Szemüveg fel, UV le!

Cikkünk a 2018-as nyári Presztízs magazinban jelent meg.

Ha nyár, akkor kikapcsolódás a napon! Sokunk számára ez az év legjobb időszaka. A szabadban élvezni a jó időt, teraszokon kávézgatni, amennyi időt csak lehet sétával, kerékpározással, strandolással tölteni. Ha szóba kerül az IX leg-inkább a káros hatásairól beszélünk. De az UV-sugárzásnak számos előnye is van számunkra. Az UV-fény több anyagcsere-folyamatot is befolyásol, elősegíti a D vitamin termelődését. Ezért fontos, hogy gyakrabban menjünk ki a szabadba és kint tevékenykedjünk, hogy jobb legyen a közérzetünk és megőrizzük egészségünket. Ugyanakkor megfelelő védelemről is gondoskodnunk kell, amikor a napon vagyunk. A bőrvédelemről már sokat tudhatunk, de mi a helyzet a szemünkkel?

 

Az UV sugárzás bizonyítottan előrehozza a szürkehályog és kúszóhályog kialakulásának idejét.

Egyre fiatalabb korban megjelenő gyógyíthatatlan maculadegenerációt okoz.

 A gyerekek szeme 6x érzékenyebb az UV sugárzásra, mint a felnőtteké.

10-ből 1 bőrrákos elváltozás a szemhéjon jelenik meg.

 Óránként 360-an vakulnak meg UV sugárzás következtében.

 

 

Néha azok a dolgok a legveszélyesebbek, amelyeket a legjobban szeretünk.

ZEISS - Széchenyi Optika

Valójában miért a I, ‚, rc alkalmazandó az UV-sugárzás felső határaként?
Tudományos és szabályozó testületek egyértelműen meghatározták, hogy az UV sugárzásfelső határa a 400 nm.

Sokan nem tudják, hogy az UV-sugárzás mindig jelen van, a szemet minden évszakban, minden napszakban és mindenféle időjárási viszony között védenünk kell tőle. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlása szerint 400 nm-ig ajánlott az UV-védelem. A jó minőségű napszemüvegek is 400 nm hullámhosszig biztosítanak UV-védelmet.
De mi a helyzet a szemüvegesekkel? A világszerte eladott színtelen lencsék 80%-a még mindig nem szűri ki 400 nm hullámhosszig az UV-sugarakat.
Gyakran még az sem, ami eddig UV szűrősként került forgalomba. Az ISO minősítés ugyanis a 380 nm-ig szűrő szemüveglencséket már UV-szűrős-ként engedte forgalomba hozni. Fontos, hogy a Napból érkező káros UV-sugárzás mintegy 40%-a a 380-400 nm hullámhossztartományban ér bennünket. Ebben a tartományban a hagyományos UV szűrős szemüveglen-csék már nem feltétlenül nyújtanak teljes biztonságot.

Hogy szemünk valóban biztonságban legyen! A piaci trendeket, fogyasztói igényeket maximálisan követve a ZEISS új sztenderdet állít fel azzal, hogy színtelen műanyag alapanyagoknál prémium napszemüveg szintű UV-védelmet biztosít 400 nm hullámhossztartományig. Mivel az optikai szemüvegek lencséi kevésbé takarják a szemet, az új ZEISS UV Protect technológia nem csak a szemből jövő UV-sugarakat szűri teljes biztonsággal, de a hátulról érkező, és a lencséből a szembe visszaverődő UV-sugarakat is kiszűri.

„A védjegyoltalom alatt álló 7 lépéses Taupert Szemvizsgálattal elkötelezett vagyok nem csak a kiváló látásod mellett, de a szemeid egészsége is a szívügyem. A vizsgálatba beéptett szembetegségek kiszűrésén túl a Széchenyi Optika szemüveglencse ajánlatában is főszerephez jutottak az új, 400 nm hullámhosszig biztonságot nyújtó ZEISS UV Protect szemüveglencsék.”

Taupert Szilvia látásszakértő, a Széchenyi Optika dipl. optometristája És hogy szemüvegesként ne csak kiváló látással és maximális biztonságban élvezhesd a nyarat, a stílusos megjelenéshez ZEISS UV Protect technológiával rendelt szemüvegedhez most egy pár dioptriás napszemüveglencsével is megajándékozunk. *Az akció 2018.07.31-ig tart, a további részletekről és akciós szabályzatról tájékozódjon üzletünkben.