Nem könnyű 40 felett az irodai munkavégzés…

 

 

Talán Te is tapasztaltad már, mennyi stesszt, fáradékonyságot hordoz 40 felett egy beltéri, közeli jó látást igénylő munkavégzés. Egyik pillanatban még a közeli apró betűs szöveg pontossága, másikban már a monitor vagy akár az ügyfél vagy kollégádra tekintés okoz nehézséget. A nap vége felé pedig már bevörösödött, égő szemekkel, sajgó vállal és bekeményedett nyakizmokkal várod, mikor telik le, mikor pihentetheted meg végre kissé szemeidet… mindezt talán úgy, hogy amúgy imádnád mindazt amit csinálsz, de szemeid megerőltető kihívásai árnyékként nehezítik meg mindennapjaidat.

Nem vagy ezzel egyedül.

 

 Gondoltad volna, hogy a szemüvegviselők körülbelül 63%-a elégedetlen a munkahelyen használt szemüvegével? Ennek egyik oka az lehet, hogy a beltéri munkavégzés, számítógép használat folyamatos fókuszálgatásra készteti szemeidet – sem a távoli, sem az olvasószemüveg nem nyújt megfelelő körülményeket dinamikus igényű munkavégzésedhez.

 40 év felett a beltéri, irodai munkavégzés miatt bizony erőlteted a szemed, ami rossz tartáshoz és izomfájdalomhoz is vezethet.

 A digitális eszközök, monitornézés pedig tovább nehezíti mindennapjaidat: a képernyők által kibocsátott nagy mennyiségű kék fény felboríthatja a természetes alvási ciklusodat, ezáltal a hét vége felé haladva egyre fárattabbank érezheted magad.

 A monitorhasználat további súlyos következménye a közérzetedet, esztétikai megjelenésedet agyoncsapó égő, vörös szemeid. Ennek oka, hogy képernyőt figyelve bizonyítottan kevesebbszer pislogunk. Ha pislogunk, azt is csak ímmel-ámmal szemhéj-rebegtetve. Innen egy szakszavunk: inkomplett, azaz nem teljes pislogás. Erre egy kutatás derített fényt, ahol videóra vettek monitor előtt dolgozó embereket. A lassított felvételek egyértelműen megmutatkozott, hogy monitort nézegetve pislogás közben tipikusan nem zárnak jól a szemhéjak. Ez eleinte csak égő szemeket, majd tartós vörösödést, könnyezést, végül visszafordíthatatlan látásodat és közérzetedet nehezítő látásproblémákhoz vezet azáltal, hogy e nem megfelelő szemhéjzárás miatt egyik könnymirigyed működése jelentősen csökken.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szóval nem könnyű 40 felett…

 

Nem új-keletű fejlesztés, de sokan még most sem tudnak szinte semmit a munkaszemüveg-lencsék létezéséről.

Ezek a szemüveglencsék közeli látáspanaszokkal küzdő 40 feletti korosztálynak biztosítják, hogy beltéren, monitor előtt eltöltött munkaidő alatt megszabaduljanak a nyakfájdalomtól, a nehéz fókuszálgatásból fakadó fáradtságtól, szemvörösségtől.

A munkaszemüvegek, melyeket Office lencséknek is neveznek, kényelmes látást biztosítanak olvasáshoz, monitorhasználathoz és más emberekkel való személyes kontaktushoz egyaránt.

 

A szemüveglencsében egy apró, a nézési szokásaidhoz illesztett dioptria átmenet biztosítja, hogy kényelmesen és természetesen láss mindent, amit munkád megkíván. Ez a kis dioptria átmenet megoldja azt, hogy ne kelljen orrodon lelógva viselned olvasószemüveged és felette pislákolva fókuszálgatnod távolabbra.

Nem. Ez nem multifokális szemüveg, nem is bifokális. Mindkettőtől lényegesen eltér. Akkor is kiváló szolgálatot biztosít számodra, ha távolra tökéletesen látsz, és távolra nem kell szemüveget viselned.

Egy ilyen szemüveg kipróbálása előtt el sem tudja képzelni az ember, micsoda könnyebbség így dolgozni.

Kipróbálnád? Akár megrendelés nélkül is?

A védjegyoltalom alatt álló 7 lépéses Taupert Szemvizsgálaton kipróbálhatod. Az 1 órás, csak Rád, és a Te látásproblémáidra fókuszáló vizsgálat egyik eleme, ahol próbakeretben ugyan, de saját szemeddel tapasztalhatod meg, micsoda különbség munkaszemüvegben a közeli munkavégzés.

Kérj időpontot a Széchenyi Optika 7 lépéses Taupert Szemvizsgálatára itt:

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

És hogy mennyibe kerül egy ilyen csodaszemüveg?

 

Ezeknek a szemüvegeknek többféle típusa létezik. Az, hogy számodra melyik lesz optimális, az igényeidtől függ. A lencsék árát befolyásolja a szükséges dioptriák erőssége és a választott keret típusa is, hiszen előfordulhat, hogy érdemes lesz vékonyított változatban megrendelned azért, hogy a legkönnyebb és legesztétikusabb kivitel tegye boldoggá mindennapjaidat. Szóval, ahogyan egy egyszerű bútordarab vagy autó esetén, itt is számtalan lehetőség közt választhatsz majd. Ne ijedj meg, döntésed meghozatalában rengeteg segítséget adunk Neked. Kb. 18 – 120 ezer Ft/ darab lencse árért Te is részese lehetsz a munkaszemüveglencse élményének.

Van már multifokális szemüveged? – A munkaszemüveglencse remek kiegészítője lehet.

Nincs még multifokális szemüveged? Bosszant, hogy folyton cserélgeted a távoli és az olvasó szemüvegedet? -Egy multifokális és egy munkaszemüveg együtt lehet számodra a tökéletes megoldás.

Hogyan? Lepd meg magad egy általános használatra kiváló megoldással, egy multifokális szemüveggel, és válassz hozzá egy munkaszemüveget is, ami beltéri munkádhoz sokkal optimálisabb, komfortosabb, hiszen kifejezetten arra fejlesztették ki.

Még egy fontos dolog! Ne habozz sokáig! A naptárunk két hétre előre tele van!

Jelentkezz be most!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha a munkaszemüvegek mellett a multifokális szemüvegekről is többet szeretnél megtudni, olvasd el a következő cikkünket:

https://www.szechenyioptika.hu/2019/02/22/a-latasod-40-felett-amikor-mar-rovid-a-kezed/