4 hiba optikus választás során

10-ből 6 szemüveges életét keseríti meg, hogy vagy a látása nem tökéletes a szemüvegben, vagy a szemüvegválasztás nem volt a legideálisabb, így az tönkreteszi viselője megjelenését.
Nem véletlen, hogy egyre gyakrabban hallhatjuk szemüveg viselőktől, hogy: „Nem tudtam megszokni”.

A jó szemüveg alapja valóban a tűpontos mérés és a körültekintő szemvizsgálat. Ám ha a szemüveglencséid és szemüvegkereted körültekintő kiválasztása, pontos elkészítése nincs rendben, költhetsz Te vagyonokat szemüvegre, mégsem fogod jól érezni magad benne.

Az igazán körültekintő látásvizsgálatot követően a szemüveg elkészítése, a pontos beállítások, a lencséid „hozzád illesztése” és egy igazán a stílusodat kiemelő szemüvegkeret kiválasztása legalább ennyire fontos.

1. Hiba: Rábízod szemeid világát a legközelebbi optikusra.

Mint ahogyan a szemvizsgáló szakembernél, a látszerész kiválasztásánál is tájékozódj előtte! Egy vonalzóhoz hasonló léccel, alkoholos filctollal végzi a beállítást, vagy műszer teszi azt helyette tized milliméter pontossággal?

Figyeld meg a műszerezettséget, hiszen a szemüveg elkészítésére is igaz: lehet kőkorszaki módon is jó szemüveget készíteni, de egy jól felszerelt optikában biztosabban a szemüveged paraméterei biztosabban a szemeidhez lesznek állítva.

2. Hiba: A szemüveged nem egy liter tej, amit levesznek a polcról és már ütik is a blokkot.

Ahhoz, hogy szemüveged valóban igazi segítőtársad legyen a mindennapokban, a Te életkörülményeidhez kell igazítani. Számít, hogy mire használod majd, mennyit vezetsz, hány órát ülsz digitális eszközök előtt, sportolsz-e. Személyes találkozás alkalmával figyeld meg, hogy valóban meg akar-e ismerni! Valóban érzed-e rajta, hogy őszintén segíteni akarja-e döntésedet?
Számomra Szórádné Marcsi fogalmazta meg csodálatosan azt, amit egy gyakran bizonytalan, látásához segítségre vágyó embernek éreznie kell az optikusával kapcsolatban.

„Ma kész lett az új szemüvegem, s meglepően gyorsan. Köszönöm az új látásélményt, s azt a kedves, profi, szakszerű bánásmódot, amit az üzletben tapasztaltam! Nem vásárló vagy ügyfélként bántak velem, inkább királynőnek érezhettem magam.
Hálásan köszönöm Taupert Szilvinek és kollégáinak!”

Szórádné Marcsi

3. Hiba: figyelmen kívül hagyod más vásárlók tapasztalatát.

Nézd meg, hogyan nyilatkoznak azok, akik már igénybe vették az adott optika szolgáltatásait!
Erre ma már kiváló hely a Facebook és a Google.

Ne elégedj meg kevesebbel, mint hogy ezt érzed szemüvegválasztás közben: „igen, az itt töltött idő valóban rólam szól, ebben a szakemberben megbízhatok.”

„A bizalom igen illékony. Rájöttem, ha azt akarom, hogy bízzanak bennem, ki kell érdemelnem.”
Vámpírnaplók c. film

 

4. Hiba: Elfogadod a túlzó ígéreteket

Ilyen túlzás lehet, ha KARCMENTES SZEMÜVEGLENCSÉT kínálnak.
Időről-időre csalódott szemüvegesek jönnek a következő panasszal:

„Alig látok át a szemüvegemen, tiszta karc. Pedig a legjobb KARCMENTESÍTŐ bevonattal látták el.”

Lehet, hogy eső után köpönyeg, de most elárulom: KARCMENTESÍTŐ BEVONAT NINCS.

A „karcmentes szemüveglencse” históriája mintegy 10-15 évvel ezelöttre nyúlik vissza, amikor a műanyag szemüveglencsék felületkezelése rohamos fejlődésnek indult. Látszerészeknek szóló tréningeken vált általánosan elterjedt megfogalmazássá a karcmentesítő bevonat. A sok csalódott reklamáló ügyfél hatására ma már szerencsére kikopni látszik a szaknyelvből ez a túlzó megfogalmazás, de sajnos még a mai napig hallani szakemberek értékesítő prezentációjában, olvasni weboldalakon a „karcmentesítő bevonattal ellátott szemüveglencséről”.

A szemüveglencsék ma már leginkább műanyagból készülnek, aminek sok előnye mellett hátránya, hogy sérülékeny. Ezért kemény lakkrétegeket visznek fel a felületére, hogy jobban ellenálljon a mindennapi használatból adódó mechanikai sérüléseknek.

Úgy képzeld el, mint egy fa parkettát. Minél több rétegben visznek fel a felületére lakkot, annál inkább ellenáll a tűsarkoknak, székhúzogatásnak. De nem lesz karcmentes. Van az a mechanikai hatás, például egy jól irányzottan leeső olló, ami felsértheti a legkeményebb bevonattal ellátott parkettát is.
Így van ez a szemüveglencsékkel is. A karcvédő bevonat véd, de a helytelen használatból eredő sérülésektől nem óv meg.

Kerüld el a pénztárcádat sújtó hibákat, hiszen szemüveget Te sem csináltatsz minden nap. Ha szemüveget csináltatsz, az legyen olyan, amiben nem kell majd csalódnod.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kollégáink hamarosan visszahívnak.

Online időpontfoglalás

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Jelentkezz be vizsgálatra és válassz időpontot!

Kérünk olyan számot adj meg, amin biztosan elérünk az időpont egyeztetés miatt.
Kérünk olyan e-mail címet adj meg, amin biztosan elérünk az időpont egyeztetés miatt.
Kérünk jelölj meg legalább egyet.
Kérünk válassz időpontot, a véglegesítéséhez pedig 24 órán belül visszahívunk és egyeztetünk Veled.
Kérünk jelezzed, ha tudod, hogy délelőtt, vagy délután szeretnél jönni. Bármilyen kérdésed, vagy kérésed van, tedd fel nyugodtan azt is!

Kérdésed, kérésed van? Visszahívunk!