Milyen a jó szemüveg?

Szemüveg viselőként biztosan van elképzelésed, milyen a jó szemüveg.
A teljesség kedvéért összeszedtük, milyen tulajdonságok szükségesek azért, hogy igazán elégedett lehess szemüvegeddel.

1. Látod szemüvegben, amit eddig nem láttál

Amit szemüveg nélkül nem, vagy csak rosszul láttál, azt most könnyedén, megerőltetés nélkül. Leveszi a hunyorgással, fókuszálgatással, agyi photoshoppal járó terheket az idegrendszeredről.

Amikor igazán jól látsz

az életed könnyedebb, közérzeted jobb lesz,

a színek élénkebbé teltebbekké válnak,

a részletgazdag hétköznapok nyitottá, sugárzóvá varázsolnak,

arcod, bőröd tovább fiatalos marad. Nem éktelenítik arcod a hunyorgás, fókuszálgatás következményeként kialakuló ráncos barázdák.

Saját ügyfeleink ezt így fejezték ki:

„Amikor felveszem, olyan, mintha aloe verát kentek volna a szememre” 

                                                   

                        Szalai Gabriella, AngolNyelvTanítás.hu

„A 7 lépéses Taupert Szemvizsgálat eredményei alapján rendeltem ZEISS i.Scription technológiás lencsét a Széchenyi Optikában. Előtte nem is gondoltam, hogy jobb közérzet érhető el egy jó szemüveggel. A szervezetem és szemem sokkal kipihentebb lett, azóta nem vagyok olyan fáradékony, elmúltak a gyakori fejfájások. A színeket élénkebben látom, és az olvasás is pihentető szemüveggel. Ez a termék visszaadja a tökéletes látásélményt.” 

                    Találtné Schweicer Tímea, Szolnok

De ne feledd, egy szemüveg többről szól, mint éles látásról.

Olvass tovább!

2. Az igazán jó szemüveg hozzátesz a megjelenésedhez

 

Mi alapján vagy rögtön szimpatikus vagy ellenszenves?

Mit tudnak azok, akik sikeresebbek magánéletükben, munkájukban?

És mi köze ehhez a szemüvegnek?

 

Nincs mese, a szemüveg azonnal látszik!

Kutatások megállapították, hogy egy másik emberen először egyes részleteket figyelünk meg, nem a teljes testet pásztázzuk a tekintetünkkel. Roppantul érdekes tény, hogy ez a sorrend független attól, hogy férfi vagy nő a megfigyelő, sőt még attól is, hogy milyen nemű embert nézünk. Az első benyomás az alábbi testrészek megfigyelésével alakul ki a következő sorrendben:

1. arc, tekintet, szemek
2. gesztus, testtartás, alkat
3. mellek, csípő, frizura, kezek

Mit tehetsz azért, hogy első szempillantásra vonzó légy mások szemében? Hogy önbizalmad egy szempillantás alatt visszatérjen?

A vonzó külső a tekinteteddel, szemednél kezdődik.

Mégis!
Oly sokan járkálnak az utcán kopott, koszos szemüvegben, karcos, elhomályosodott szemüveglencsék mögül hunyorogva a világra.
Igazságtalan, de tény, hogy a jó kinézetű férfiak és nők mind a magánéletben, mind a munkájukban sikeresebbek. Elnézőbbek, elfogadóbbak velük szemben az emberek, könnyebben teremtenek kapcsolatot, véleményüknek nagyobb súlya van, mint a gyengébb adottságokkal rendelkező embertársaiknak.  És ha első helyen áll a megítélésben az arc, a szem és tekintet, akkor Te se hagyd, hogy hunyorgó tekinteteden, elhasznált szemüvegeden, erőltetéstől vörös szemeiden csússzon el megítélésed!

  

Lehet, hogy arra nem is gondoltál még, hogy a hunyorgás, felesleges fókuszálgatás hosszútávon mély barázdákat, ráncokat növeszt arcodra.

Egy jó szemüveget feltéve azt kell, hogy érezd, hogy a szemed körüli izmok ellazulnak.

Megszűnik a hunyorgás, könnyebbséget, szemeid ellazulását jelenti számodra. Ez nem csak jobb közérzetet okoz, de esztétikailag szebbé is teszi az arcodat.

4. A méret márpedig fontos!

A szemüvegkereteknek is van méretezése. Mégpedig nem is olyan egyszerűen, mint a ruháknál: 36, 38, 40  vagy S, M, L
Szemüvegkeretek esetén a keret stílusán, színén, anyagán túl minden méretnek a Te fejformád adottságaihoz kell passzolnia. Mutatom, hogy tükörbe nézve mi a jó és mi az, ami nem szerencsés szemüvegválasztás során.

