Látni és látszani

Két szó. Te is gyakran használod őket a hétköznapokban és bele se gondolsz milyen fontos jelentéssel bírnak. Két szó, aminek hatalmas jelentősége van az életedben.

Hogy miért?

Látni. Azt már tudod, hogy a látás az egyik legfontosabb érték aminek birtokában lehetsz. Biztos veled is előfordult már, hogy egy adott élethelyzetben, ez a fontos érzékelésed egy pillanatra alábbhagyott.

Itt az ősz, a nyirkos-ködös idő. Reggel mikor elindulsz a munkába és délután mikor hazafelé tartasz a munkából egyaránt szürkület,sötét van. A fényviszonyok rosszak, nem látod be az utat, gyalogátkelőhelyeket…
Akár 5, akár 35 éve vezetsz magabiztosan mindennap, egy rossz pillanat és te is meginogsz ebben az élethelyzetben.

Van rá megoldás!

Egy jó szemüveg, ami a viselője egyedi paramétereire van szabva, akár életeket menthet, hiszen az éleslátás segít, hogy rossz időjárási viszonyok mellett, a reakció időd sokkal gyorsabb legyen.

A Széchenyi Optikában számos olyan lehetőséget tudunk kínálni számodra, ami segít elkerülni a veszélyes helyzeteket az utakon.

Látszani. Az éleslátás mellett fontos, hogy az utakon mindig látható legyél. Számos baleset megelőzhető , ha pl.: autód világítása megfelelően működik, kerékpárosként láthatósági mellényt használsz. Indulás előtt mindig ellenőrizd lámpáid. Ne feledkezz meg soha autód,motorod műszaki állapotának ellenőrzéséről!

Ezen felül figyelj oda saját magadra és gyermekedre. Válassz olyan ruhadarabokat amiben látható vagy és kerüld a sötét színeket, hogy gyalogosként is látható légy!

Forrás: Facebook

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedés-biztonsági kampánya 2012 óta hívja fel a figyelmet egy társadalmilag fontos témára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben.


A Széchenyi Optika ebben az évben is csatlakozott a Látni és látszani kampányhoz, hogy ne látáshibák miatt történjenek az utakon a tragédiák.

Ellenőriztesd Te is látásod!

Látogass el Te is Szolnokon, a Dráva úti OMV benzinkútra, ahol a baleset-megelőzési munkatársak segítségével ellenőriztetheted a járműved láthatóságáért felelős alkatrészeket és járműved műszaki állapotát is, a Széchenyi Optika munkatársai pedig díjmentesen ellenőrzik látásod, illetve hasznos tanácsokkal látnak el. 

A kampányon belül ez egy látástesztet, azaz a látásélesség ellenőrzését jelenti.  A közlekedésben való részvétel minimális feltételeit ellenőrizzük. Azonban nem helyettesíti a pontos látásvizsgálatot és szemvizsgálatot, ami a szemek egészségi állapotának vizsgálatát, a szembetegségek szűrését és egyéb látásfunkciókat is vizsgálunk ( 3D- s térbeli látás, szemmozgások vizsgálata).

 

A látás ellenőrzéssel kapcsolatos pontos időpontokat a Facebook oldalunkon találod!

 

Ha teljeskörű látásvizsgálatra vágysz, jelentkezz be 1 órás komplex Taupert Szemvizsgálatunkra.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!