7+1 tipp, ahol szemüveged használatán tízezreket takaríthatsz meg

Abban a pillanatban, amikor új szemüveged átveszed, nem is gondolsz arra, hogy veled is megtörténhet: eltörik, szétrágja a kutya, összekarcolódik… Ezzel akár egy havi fizetésed kerülhet egyik pillanatról a másikra kukába.
Hogy veled ne történjen meg ilyesmi, mindenképpen olvasd el, mi mindenre érdemes szemüvegesként figyelned azért, hogy sok pénzért vásárolt szemüveged hosszú időn keresztül segítőtársad lehessen.

  Soha ne tedd le lencsével lefelé. Összekarcolódhat, és tudnod kell: a lencse karcolódási hibáira a garancia nem vonatkozik.

 

  Amikor nem viseled, kemény tokban tárold. A tokba ne tegyél mellé tollat, bevásárló listát és ehhez hasonlókat, mert ez is                       megsértheti a szemüveglencsét.

   Ne tisztítsd papírzsebkendővel. Akármennyire is puha, a papírzsebkendő apró cellulózszálakból áll, ami apró mikrokarcokat vés            a szemüveglencse felületére és idővel bemattítja azt.

  Pulóvered alja sem tesz jót a lencséknek, magas a műszál tartalma, ami az előzőekhez hasonlóan szemüveged                                      használhatatlanná válásához vezet.

  Általános bevásárlóközpontokban, vegyi áru üzletekben kapható egyszer használatos nedvesített törlőkendők szintén                            veszélyesek lehetnek szemüveged épségére. Ezek nagyrészt alkoholos nedves törlőkendők, amik csodálatosan tisztítják még                a zsírosabb, maszatosabb szennyeződéseket is, azonban alkoholtartalmuk miatt kiszárítják, töredezetté, így használhatatlanná              teszik szemüveged felületkezelését. Optikai üzletekben elérhető ennek a nagyszerű és kulturált tisztítóeszköznek a                                veszélytelen, alkoholmentes változata. Ezt használd bátran.

 A tisztításhoz használj tehát optika szaküzletekben kapható mikroszálas törlőkendőt, szemüvegtisztító spray-t vagy                                 alkoholmentes törlőkendőt. A lencséket vegyszermentes folyékony szappannal is megtisztíthatod. 

 

  A szemüveget két kézzel tedd fel és vedd le. Ha egy kézzel rángatod le a fejedről, záros határidőn belül le fog törni az egyik szára

 

 

 +   Ne tedd ki nagy hőnek! 60°C feletti hőmérséklettől tönkre mehet a lencséid felületkezelése, védőbevonata. És bizony ez                         sem garanciális probléma, hanem helytelen használatból eredő, tehát a Te felelősséged.  A szaunák bejárata mellett                               gyakran látni szemüvegtartó állványokat. Ezek a kis polcocskák a szemüveged védelmét szolgálják,  ugyanis ha magaddal                     viszed a nagy melegbe, könnyen használhatatlanul homályossá válnak szemüveglencséid.

Amikor már a tiszta kendő sem segít
avagy szemüvegesként áldás az ultrahangos tisztítás

Belegondoltál már abba, mi mindent csinálsz a szemüvegedben? Közlekedsz az utcán, porosodsz. Veled együtt a szemüveged is porosodik. Eszed a jó forró húslevest. Kicsapódik orrodban a húsleves zamatos gőze. Jó nem? A szemüveged is gőzölődik. Bizony, ott is kicsapódik. Hazatérve forró családi ölelés, szerető összedörgölőzés. A szemüveged is kap egy kicsit a maszatból. Főzés, smink, arckrém, kipufogógáz…. ezeknek a hatásaiból a szemüveged is részesül.

Mindennapos dolgok, ahogyan a már megtanult mikroszálas szemüvegtisztító kendő használata is.
És egyszer csak ez már kevés a tisztasághoz.

Sőt, a szemüvegtisztító spray után is maszatos marad.

Mi történt?

A szemüvegkeret és a szemüveglencse találkozásánál apró rés van. Ez olyan része a szemüvegnek, ami tisztítás szempontjából nehezen hozzáférhető hely. Ugyanilyen a fém kereteknél az orrtámasz körüli rész is. Ez idővel megtelik szennyeződéssel. Arckrémmel, a rántott hús gőzével, a puszik maszatjával. Akárhogy tisztítod, folyton csíkos, maszatos marad.

Kevesen tudják, lehet, hogy Te sem: a szemüvegek ilyen hozzáférhetetlen helyeinek tisztítására is van mód.

A Széchenyi Optikában nem csak a szemüveg megrendelésig gondoskodunk Rólad, hanem azt követően is.

Egy ultrahangos tisztító rendszerben 1,5 perc alatt fellazítjuk és eltávolítjuk szemüveged apró, hozzáférhetetlen réseiből is a szennyeződést. Mindezt úgy, hogy ez a fajta professzionális tisztítás sem a szemüveglencsédet, sem a szemüvegkeretedet nem károsítja.

Tisztítás során saját szemeddel láthatod majd, ahogyan a teafilter aromájának kioldódásához hasonlóan a szemüvegedből is kioldódik a szennyeződés. Igazán látványos.

Ha szemüveged folyton maszatos, nehezen tisztítható, irány a Széchenyi Optika és kérj ultrahangos tisztítást.

Meglátod, szemüveged újra olyan lesz, mint újkorában és megannyi kínlódástól megment majd szemüvegtisztítás közben.

Tisztítást követően újra könnyeddé és egyszerűvé válik szemüveged napi szintű tisztán tartása.

Látogass el a Széchenyi Optikába, ahol Innovációs díjjal kitüntetett Taupert Szemvizsgálatunk mellett arra is fordítunk figyelmet, hogy szemüveged valóban hosszú időn keresztül segíthesse életedet.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Mit írnak rólunk?