TOP30 Kiadványba került a Széchenyi Optika

Széchenyi Optika Sikertörténet a lakótelepről

Széchenyi Optika 2014-es megalakulása óta dinamikus fejlődésen ment keresztül. A 71 ezer lakosú megyeszékhely, Szolnok 17 optikai üzlete közül a Széchenyi Optika a leghátrányosabb elhelyezkedésű. A város lakótelepén működik. Azonban szolgáltatás- és technológiai fejlesztéseinek köszönhetően 2-3 év alatt a város egyik legelismertebb optikai szaküzletévé vált. A vállalkozás ingatlan- és gépberuházásvagyona 2017-ben megközelítőleg 23 millió forint volt, melyet saját forrásból fedezett. Ügyfélköre mind létszám, mind földrajzi elhelyezkedés tekintetében bővült, hiszen ma már az ország minden területéről érkeznek ügyfelek.

Tulajdonosa, Taupert Szilvia 2007-ben közgazdász, majd 2012-ben optometrista-kontaktológus diplomát szerzett a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán. 2013-15-ig szerződött gyakorlati oktatóként részt vett a főiskola hallgatóinak gyakorlati képzésében. 2015-16-ban, előzetes piackutatási eredmények alapján, létrehozott egy komplex szemvizsgálati programot, a Taupert Szemvizsgálatot. A márkavédett vizsgálat 2016-ban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által védjegyoltalom alá került. A 7-lépéses Taupert Szemvizsgálat olyan komplex, a mai digitális világ megváltozott látásigényére szabott látás- és szemvizsgálati rendszer, mely tartalmazza a leggyakoribb szembetegségek szűrését is. Olyan vizsgálati szemléletváltást, szem- és látásvizsgálati lépések, illetve technikák rendszerbe szervezését és csúcs-technológiás műszerezettség által nyújtott precizitást jelent, mely a megváltozott, felgyorsult gazdasági és technológiai változások által generált személyfüggő látásigények kielégítését szolgálja.

 

Én hiszem, hogy ma már nem elég csak valahogy látni. Hiszem, hogy látásjavító szakemberként kevés csupán a szemüveg erősségét megha-tározni. Részt kell vállaljunk a szembetegségek szűrésében, a vaksági statisztikák csökkentésében is. Hivatásom része, hogy társadalmi szintű problémákat megoldó ügyek mellé álljak. Legyen az egy óvodai egészségprogram a gyermekek egészséges látásfejlődéséért, vagy az országos Látni és Látszani kampány, ahol a biztonságos közlekedés és a látás kapcsolatára hívjuk fel az emberek figyelmét. A Magyar Optikus Ipartestület elnökségi tagjaként dolgozom azon, hogy az optikai szakma színvonalán, szakmai elköteleződésén javítsunk
Taupert Szilvia

 

 Az ügyfelek piaci igényeire szabott magas színvonalú vizsgálati és üzleti rendszer kialakításáért és megvalósításáért országos elismerést, 2017-ben az Év Marketingese díjat nyerte el. A XXI. század látásigényeire szabott Taupert Szemvizsgálati módszer fejlesztéséért a Magyar Tudományos Akadé-mia DAB és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs díját vehette át 2017-ben. Emellett a Zeiss leginnovatívabb partner díjat is elnyerte a Taupert Szemvizsgálat technológiai hátterének megvalósításáért, és Magyarország első látványvizsgálójának kialakításáért.