdemes extra könnyű, rugalmas, gyerekek viselési igényeire kifejlesztett keretek közül választani. Ezek jobban ellenállnak a törésnek, repedésnek.

5. Márka – divat – trend szempontjából is érdemes ésszerűen dönteni. Ügyesen a gyerekeket is lehet irányítani, hogy nem biztos, hogy az ő arcformájához is illik az a márka, forma, amit az épp aktuális tini-celeb visel. Ennél sokkal fontosabb, hogy neki mi áll jól.

6.Szemüveglencse tekintetében csak a töréssel, repedéssel szemben ellenálló műanyag szemüveglencsék kerülhetnek szóba. Magasabb dioptriák esetén érdemes vékonyított szemüveglencsét választani.

7.A gyerekek szeme fokozottan érzékeny az UV sugárzással szemben. Fontos tudnod, hogy a Magyarországon forgalomba hozott szemüveglencsék mintegy ¾-ede csak csekély UV szűrő képességgel rendelkezik. Érdemes márkavédett, a hamisítások ellen lézergravírjellel ellátott valódi UV védelemmel rendelkező szemüveglencsét választanod, hiszen ez az, ami megfelel a WHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlásának.

 7+1. A mai gyerekek életének szerves részét képezi a digitális eszköz használat. Számítógép, táblagépek, okostelefon. Igen, mi szülők szélmalomharcot vívunk ennek visszaszorítására. Azonban gondoljunk csak bele: a világ digitalizálódott. Nem tehetjük meg gyermekeinkkel, hogy koruk analfabétájává váljanak. A digitális, online ügyintézés, kapcsolattartás a jövő. 

Mégis mit tehetsz a digitális eszközök által kibocsájtott fokozott ultraibolya kék sugárzás káros hatásaival (fejfájás, szemszárazság, alvászavarok, kipirosodó szemek) szemben?

Létezik kék fény blokkoló felületkezelés, mely érezhető látás-kényelmet biztosít gyermekednek gyakori digitális eszköz használat esetén. –megelőzve a súlyosabb tünetek kialakítását.

Remélem segítettem, ha úgy érzed, kérj időpontot a SZÉCHENYI OPTIKA 7 LÉPÉSES TAUPERT SZEMVIZSGÁLATÁRA, ahol különleges i.Profiler ® technológiával működő műszerünk egy szenzor segítségével több száz – több ezer mérési ponton század dioptria pontossággal határozza meg az egyedi fénytörési hibákat. Beépített, vegetatív idegrendszerre ható mechanizmusa révén a normál 3 mm pupillanyílás helyett 6-8 mm-re tágítja a gyermekek szemét mindenféle cseppentéses kellemetlenség nélkül.

A 7 LÉPÉSES TAUPERT SZEMVIZSGÁLATON nem csak a látásélességet, hanem a szemek harmonikus együttműködési képességét, azaz a térbeli orientációt is vizsgáljuk valódi 3D-s vizsgálati jelekkel.

Taupert Szilvia – dipl. Optometrista, látásszakértő

Jelentkezz be a 7Lépéses Taupert szemvizsgálatra