Szárhossz:

Rövid

Hosszú

Frontrész:

Kicsi

Nagy

5.pillér: A vastag üveg a szódásüveg aljára való, nem a szemed elé!

Ha fiatalabb vagy, lehet nem is tudod, mi az a szódásüveg-szemüveg. Régebben a szikvizes palack homorú talpához hasonlították a vastag szemüveglencsék közel sem esztétikus megjelenését. Innen a szódásüvegtalp megnevezés. Nekem is voltak ilyen osztálytársaim. Aprónak tűnő szemük alig látszott a vaskos üveg mögött. Ezek a srácok kivétel nélkül visszahúzódó gyerekek lettek – önbizalmukat mélyen aláásta a szerencsétlen szemüveg.

Amennyiben magas dioptriájú lencsékre van szükséged, kiemelkedő figyelmet kell fordítani arra, hogy a szemüvegben esztétikus legyen a tekinteted. Minél vastagabb a szemüveglencse, annál inkább torzítja a szemek méretét: vagy túl kicsinek, vagy óriásinak látszódnak. Ebben egy ügyes optikus segítségedre lesz. A szemüvegkeret megfelelő megválasztásával, az adott keretbe optimalizált szemüveglencsével és laposított, un. aszférikus kialakítású szemüveglencsével a szemek lencse mögötti mérete magasabb dioptriaértékű szemüveg mögött is esztétikus marad.

A szemüveglencsék gyártása és elkészítése gigantikus technológiai fejlődésen megy keresztül. Ma már valóban a Te szemeidhez, adottságaidhoz, szemüvegkeretedhez készülhetnek a szemüveglencsék. Megmutatom, mi hogyan csináljuk ezt 2020-ban.

 

Mérés során a teljes pupillanyílásban több száz – több ezer mérési ponton mérjük a szemed erősségét.

Ez megmutatja szemek törőközegeinek egyedi eltéréseit.

A szemüvegkeret kiválasztása után egy videocentrálást végzünk, ez mutatja meg, hogy abban a szemüvegkeretben, amit választottál, pontosan hol, hogyan nézel keresztül.

A következő műszer pontosan letapogatja a szemüvegkeretet, ezzel megkapjuk leendő szemüveglencséid pontos méreteit.

Ezeket az adatokat egy rendszerbe táplálva még megrendelés előtt 3D-ben meg tudjuk mutatni, hogy az adott szemüvegkeretben, különböző vékonyítási fokozatokkal milyen lesz gyártás után a szemüveglencse. Ez azért fontos, mert így ügyfelünk nem csak elképzeli, de valóban láthatja is, hogy melyik vékonyítási fokozat lesz a legideálisabb, legesztétikusabb.

 

Az összes mérési eredményt a gyártónak elküldve képesek a Te szemedhez, szemüvegkeretedhez optimalizálni a szemüveglencséket.

 

A végeredmény pedig mind látásélességben, mind a szemüveg esztétikai szépségében megmutatkozik.

 

 

 

 

Több száz századdioptria pontos mérés a teljes pupillanyílásban

 

 

 

 

Egy színkód segítségével láthatóvá válnak a szem torzításai

 

 

 

 

Annak meghatározása, hogy az arc egyedi adottságaival, pontosan hogyan kerül a szemüveglencse a szem elé. ezt hívjuk centrálásnak.

A műszer pontosan letapogatja a szemüvegkeretet, így határozzuk meg a szemüveglencse pontos méreteit

A szemüveg erősségének,a centrálási paraméterek és a keret pontos formája mentén, még megrendelés előtt meg tudjuk tervezni a lencsék esztétikai megjelenését

És a folyamat eredménye: szebb, pontosabb, tisztább látás

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

És a fejlődés nem áll meg.

 

 6. Komoly súlya van a szemüveged súlyának!

 

A szemüveglencsék optimalizálása az egész szemüveged, ezáltal a saját megjelenésedre kihatással van.

A lencsék vékonyításával azonban nem csak a megjelenésedért, de a közérzetedért is sokat tehetsz. Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora súly nyomja az orrod tövét és a füleidet.

A nehéz szemüvegek idővel mély vájatot nyomnak az orr tövére. Ez azon felül, hogy nem szép, végtelenül kényelmetlen és fájdalmasan sajgó érzést tud okozni.

Mindenképpen legyen az a cél, hogy minél könnyebb, légiesebb legyen a szemüveged.

Erről külön fejezet is találsz a Szemüvegesek boldogabbak könyvben – „Van benne anyag” címmel.

7. Divat vagy stílus? – avagy „A szemüveg öltöztet!”, de hogyan?

 

A szemüvegválasztás nem egyszerű dolog. Munkám során gyakran megtapasztalom, hogy ügyfeleink félve és pironkodva kérdezik meg:

„Ugye nem csak én vagyok ilyen nehéz eset?”

