30 milliós fejlesztés a szemvizsgálatban egyetlen ügyfél miatt

30 Milliós beruházás szikrája az egyetemista fiú, aki rejtett kancsalsága és prizmás szemüvege miatt hosszú, még az egyetemen sem oktatott képzés beindítója, majd a Taupert Szemvizsgálat sikerének kulcseleme lett.

Ő Molnár Krisztián most 2020-ban, amikor 4 év gondtalan szemüveg viselés után visszatért a Taupert Szemvizsgálatra, hogy új szemüveget készíttessen.

2016-ban ő maga sem gondolta, hogy „normálisnak” gondolt látása, előző szemüvegeinek problémái és egy ritkán alkalmazott szemvizsgálati eljárás innovációs cunamit indít el Szolnokon a Széchenyi Optikában.

Krisztiánnak egy alig ismert látásprobléma nehezítette meg tanulmányait az ELTE-n. Látása szemüveggel éles volt, de két szeme csak nagy erőfeszítések árán tudott együttesen, koordináltan dolgozni, ami súlyos nehézségeket okozott mindennapjai során.

A Széchenyi Optikában elvégzett szemvizsgálaton kiderült, hogy speciális, a szemek együttes munkájára irányuló, un. polateszt vizsgálatra van szüksége. A polateszt vizsgálatot akkor még a ZEISS központban végezték el, itt írták fel számára az első prizmás szemüveget.

A két szem koordinált együttműködésének problémája, a rejtett kancsalság vagy más néven heterofória egyre több embert érint.

Krisztián rejtett kancsalságának tanulsága után a Széchenyi Optika hatalmas fejlesztésekbe kezdett. Hónapokig-évekig tartó továbbképzések és mintegy 30 Millió forintos ZEISS műszerberuházás következett azért, hogy Krisztiánhoz hasonlóan minél több szemüveges életét könnyíthessük meg a 21. századi technológiával és szakértelemmel beállított szemüvegek által.

2016-ban a Taupert Szemvizsgálat védjegy oltalom alá került. 2017-ben pedig a XXI. század látásigényeire szabott vizsgálatért Innovációs díjban részesült.

A jól átgondolt lépésekből összeállított 7 lépéses Taupert Szemvizsgálat azóta mind az ügyfelek, mind az optika szakma képviselői részéről nagy népszerűségnek örvend.

Mi is pontosan a rejtett kancsalság?

Mit írnak rólunk?