A látásod 40 felett – amikor már rövid a kezed

 

Ugye milyen bosszantó, amikor sietve vásárolsz, azonban az apró betű miatt nem látod pontosan, hogy hajbalzsamot vagy sampont vettél le a polcról? Az olvasószemüveged épp nincs nálad. Vagy ami még rosszabb: nálad van, de a telepakolt táskád alján a tokban lapul valahol. Dilemma: előkotord, vagy megkérsz valakit: „Aranyoskám! Megnézné ezt nekem?”

Ciki! Hisz ma egy 50-es ember fiatal még. Igen! FIATAL!

Eszedbe jutott már, hogy mennyi idegtépő nyűgtől és szemüveged keresgetésével cserélgetésével elfecsérelt időtől kímélhetnéd meg magad, ha bárhol bármikor újra láthatnál távolra és közelre egyaránt?

Elfelejthetnéd a 
         “Hová is tettem az olvasómat?”
        “Húúú! Nem hoztam magammal!”
       “Őrület! Kifolyik a szemem az erőlködéstől!”

                                                               szituációk szorongató érzését.

Ha van türelmed, kiutat mutatok Neked ebből az egyre rosszabb és gyakran kétségbeejtő helyzetből.

Igen. A multifokális szemüvegekről (azaz azokról, amikben dioptria átmenet biztosítja, hogy távolra és közelre egyaránt jól láss) lesz szó. És mielőtt továbbállnál, jobb, ha tudod az igazságot:

Kezdjük a tévhitekkel:

Tévhit 1. : Olyan lesz, mint 20 évesen

Túlzásokba eső optikusok szokták ezzel hiú ábrándokba ringatni a magadfajta teljes életre vágyó igényeseket. Aztán jön a „Nem ezt vártam!”

Nem olyan lesz, mint 20 évesen. Ez a szemüveg igényel egy kis kompromisszumot tőled, hiszen az ilyen szemüveglencse felső része szolgálja a távollátásodat, az alsó része a közel látásodat. Ezt el kell fogadnod, meg kell tanulnod. (A jó hír, hogy ebben maximálisan a segítségedre leszünk). Cserébe pedig valóban olyan szemüveged lesz, amivel bárhol bármikor kiválóan látsz. Megszabadulhatsz a hétköznapjaidat gyötrő homályos látástól.

Tévhit 2. : Nem lehet megszokni

100-ból 99 ember 1-2 óra, max. 1-2 hét viselet után ráérez a használatára, és újra átéli az igazán éles látás szabadságának csodás érzését.
Próbáltad már, és nem ment? Vagy van olyan ismerősöd, aki nem tudta megszokni?

Ez 99%, hogy nem a Te, vagy az ismerősöd hibája. A Téged szolgáló multifokális szemüveg olyan, mint egy házépítés.
Akkor nyújt boldogságot, nyugalmat, ha mind a tervezés, mind a kivitelezés, mind a beépített anyag minősége kiváló.

Képzeld csak el:

 • A tervező nem fordít kellő figyelmet a statikára. A kiváló mesteremberek és minőségi alapanyagok ellenére fél év múlva repedezik a házad.
 • Vagy Éppen a terv ugyan kiváló, de a mesterember őskori colostokkal méregeti a legkiválóbb alapanyagból készült nyílászáróid helyét: aztán meg süvít a szél a réseken.
 • Attól is vernéd a fejed a falba, ha utólag jönnél rá: A házad kitűnően meg lett tervezve. A kivitelező is gyönyörű és pontos munkát végzett. Azonban a leértékelésen vásárolt burkolólapok 2 hónap múlva kopnak már.

Láthatod. Csak akkor lehetsz elégedett, ha a folyamat minden része hibátlan.

Igaz ez a Te szemüvegedre is!

Egy jó multifokális szemüveghez nem elég egy 15 perces látásvizsgálat, egy keret és egy pár „mindegymilyen” multifokális lencse.

 

A Széchenyi Optikában nem bíztuk a véletlenre a szemüvegkészítés folyamatát:

 

 

 • „tervezés” = szemvizsgálat
  Széchenyi Optika 2016 óta Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által Védjegy oltalom alatt álló, 2017-ben Innovációs díjban elismert 7 lépéses Taupert Szemvizsgálat (bővebben itt olvashatsz róla).