 

Ha Te is érzel ilyet, nyugodj meg, nem Veled van a baj!

 

A szemüvegeink kiválasztása azért nem egyszerű dolog, mert mindannyian valami igazán jóra vágyunk.

Olyan…olyan…Segítek!

Olyan ön azonosra.

Olyan szemüvegre, mely harmóniában áll veled.

Ami segít kifejezni azt, amilyen Te vagy.

Amire ha rátalálsz, azt érzed: Ez-az! Szerelem.

Olyanra, amiben ha kilépsz az utcára, szárnyalsz.

Olyanra, ami illik a ruhatáradhoz, a beosztásodhoz, a hajad színéhez, a télikabátodhoz és akár strandröplabdázáshoz is.

 

És mire eljutunk idáig…

 

FEKETE és DIVATOS! – mert az megy mindenhez!”

 

 

Nézzük, mi a helyzet a STÍLUSSAL, a DIVATTAL és az ÖRÖK FEKETÉVEL?

 

A divat folyamatosan változó, alakuló, trendeket követő, hullámzó és folyton megújuló irányzatok összessége. Ami tegnap még divatos volt, az ma már nem igazán trendi.

Ezzel szemben a stílus állandóbb, Téged, a Te személyiségedet, értékrendedet tükrözi.

És ez nem jelenti azt, hogy a stílus mellé nem fér a divat. A személyes önazonosságod mellé párosulhat trendiség, de önmagában a „divatos”, az kevés.

 

„Fekete, mert az mindenhez megy”, „Fekete, mert az mindenkinek jól áll”, „Fekete, mert a legtrendibb kolléganőm, Andi is feketét visel”

 

A fekete szemüveg elegáns és az öltözéked kiváló kiegészítője lehet. Azonban – főleg arcon viselve – gyakran túl markáns, kemény megjelenést kölcsönöz és öregít. Óvatosan kell vele bánni, hiszen kevés az olyan ember, akinek a hajszínéhez, bőrtípusához valóban illik és kerek egésszé varázsolja az egyéni stílusát.

 

Megtalálni az igazit, nem is olyan könnyű feladat, és nem kis kockázat.

 

Döbbenet, de az, hogy valakinek szemüvege van, nem jelenti azt, hogy viseli is. Szemvizsgálat előtt minden alkalommal beszélgetek az ügyfeleinkkel. Számtalanszor kiderül, hogy a fiók mélyén landoló szemüvegek nagy hányada a rosszul megválasztott szemüvegkeret undora miatt kerül parkoló pályára.

És ami további tanulsággal szolgálhat, hogy egy rossz választás után a tulajdonosa inkább kínlódik, vakoskodik, de egy ideig nem vesz szemüveget. Egyrészt azért, mert egy szemüveg nem kis beruházás. Nem két napra vesszük, mint egy kiló kenyeret. Egy stílusbeli mellényúlás után sokáig még lelkiismeret furdalás is gyötri az embert. Az egészet képes megutálni és rossz érzéssel tölti el a szemüveg vásárlás gondolata is.

 

A szemüveged kiválasztásában egy jó optikus szakember segítségedre lesz és ha az alapokkal tisztában vagy, remekül tudtok majd akár együtt választani. Sajnos Magyarországon optikus képzés során a szemüvegek kiválasztásánál leginkább csak az optikai feltételek teljesülését tanítják. Azonban, ha az optikus lelkiismeretes, tanulékony és egy kis érzéke is van a stílushoz, komoly segítőtársad lehet a választásban.

Honnan tudod, hogy jó kezekben vagy?

Érzed a szakember türelmét, őszinte segíteni akarását.

Tapasztalod, hogy Rád szánja az időt.

Beszélget veled, próbál megismerni, nem csak adogatja a kereteket, hátha mihamarabb ráböksz valamelyikre: „Ez jó lesz…”

Segít a Te élethelyzeteidre, egyéniségedre szabva a stílusod és a szemüveged színének, formájának az összhangját megtalálni.

Te vagy a középpontban, nem pedig az optikus saját ízlése, anyagi érdeke.

A cél az, hogy igazán ön azonos, saját életeddel harmonizáló és kényelmes szemüveget válassz!

 

Milyen felemelő és egyben megnyugtató érzés az, ha a legnagyobb gondosság, türelem és szakértelem mellett választhatod ki azt a szemüveget, mely megkoronázza megjelenésedet?

 

Éld át velünk az élményt!

 

Kérj időpontot a Széchenyi Optika Taupert Szemvizsgálatára!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Online időpontfoglalás

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Jelentkezz be vizsgálatra és válassz időpontot!

[wpforms id=”51819″]

Kérdésed, kérésed van? Visszahívunk! 

[wpforms id=”51824″ title=”false” description=”false”]