3+1 tipp ami megkönnyíti

a szemüvegviselést

a járvány alatt

Szemüvegesnek lenni nem mindig leányálom, főleg ha megjelenik az életedben pár nehezítő körülmény. Sajnos, a Magyarországon is megjelent koronavírus kapcsán mindannyiunk élete kicsit felfordult. Mindent megteszünk saját egészségünk és mások egészsége érdekében. Maszkot viselünk, fertőtlenítünk és betartjuk a megfelelő távolságot. Nagyon sok kérdést kaptunk az elmúlt időszakban, így összegyűjtöttünk 3+1 dolgot ami segítségedre lesz ebben a kialakult járványügyi helyzetben.

Maszkviselés szemüvegesen. Biztosan tapasztaltad már, hogy a maszkviselés nem is olyan egyszerű. Főleg szemüvegesként, hisz szemüveged folyton bepárásodik,nyűg az egész és egyébként legszívesebben fel se tennéd.

Most segítek, hogy egy kicsit megkönnyítsem a dolgod!

Olyan maszkot válassz amiben van drót. Ezt a drótot szépen rátudod hajlítani az orrnyergedre,felveszi az orrod formáját és szépen ráilleszkedik.

Ez abban segít, hogy ne fölül menjen ki a levegő a maszkodból,ezáltal ne párásodjon be a szemüveged.

Ha esetleg mégsem tudod a drótos megoldással orvosolni a fennálló párásodási problémát, a páramentesítő folyadék biztosan segítségedre lesz ebben az időszakban.

Ez a készítmény segíti a pára felszáradását. Annyi a dolgod, hogy alaposan áttisztítod a szemüveged, majd a ZEISS Páramentesítő folyadékkal befújod lencséid első és hátsó felületét, a mellékelt kendővel pedig áttörlöd, eloszlatod rajtuk a folyadékot, míg azok szép, átláthatóak lesznek.

Ha úgy érzed csökkent a hatása, ismételd meg. A szolnoki és budapesti üzletünkben is megtalálod!

 Hogyan tartsd tisztán a szemüveged?

 Ebben az időszakban kiemelkedően fontos, hogy ne csak kezed,hanem a mindennap használat eszközeidet is tisztán tartsd, fertőtlenítsd. Legyen ez telefon, pénztárca vagy a szemüveged. Fontos, hogy ne használj drasztikus fertőtlenítőszereket! Azaz, ne használj alkoholos vagy klóros vegyületekkel ellátott tisztítóeszközöket, hisz ezekkel tönkreteheted kereted és lencséd felületét.

De akkor mivel tartsd tisztán?
Szemüveged nyugodtan tisztíthatod alkoholmentes folyékony szappannal és vízzel. Finoman dörzsöld be szappannal lencséid,a kereted szárait, külsejét és belsejét egyaránt. Ezután jó alaposan, meleg vízzel mosd át, öblítsd le. A végén töröld át mikroszálas törlőkendővel. Soha ne használj szilárd szappant, mert szilikát szemcséket tartalmaz, ami hosszútávon összekarcolhatja szemüveglencsédet. Ezt a módszert nem csak járvány idején érdemes alkalmazni. A szemüvegkeret meghálálja, ha gyakran megmosod. Akár mindennap, többször is alkalmazhatod. Ezáltal kevésbé fog elkoszolódni és nem lesz folyton maszatos a szemüveged.

   +Ahogy már említettem a kezünk tisztán tartása mellett, fontos, hogy azokat az eszközöket is tisztítsuk, amiket szinte mindennap használunk. Ilyen a szemüveg, a telefon, a táblagép, a laptop stb. Úgy, ahogy a szemüveget sem, így ezeket az eszközöket sem érdemes alkoholos tisztítókkal tisztítani. Sokszor láthatod boltok polcain a nedves törlőkendőket, amiket szemüveg,monitor,lencse tisztításhoz ajánlanak. Általában ezeknek a törlőknek az összetevői közt, első helyen szerepel az alkohol. A ZEISS nedves törlőkendőt bátran használhatod szemüveglencséid, telefonod és más készüléked tisztításához, hisz nem tartalmaz alkoholt, nem tesz kárt bennük. A praktikus, külön csomagolt nedves kendőket bárhová magaddal viheted. A szolnoki és budapesti üzletünkben is kapható!

Nézd meg ehhez a témához kapcsolódó videóinkat is:

Szemüvegre van szükséged, de félsz a vizsgálat alatti közelségektől?

Jelentkezz be Magyarországon egyedülálló távvezérlésű Taupert Szemvizsgálatra!

További információkért kattints IDE! 

Jelentkezz be a 7Lépéses Taupert szemvizsgálatra

Magyarországon két optikában Budapesten és Szolnokon elérhető Távvezérlésű Taupert Szemvizsgálat

Széchenyi Optika – Taupert Szemvizsgálat
Szolnok
tel: 0670/387-3317
ZEISS Vision Center – Taupert Szemvizsgálat
Budapest
tel: 0670/671-7797

Online időpontfoglalás

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Jelentkezz be vizsgálatra és válassz időpontot!

[wpforms id=”51819″]

Kérdésed, kérésed van? Visszahívunk! 

[wpforms id=”51824″ title=”false” description=”false”]