4 hiba optikus választás során

10-ből 6 szemüveges életét keseríti meg, hogy vagy a látása nem tökéletes a szemüvegben, vagy a szemüvegválasztás nem volt a legideálisabb, így az tönkreteszi viselője megjelenését.
Nem véletlen, hogy egyre gyakrabban hallhatjuk szemüveg viselőktől, hogy: „Nem tudtam megszokni”.

A jó szemüveg alapja valóban a tűpontos mérés és a körültekintő szemvizsgálat. Ám ha a szemüveglencséid és szemüvegkereted körültekintő kiválasztása, pontos elkészítése nincs rendben, költhetsz Te vagyonokat szemüvegre, mégsem fogod jól érezni magad benne.

Az igazán körültekintő látásvizsgálatot követően a szemüveg elkészítése, a pontos beállítások, a lencséid „hozzád illesztése” és egy igazán a stílusodat kiemelő szemüvegkeret kiválasztása legalább ennyire fontos.

1. Hiba: Rábízod szemeid világát a legközelebbi optikusra.

Mint ahogyan a szemvizsgáló szakembernél, a látszerész kiválasztásánál is tájékozódj előtte! Egy vonalzóhoz hasonló léccel, alkoholos filctollal végzi a beállítást, vagy műszer teszi azt helyette tized milliméter pontossággal?

Figyeld meg a műszerezettséget, hiszen a szemüveg elkészítésére is igaz: lehet kőkorszaki módon is jó szemüveget készíteni, de egy jól felszerelt optikában biztosabban a szemüveged paraméterei biztosabban a szemeidhez lesznek állítva.

2. Hiba: A szemüveged nem egy liter tej, amit levesznek a polcról és már ütik is a blokkot.

Ahhoz, hogy szemüveged valóban igazi segítőtársad legyen a mindennapokban, a Te életkörülményeidhez kell igazítani. Számít, hogy mire használod majd, mennyit vezetsz, hány órát ülsz digitális eszközök előtt, sportolsz-e. Személyes találkozás alkalmával figyeld meg, hogy valóban meg akar-e ismerni! Valóban érzed-e rajta, hogy őszintén segíteni akarja-e döntésedet?
Számomra Szórádné Marcsi fogalmazta meg csodálatosan azt, amit egy gyakran bizonytalan, látásához segítségre vágyó embernek éreznie kell az optikusával kapcsolatban.

„Ma kész lett az új szemüvegem, s meglepően gyorsan. Köszönöm az új látásélményt, s azt a kedves, profi, szakszerű bánásmódot, amit az üzletben tapasztaltam! Nem vásárló vagy ügyfélként bántak velem, inkább királynőnek érezhettem magam.
Hálásan köszönöm Taupert Szilvinek és kollégáinak!”

Szórádné Marcsi

3. Hiba: figyelmen kívül hagyod más vásárlók tapasztalatát.

Nézd meg, hogyan nyilatkoznak azok, akik már igénybe vették az adott optika szolgáltatásait!
Erre ma már kiváló hely a Facebook és a Google.

Ne elégedj meg kevesebbel, mint hogy ezt érzed szemüvegválasztás közben: „igen, az itt töltött idő valóban rólam szól, ebben a szakemberben megbízhatok.”

„A bizalom igen illékony. Rájöttem, ha azt akarom, hogy bízzanak bennem, ki kell érdemelnem.”
Vámpírnaplók c. film

 

4. Hiba: Elfogadod a túlzó ígéreteket

Ilyen túlzás lehet, ha KARCMENTES SZEMÜVEGLENCSÉT kínálnak.
Időről-időre csalódott szemüvegesek jönnek a következő panasszal:

„Alig látok át a szemüvegemen, tiszta karc. Pedig a legjobb KARCMENTESÍTŐ bevonattal látták el.”

Lehet, hogy eső után köpönyeg, de most elárulom: KARCMENTESÍTŐ BEVONAT NINCS.

A „karcmentes szemüveglencse” históriája mintegy 10-15 évvel ezelöttre nyúlik vissza, amikor a műanyag szemüveglencsék felületkezelése rohamos fejlődésnek indult. Látszerészeknek szóló tréningeken vált általánosan elterjedt megfogalmazássá a karcmentesítő bevonat. A sok csalódott reklamáló ügyfél hatására ma már szerencsére kikopni látszik a szaknyelvből ez a túlzó megfogalmazás, de sajnos még a mai napig hallani szakemberek értékesítő prezentációjában, olvasni weboldalakon a „karcmentesítő bevonattal ellátott szemüveglencséről”.

A szemüveglencsék ma már leginkább műanyagból készülnek, aminek sok előnye mellett hátránya, hogy sérülékeny. Ezért kemény lakkrétegeket visznek fel a felületére, hogy jobban ellenálljon a mindennapi használatból adódó mechanikai sérüléseknek.

Úgy képzeld el, mint egy fa parkettát. Minél több rétegben visznek fel a felületére lakkot, annál inkább ellenáll a tűsarkoknak, székhúzogatásnak. De nem lesz karcmentes. Van az a mechanikai hatás, például egy jól irányzottan leeső olló, ami felsértheti a legkeményebb bevonattal ellátott parkettát is.
Így van ez a szemüveglencsékkel is. A karcvédő bevonat véd, de a helytelen használatból eredő sérülésektől nem óv meg.

Kerüld el a pénztárcádat sújtó hibákat, hiszen szemüveget Te sem csináltatsz minden nap. Ha szemüveget csináltatsz, az legyen olyan, amiben nem kell majd csalódnod.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

A Széchenyi Optika Taupert Szemvizsgálat ára 16.000 Ft

melyet a helyszínen
- készpénzben
- bankkártyával
- egészségpénztári kártyával és
- SZÉP kártyával (szabadidő zseb) is kiegyenlíthetsz
(A vizsgálat díja áfa mentes) 

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kollégáink hamarosan visszahívnak.

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.