Seeing beyond – Meglátni, amit elképzelni sem

tudtál

Egy futurisztikus optikai rendezvény maradandó élményei, melyről Neked, szemüveg viselőnek is tudnod kell.

ZEISS Conversation 2019 Berlin

„Igen, a Széchenyi Optika optometristájaként meghívást kaptam egy nemzetközi ZEISS partnertalálkozóra, aminek elemei annyira megérintettek, hogy biztosan tudom, Neked szemüveg viselőnek is hasznos lesz utazásom beszámolója. „

Taupert Szilvia

Ez a két nap

CSAK RÓLAD szólt,

A SZEMEID EGÉSZSÉGÉRŐL.

Arról, hogy a megfelelő LÁTÁSOD, SZEMÜVEGED révén hogyan JAVÍTHATJUK MINDENNAPI KÖZÉRZETED.

Hogyan SZOLGÁLHATJUK AZ ÉLETED?

Feje tetejére állt a világ

Az elmúlt 10 év egy röpke pillanat az emberiség evolúciójának történetéből. Míg látásunk TÁVOLBA nézéshez fejlődött ki, addig az elmúlt néhány év alatt egyik pillanatról a másikra KÖZELRE néző üzemmódra váltottunk. Mobilon bankolunk, mobilon nézzük a térképet, levelezünk, partyzunk, fényképezünk, de még a napi testmozgásunkat is a mobilunk koordinálja.

Ez a jelenség gyökerestől felforgatta a nézési szokásainkat.

Az alábbi képeken egy szenzorral ellátott szemüveget látsz, mely érzékelni tudja, hogy normál életvitelünk mellett, mikor nézünk közelebbre, távolabbra, jobbra, balra, mikor emelünk tekintetünkön és mikor nézünk lefelé.

A számtalan teszt azt mutatja, másként nézünk, látunk és viselkedünk, mobil telefon nélkül és máshogyan mobiltelefonnal együtt.

A jobb oldali kép a mobiltelefon nélkül bejárt tekintési vonalakat mutatja. A bal oldali kép pedig a mobiltelefonnal élő ember tekintési vonalait ábrázolja.

Márpedig ma az élet elképzelhetetlen mobil használat nélkül.

Ha pedig máshogyan nézünk mobiltelefonos világunkban, ennek megfelelően a szemüveglencséinknek is alkalmazkodniuk kell életmódunkhoz.

A ZEISS a világ leginnovatívabb optikai eszköz fejlesztője. Számtalan szabadalom fűződik a nevéhez. Olyanok, amelyeket Te magad is használsz: Ilyen például a szemüveglencséid tükröződéscsökkentő bevonata. Vagy a ,,free-form” technológiás szemüveglencse gyártás. A 100% UV védelemmel ellátott szemüveglencsék.

A nézési szokások megváltozására reagálva kifejlesztettek egy új szemüveglencse portfóliót, a ZEISS SmartLife termékcsaládot, mely figyelembe veszi a feje tetejére állt világunk vizuális kihívásait, ezzel kevesebb széli torzítást és kényelmesebb digitális eszköz használatot biztosítva a szemüveg viselőjének.

Az új lencseportfólió 2019 novemberétől Magyarországon elsők közt a Széchenyi Optikában már elérhető.

Szemüvegkészítés virtuális technológiával

Gondoltad volna, hogy a szemüveg viselőktől gyakran hallott problémák, mint a

„Nem tudtam megszokni”
Nem tudtam benne közlekedni”
„Húzta a szemem, bizonytalan voltam benne”

sok esetben a szemüvegek nem megfelelő beállításai miatt vannak?

Nem csak a szemvizsgálatnak kell nagyon pontosnak és körültekintőnek lennie, a jó szemüveghez a szemüvegkeret, ezáltal a szemüveglencsék pontos illesztése is követelmény.
Míg mi optikusok néhány éve még alkoholos filctollal jelölgettük be a pupilla középpontját a szemüveglencsén ahhoz, hogy a szemüveglencse optikai középpontja a megfelelő helyre kerüljön becsiszolásra, addig….

Ma ezt egy újabb innováció, a ZEISS VISUFIT 1000 kilenc különleges kamerája méri és illeszti tized milliméter pontossággal.

Majd egy virtuális 3 dimenziós avatárt készít, ahol a szemüveg illeszkedéseket, a szemüveglencse pontos elhelyezkedését is nyomon követhetjük és a szemüveglencsék egyedi tervezésébe is belekalkulálhatjuk.

Ezzel a technológiával a fenti problémák kiküszöbölhetőek. Kevesebb szemüveg végzi a fiók mélyén azzal, hogy „Nem lett jó”.
Ráadásul körbe tudod nézni magad, hogyan is áll a szemüveged elölről, oldalról, felülről, alulról.

Ha kíváncsi vagy saját avatárodra, jelentkezz be Taupert Szemvizsgálatra a Széchenyi Optikába, ahol 2019 novemberében és decemberében a Te avatárodat is elkészítjük.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Élni és élni hagyni

Szerencsére egyre több szó esik ma már mindenhol a környezetvédelemről, a fenntarthatóságról.

Gondoltad volna, hogy az a néhány grammos szemüveglencse, amin szemeiddel átnézel, oldalanként 70 gramm műanyag lencséből csiszolódik ki?

 

Ha engem kérdeznének, hogy optikusként milyen szempontok szerint választok beszállítót, akkor

 a szemüvegesek iránti elköteleződése

 

az innovációs készség

 

a szem egészségének megóvása, ezáltal a látás megtartásáért tett erőfeszítések
         mellett

 

Igazán FONTOS szempont számomra a környezetvédelem melletti elköteleződés.

Hiszem azt, hogy ez mindannyiunk felelőssége. A gyártónak mindent meg kell tennie azért, hogy kevesebb műanyag kerüljön előállításra. Én, az optikus felelős vagyok azért, hogy olyan beszállítót termékeit forgalmazzam, ahol tudom: tesznek a környezet védelméért. És a Te felelősséged is kedves szemüveges olvasó! Számodra is fontos kell, hogy legyen az, hogy amit veszel, amit viselsz, az a lehető legkörnyezetkímélőbb előállítással készüljön. Neked sem szabad, hogy csak a lencse ára számítson, amikor annyi, de annyi értéknek meg kell, hogy feleljen a szemüveglencséd.
A szemüveged, mely meghatározza: milyennek látnak mások, Te milyennek látod a világot és meddig láthatod még ilyennek a világot!

Ha problémád van a látásoddal, jelentkezz be Taupert Szemvizsgálatra. Mert nálunk a Széchenyi Optikában Te számítasz! Te, a szemed egészsége, az, hogy szolgálatunkkal megkönnyítsük életed. Mindezt csúcstechnológiával és környezetkímélően.

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

A Széchenyi Optika Taupert Szemvizsgálat ára 16.000 Ft

melyet a helyszínen
- készpénzben
- bankkártyával
- egészségpénztári kártyával és
- SZÉP kártyával (szabadidő zseb) is kiegyenlíthetsz
(A vizsgálat díja áfa mentes) 

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kollégáink hamarosan visszahívnak.

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.