Mindennapos fejfájás és fáradtság?

Szemprobléma lehet az oka!

A cikk a Presztízs Magazin 2017 Tavaszi számában jelent meg.
Sokan hiszik azt, hogy a fejfájásuk, vagy folyamatos fáradtságuk mögött a frontérzékenység vagy a stressz állhat. Gyakran alapos kivizsgálások után úgy gondolják, el kell fogadniuk, hogy a fájdalomcsillapító gyógyszer életük szerves részét képezi. A panaszokat okozó rejtett kancsalsággal sajnos több évig is együtt élhetsz, miközben nem is tudsz rejtett látáshibádról.

A fejfájásos panaszok hátterében egy alig ismert látásprobléma, a heterofória vagy más néven rejtett kancsalság állhat. Gyakran az erős fényérzékenységért, a szemüveg megszokási panaszokért, nehézkes fókuszálásért, fáradásos tünetekért is ez a felelős. A rejtett kancsalság szabad szemmel nem, vagy csak ritkán észlelhető, ugyanis a szervezet a megfelelő látás érdekében ezt az amúgy aprócska látáshibát izommunkával folyamatosan korrigálja. A teljes ébrenlét alatti korrigálást célzó izommunka megterheli a szervezetet. Egy-egy nehezebb nap végére a fenti panaszokkal, azaz a szemeink pihentetését követelő tünetekkel reagál a folyamatos szemizom terhelésre. Szolnokon az egyedülálló a 7 lépéses Taupert Szemvizsgálat ZEISS polateszt műszerével már lehetőség van a heterofória kivizsgálására.

A fájdalommentes vizsgálat során a szembetegségek szűrése és a tűpontos szemüveges korrrekció megállapítását követően egy ún. polarizált fényt használó technikával 3D-s vizsgálójelekkel állítjuk be a kissé speciálisabb szemüveges korrekció értékeit, mellyel a panaszokat okozó izommunka tehermentesítésre kerül. A prizmás korrekcióval ellátott szemüveg ugyanúgy néz ki, mint bármely más divatos, esztétikus szemüveg.

Tehát attól sem kell tartanod, hogy panaszaidat szódásüvegtalp váltja fel. A speciális szemüveglencse a panaszokat általában egy-két nap alatt enyhíti vagy megszünteti. Az sem ritka, hogy a vizsgálat végén, megtapasztalva az igazán éles és tehermentes látás élményét le sem akarják venni ügyfeleink a próbaszemüveget. „Csak néhány orvos és optometrista szakosodott Magyarországon a heterofória kimutatására és korrigálására.

Büszkék vagyunk arra, hogy Taupert Szilvia, aki évekig a Semmelweis Egyetem gyakorlati oktatójaként is tevékenykedett, a szolnokiaknak és a megyében élőknek is lehetőséget biztosít arra, hogy a ZEISS által kifejlesztett vizsgálati metódussal megkapják életük első igazán jó szemüvegét.” (Palcsi Beáta optikai szakreferens, optometrista Carl Zeiss Vision Hungary Optikai Kft.)

EGYETLEN OPTIKA A 7 LÉPÉSESTAUPERT SZEMVIZSGÁLATTAL AZ ELSŐ IGAZÁN JÓ SZEMÜVEGEDÉRT
A 7 lépéses Taupert polatesztes szemvizsgálat 1-1,5 órát vesz igénybe, csak Rólad és látásproblémáidról szól.
SZÉCHENYI OPTIKA
Szolnok, Széchenyi krt. 127. 06 (56) 402-744 www.szechenyioptika.hu

„Szinte mindennap megdőbbenek, hogy mire képes egy szemüveg”
(Balla Valentina Oxána egyetemi hallgató, Újszósz).

Ára 10.000Ft, melyhez 5000 Ft értékű szemüvegvásárlási kupont is kapsz ajándékba.
Mít kell tenned? Tájékozódj, vagy regisztrálj azonnal a www.szechenyioptika.hu weboldalon vagy a Széchenyi Optika telefonszámán: 56/402-744