Szemüveg Stílus Tanácsadás

Ha csábít a gondolat, hogy ha már szemüveget kell viselned, Te legyél a legstílusosabb.
Ha igényes szemüvegesként számodra nem csak a tökéletes látáshoz elengedhetetlen, de önkifejezési eszközként is tekintesz szemüvegedre.
Akkor most had meséljem el 13 évnyi szakmai megszállottságom után, hogy nyitotta fel egy ügyfelem a látni nem akaró szemeimet.

Rendíthetetlenül hiszem, hogy a tökéletes látás, a szemüveglencse a szemüveg lelke. Innen a Taupert Szemvizsgálat védjegyoltalma, Innovációs díjazása, a vizsgáló eszközeink legmodernebbre cserélésének megszállottsága.
És kész.

Ja, hogy a szemüvegkeret? Igen, az is fontos, hiszen az tartja a pontosan elkészített szemüveglencséket. 
Na jó, ez túlzás. Kicsi önirónia saját szemellenzős gondolkodásom miatt. Szóval mindig is tudtam, hogy fontos, hogy szép legyen, fontos hogy kényelmes legyen és passzoljon viselője megjelenéséhez. De csak annyit tudtam a témáról, mint a legtöbb optikai szakember.

Mígnem egy visszatérő ügyfelem mondatai szöget ütöttek a fejembe:
„Szilvi! A csúcsszuper Taupert Szemvizsgálatod oké! Ezért járunk hozzád Pestről. A pontos látás az első egy szemüvegben. De tudod mire vágyok igazán? Szemüvegesként különlegesen vonzó megjelenésre. Olyanra érzésre, mintha nem is lenne, mégis mindenkinek aki szembe jön velem, ez legyen az első gondolata: WOOW de jól nézel ki!”

Két napig nem tértem magamhoz a felismeréstől…
Igen, fontos, hogy biztonságban tudd szemed világát, hogy a legtöbbet hozzuk ki látásodból és a mindennapjaidból.

Ezért fizettek a Taupert Szemvizsgálatért.

De ennél több kell! (Itt volt a homlokra csapás )
Több kell, mint amit egy optikus szakember tudhat! Ez túlmutat a látásjavításon, a szemüveg készítésen.
Ahhoz, hogy igazán boldog szemüvegesként szinte ragyogj, többet kell tudjunk, többet kell adjunk Neked!

Elkezdtem kutatni „szemüveg öltöztet” titkos összetevőit. Azt, amit nem tanítanak a látszerész iskolában, sem az egyetemen, mégis szemüvegesként sokat ad ahhoz, hogy hogyan nézel ki, milyen a hangulatod, az önbizalmad. Mit gondolnak Rólad mások, milyen hatással vagy a körülötted lévő emberekre és saját magadra.

Hosszas utánajárás után (merthogy ilyen képzés nincs Magyarországon) megkértem a Stylexpert stíluskommunikátorát, Ferencz Juditot, állítson össze számunkra egy képzést a stílusról. A szemüvegekről, az arc, ajkak, hajszín, a szemöldök a színek, a formák, a minták, a személyiség és a természetes stílus kusza összefüggéseiről.

És most bevallom:

Rá kellet jönnöm: a szemüveges ember stílusos összhangjának, a tekintet természetes pozitív vonásainak kiemeléséhez bizony kevés egy sima optikus.

Hogy miért?

Csak hogy néhány példát mondjak: Optikusként nem tudtam, most már tudom, hogy

 

Az adott színből (legyen az például fekete vagy piros) cseppet sem mindegy, hogy mattra vagy fényesre esik a választásunk.

Az sem mindegy, hogy melyik színárnyalatát választjuk az adott színnek. Vannak hideg és meleg színek. Halvány és élénk színek. Világos és sötét színek. Ezek, valamint ezek kombinációja nagymértékben kihat a hangulatodra, a hitelességedre, önazonosságodra.

Megtanultuk, hogy miért van az, hogy van, akin az arany szemüvegkeret fenséges, ragyogó, van, akinek a megjelenéséből olcsó, közönséges hatást vált ki. Ugyanígy például a fehér arany vagy ezüst szín: van, akinek hideg, távolságtartó kisugárzást kölcsönöz, van akin elegánsan emel. És természetesen itt is igaz, hogy az adott fém szín matt vagy fényes változata határozza-e meg tekintetünket.

A szemüvegforma – arcforma párosítás badarság.

Miért nem szabad ész nélkül a divat, a trend és a celebek viselete után szemüveget választanunk.

Napestig írhatnám a titkos összetevők listáját, sokat fogunk még erről szót ejteni. Egy viszont biztos:
Új szakmát tanultunk.
Optikusként, optometristaként így lettem, így lettünk Szemüveg Stílus Tanácsadók, amivel az a célunk, hogy még boldogabb szemüvegesként lépjetek ki a Széchenyi Optika ajtaján.

Jelentkezz be a 7Lépéses Taupert szemvizsgálatra