Fényvédelem, napszemüveglencse szemüvegeseknek

Mi szemüvegesek olykor vágyakozva nézzük meg azokat, akik stílusos napszemüvegben, problémamentesen élik meg a nyár vakító napsütését.

Ha szemüveg viselő vagy és zavar az erős napfény autóvezetéskor, sportoláskor vagy akár csak egy kényelmes szabadtéri séta alkalmával, számodra mindenképpen hasznos, ha tudod, melyik fényvédő megoldás milyen előnyökkel, hátrányokkal járhat így tudod a saját életvitelednek megfelelően a leghasznosabb megoldást választani.

Fényresötétedő szemüveg

Ha viseltél már fényre sötétedős szemüveget tudhatod, hogy bizony ez sem nyújt igazi komfortot. Az optikai szemüvegkeret méretéből adódóan hol itt, hol ott vakítja a szemedet a napsütés.

Autóvezetéshez sem ideális, hiszen autóban csak minimális sötétedést produkál a fényre sötétedős szemüveg. És hát az esztétika: sokan ódzkodnak a félig besötétedett szemüveglencsék közel sem trendi kinézetétől.

Kinek ideális a fényre sötétedő szemüveg?

Szabadtéri tevékenységek, séta, kerékpározás, gyakori szabadtéri munkavégzés esetén kompakt megoldást biztosít a napsütés ellen.

Beltéren kivilágosodik, szabadban az UV sugárzás intenzitásának mértéke szerint szinte észrevétlen kényelmet biztosít. Nem kell 2-3 szemüveget magadnál tartanod, ezért kényelmes a viselése.

Mik a fényre sötétedő szemüvegek korlátai?

Autóban nem sötétedik kellőképpen, hiszen ezek a szemüveglencsék nem a fényre sötétednek, hanem UV sugárzás hatására.

A gépjárművek szélvédő üvegei az UV sugárzás nagy részét megszűrik, így autóban a fényre sötétedő szemüveglencse csak minimális fényvédelmet biztosít.

A fényre sötétedő szemüvegek kompakt szemüvegek. Azaz általános használatúak, így azok optikai szemüvegkeretekbe kerülnek belehelyezésre

Az optikai szemüvegkeretek viszont normál méretüknél fogva nem túl nagy elülső résszel rendelkeznek. Sokakat ezért zavarja, ha a lencséje ugyan besötétedett, azonban felülről és oldalról viszonylag sok fény jut a szemeihez.

Dioptriás napszemüvegek

A dioptriás napszemüvegek a szemüvegviselőknek is megadják azt a stílusos napszemüveges megjelenést, amit egy napszemüveg nyújthat, hiszen ezekről első ránézésre senki sem mondja meg, hogy dioptriás változatúak.

Ugyanolyan esztétikus, akár színátmenetes vagy tükrös megoldás érhető el velük, mint egy normál napszemüveggel.

A dioptriás napszemüvegek előnyei, korlátai

A dioptriás napszemüveg előnye, hogy valóban trendi napszemüveges megjelenést biztosít. Polarizált, tükrös vagy akár színátmenetes lencsével, 40 év felett akár multifokális kivitelben is elkészíthető.

Nagy elülső lencsés része miatt igazán kényelemes, zavaró fénybeszűrődések nélküli látást biztosít.

Hátránya viszont, hogy a normál optikai szemüvegnek is mindig kéznél kell lennie. Képzeld csak el, hogy a napsütésből belépsz a postára, azonnal át kell cserélni, hiszen a napszemüveg beltéren túl sötét.

