„Van benne anyag” – avagy mennyit számít a szemüveg súlya?

A jó szemüveg kiválasztásánál a pontos látásvizsgálat, a szemüveg stílusa, de még a súlya is fontos. Mitől lesz egy szemüvegkeret strapabíró?

Ha szemüveges vagy, ezt tudnod kell!

Leginkább a férfiak ragaszkodnak a nehezebb, vaskosabb szemüvegkeretekhez.

Mondják is gyakran:

„ Ez jó, érezni, hogy ebben van anyag.”

Első ránézésre valóban úgy tűnhet, hogy egy nehéz, csupa fém keret erősebb, strapabíróbb, mint egy pehelykönnyű, vékony fém alkatrészekből álló. Azonban jó, ha tudod, hogy a szemüveg nem a súlyától, vaskosságától lesz strapabíróbb és időt állóbb.

Az, hogy hosszabb ideig legyen problémamentes, sokkal inkább a szemüvegkeret alapanyagán, a gyártás precízségén, alaposságán múlik, mint a súlyán. Ha egy szemüvegkeret eltörik, akkor az az illesztések, forrasztások mentén törik el. Ezért a tartósságot sokkal inkább a minőségi gyártástechnológia határozza meg, mint az alapanyag. Azaz egy vékony, könnyű szemüvegkeret időt állóbb, mint egy nehéz, vaskos, ha a gyártás során az illesztések szakszerűségére helyezik a hangsúlyt.

Különböző fémötvözetekkel eredményesen csökkenthető a szemüveg súlya, megfelelő gyártástechnológiával pedig biztosítható az, hogy időt állóan széthullás, eltörés nélkül állja a szemüvegviselő rendeltetésszerű használatából eredő hatásokat.

Ilyen alapanyag a „titán” vagy „titánium” néven használt fémötvözet. A titánium szemüvegkeretek súlya általában néhány gramm, mindemellett megfelelő gyártástechnológia mellett erős, időtálló és antiallergén.

Az sem mellékes, hogy egy állandó használatú szemüveg a napi viselési idő mintegy 16 órájában mennyire nyomja el az orrgyököt vagy akár a fülek tövét. Ahogyan egy merev, rosszul megválasztott cipő, a szemüvegkeret is fájó, akár véres feltört sebeket okozhat.

Egyre több ember fémérzékeny. Ez abban nyilvánul meg, hogy a fémmel érintkező bőr kipirosodik, viszket, kisebesedik. Fémérzékenység esetén érdemes antiallergén anyagú fém, vagy műanyag szemüvegkeretet választani.

Ezért ha szemüveget viselsz, szánj időt az ideális szemüvegkeret kiválasztására.

Itt egy lista, mire figyelj oda:

 A szemüveg stílusa. Akkor jó, ha ön azonos, ha a megjelenésedhez hozzáad, nem pedig elvesz belőle. A stílust a szemüvegkeret formája, vastagsága, színe, dizájnja határozza meg. Igaz! „A szemüveg öltöztet”. Passzolnia kell a bőrszínedhez, hajviseletedhez, hajad színárnyalatához, életmódodhoz, szívesen viselt színeidhez, de még az ékszereid színéhez is.

 

A szemüveg mérete. Ne álljon el az arcodtól, ne legyen se túl hosszú, se túl rövid a szára. Ha túl nagy, az azon túl, hogy nem is esztétikus, könnyebben lecsúszkál, instabil. Ha kicsi, halántéknál bevághat.

 

A szemüveg alapanyaga. Lehet műanyag, fém vagy a kettő kombinációja. A műanyag szemüvegkeretek megjelenés szempontjából kissé hangsúlyosabbak. Sokan szívesen viselik, mert orrnyereg kialakításuk miatt általában kényelmesebbek, mint a fém szemüvegkeretek. Ha műanyag szemüvegkeret mellett döntesz, annak tökéletesen kell illeszkedni arcod és fejformád          adottságaihoz, mert ezeket utólag csak kis mértékben lehet állítani. A fém szemüvegkeretek orrtámaszok segítségével fekszenek az orrnyergén. Vannak, akik ezt kényelmetlenebbnek érzik, mint a műanyag szemüvegkeretek anatómiai orrnyereg kiképzését.Előnye viszont, hogy minden részen állítható, ezért a műanyaghoz képest könnyebben az arcformához, fejmérethez igazítható.

 

A szemüveg kényelmessége. Ez az egyik legfontosabb szempont. Ha szemüveged nem kényelmes, lehet akármilyen márkás vagy különleges, mégsem fogod szívesen viselni. A kényelemnek szoros kapcsolata van a szemüveg méretével, súlyával, alapanyagával.

 

 

 

 

A szemüvegmárka. Általában igaz, hogy a nagynevű brandek mögött minőségi alapanyagok, precíz tervezés és gyártás áll.

 

 

 

A szemüvegkeret ára. Utolsónak hagytam a felsorolásban, mert fontos ugyan, de: Mit ér az olcsóság, ha a szemüvegkeret nem időtálló? Mit ér az olcsóság, ha tönkreteszi napjainkat elviselhetetlen kényelmetlensége? Ha nem érezzük jól magunkat benne, mert nem ön azonos, nem egyezik saját stílusunkk

Jelentkezz be a 7Lépéses Taupert szemvizsgálatra

A Széchenyi Optikában ezek a szempontok mind fontosak számunkra. Tudatosan törekszünk arra, hogy megtaláljuk a leginkább hozzád illőt. Ezzel mi a nap végén nem csupán a munkából megyünk haza, hanem azzal a boldog érzéssel, hogy alkottunk, boldoggá tettünk, segítettünk.

Mit írnak rólunk?

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

A Széchenyi Optika Taupert Szemvizsgálat ára 16.000 Ft

melyet a helyszínen
- készpénzben
- bankkártyával
- egészségpénztári kártyával és
- SZÉP kártyával (szabadidő zseb) is kiegyenlíthetsz
(A vizsgálat díja áfa mentes) 

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kollégáink hamarosan visszahívnak.

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.