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

 • „kivitelezés” = szakértő optikus + legújabb technológia. 
  A lehető legjobb látás elérése többet igényel a pontos látásélesség meghatározásnál.
  A szemüvegkeret kiválasztása és a Te életviteledhez illő lencseválasztás legalább ennyire fontos. A szemüveglencse elhelyezkedése kritikus szerepet játszik a maximális vizuális komfort elérésében, hiszen illesztési hibából adódóan akár 40%-ot is veszíthet a lencse a teljesítményéből. A fotóinkon látható centrálás lehetőséget biztosít arra is, hogy a lehető legvékonyabb, legesztétikusabb kivitelű szemüveglencsét kalkuláljuk ahhoz a lencseerősséghez, szemüvegkerethez, amit viselni fogsz.
 • „beépített anyag” = avagy amin átnézel
  Szemüveged 160 éves ZEISS fejlesztő munka, kutatás és szabadalom eredménye.
  Éppen ez az, amiért az űrhajósok, a Google Earth, számos Nobel-díjat elnyert kutató és a hollywoodi filmrendezők a ZEISS optikai eszközök mellett teszik le a voksukat. A ZEISS márkanév garantálja a precíziós lencsegyártás legmagasabb minőségét valamennyi elkészült lencsében, melyeket gravírozott „Z” márkajelzéssel lát el.

Az így elkészített szemüveg esetén annak kockázata, hogy szemüveged a fiók mélyén végzi, szinte 0.

Mit írnak rólunk?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tévhit 3.: Drága.

5000Ft havonta igazán megéri azért, hogy 3 éven keresztül:


 Megkíméled magad a bolti kellemetlenségektől.

 Egyszerre tudsz TV-zni és rejtvényt fejteni vagy kézimunkázni.

 Nem összevissza nyomkodod a telefonod, hanem látod is, mit csinálsz. FOTÓ

 Elfelejtheted a szemüveged keresgélése, cserélgetése miatti stresszt.

 Vezetés közben nem csak az utat látod, hanem a műszerfal kijelzőit is.

 A széteső, megkopott szemüveg miatti szégyenkezés a múlté. A szemüvegek gyakori fel és levétele, cserélgetése igénybe veszi mind a lencsét, mind a keretet. Ez egy multifokális szemüveg esetén a minimálisra csökken. Hiszen nem kapkodod le és fel.

 Nem csak érezd az ételek csodálatos ízét, hanem az étel látványa is segíti élvezni a családi ebéd örömét –mindezt úgy, hogy közben a családod tagjainak is bátran a szemébe nézhetsz.

 

Erre vágysz ugye?

Most még teljesebbé tesszük az élményt, ahogyan a világ csodálatos pillanatait egy percre se veszítsd szem elöl.

Mit tegyél?

Jelentkezz be a 7 lépéses Taupert Szemvizsgálatra, és tapasztald meg a törődést, ahol az 1 órás vizsgálat csak Rólad és a látásodról szól.

Rendelj magadnak egy multifokális szemüveget, és válassz hozzá kiegészítőül munkaszemüveget! Nagyszerű páros!

Miért? Habár multifokális szemüvegben minden távolságra élesen látsz, a hosszas olvasás vagy számítógépes munka kényelmesebb egy kifejezetten erre a célra kialakított munkaszemüveg használatával.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

Vizsgálati csomagjainkról az oldalunkról tájékozódhatsz.

És még nincs vége!

Mélyen hiszünk a hosszútávú elégedettséged erejében. Ezért

 a Széchenyi Optikában szemüvegedet mindenféle felár nélkül tökéletes biztonságot nyújtó bélelt kemény tokban veheted át

 ajándékba adunk egy kifejezetten a szemüveglencsék tisztításához kifejlesztett extra puha mikroszálas tisztítókendőt is

 plexi névre szóló garanciakártyát, mely biztosítja számodra a 2 év gyártási garanciát és 3 hónap elégedettségi garanciát szemüveglencséidre

 továbbá egy eredetiségi tanúsítványt (oka, hogy sajnos sok helyen forgalmaznak már kétes eredetű szemüveglencséket) – így a tanúsítványban található hasznos információkon felül abban is biztos lehetsz, hogy szemüveged valóban megfelelő minőségű gyártás során készült el.

 

Még egy fontos dolog!

Tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést. Azonban 7 lépéses Taupert Szemvizsgálatunk 1 órája alatt csak Rád, a saját látásproblémáidra, és azok megoldására figyelünk. Mi valóban szánunk időt ügyfeleinkre, ezért vizsgálatainkra kb. 2 hetes előjegyzéssel tudunk csak időpontot adni.

Jelentkezz be most!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Mi is az a munkaszemüveglencse?

Itt bővebben olvashatsz róla:

https://www.szechenyioptika.hu/2019/02/22/nem-konnyu-40-felett-az-irodai-munkavegzes/