,,Nagyon örülök ,hogy mostmár elérhetőek a dioptriás napszemüvegek,így mikor süt a nap és vezetek vagy csak sétálok a gyerekeimmel nem kell hunyorítanom,nem fárad el a szemem,véd az uv fénytől,trendi és ami a legfontosabb tökéletesen látok!Nagyon megvagyok vele elégedve!Mindenhová magammal hordom!”
Józsa Magdolna

,,Azért szeretem az új dioptriás napszemüvegemet, mert mint nagyon sokan, énis szívesen hordok napszemüveget napos időben, de mivel szükségem van szemüvegre a távollátáshoz sajnos ezt az utóbbi időben nem tudtam megtenni.
De ezzel a szemüveggel újra élvezni tudom a  nap sugarait.”

 Latóczki Elina

 

,,A Taupert szemvizsgálat után rendeltem dioptriás napszemüveget is,mert szeretek a szabadban a laptopomon dolgozni. Így a fény nem bántja a szemem és megfelelően látok közelre,távolra egyaránt.”

 Dalnoki Dóra

Jelentkezz be a 7Lépéses Taupert szemvizsgálatra

Napszemüveg előtétes, un. clip-on-os szemüvegek

Ezek az igazi 2 in 1 szemüveges megoldások. Léteznek olyan optikai keretek, amihez egy mágnessel vagy karmokkal ellátott napszemüveg-előtétlencse csatlakoztatható. Így a szemüveg beltéri, normál optikai szemüvegként és napszemüvegként is egyaránt funkcionál.

Clip-on-os szemüvegek előnyei

Előnye, hogy nem kell két külön szemüveget, csak egy vékony clip-ont magadnál tartanod, amihez egyébként a legtöbb esetben egy papírvékony védő tok is tartozik, ami a legkisebb nyári táskában is bőven elfér.

További előnye, hogy ezek az előtétlencsék a legtöbb esetben polarizált kivitelűek, ami autóvezetésnél és vízparton csodásan tiszta, zavaró csillogások nélküli látványt biztosít.

Mire ügyelj clip-onos szemüveg választásánál?

Ezek a szemüvegek valóban két szemüveget tesznek ki. Sok esetben azonban megnehezíti a választást az, hogy mind napszemüveges, azaz előtétlencsés kinézetében, mind optikai szemüvegként trendi kinézetet kell, hogy biztosítson számodra.

A legtöbb probléma pedig azzal van, hogy viselőjük vagy leteszi valahová egy pillanatra és elhagyja, vagy nem megfelelő tárolással, például zsebre vágja és eltöri az előtétet.

Gyakran ezek pótolhatóak, azaz utánrendelhetőek, de ennek intézése a mai időhiányos világunkban plusz gondot okoz a szemüvegviselőnek.

Intelligens napszemüveglencse szemüvegviselők részére

Az eddigi megoldások a hátrányainak kiküszöbölésére és előnyeik ötvözésére fejlesztette ki a ZEISS az szemüvegeseknek való intelligens napszemüveglencsét, az Adaptive Sun-t.

Ez egy a fény intenzitásához alkalmazkodó dioptriás napszemüveg, amiben tökéletesen látsz távolra és közelre egyaránt. Erős napfényben sötétebb, mint a normál napszemüveg, beltéren pedig kissé kivilágosodik, hogy tökéletesen kényelmesen láss anélkül, hogy cserélgetned kellene a szemüveged.

A ZEISS AdaptiveSun technológia egyesíti mindazt, amit elvársz a napszemüvegedtől:

Teljes UV védelem: A lencsék 100% UV védelmet biztosítanak. A napszemüveg stílusából, méretéből adódóan a felülről, oldalról becsillanó fénysugaraktól sem kell tartanod többé.

Gyors: A ZEISS AdaptiveSun lencse 35 másodperc alatt alkalmazkodik a változó fényviszonyokhoz. Így váltakozó fényviszonyok egyáltalán nem zavarják a látásod.

Sötét és még sötétebb: A ZEISS AdaptiveSun lencse a szabadban, napfénynél nagyon besötétedik. Így mindig hunyorgás mentes látást biztosít. Árnyékban a napszemüveglencsék világosodnak, így akkor sem lesz „túl sötét” érzésed benne.

Színe egységes: A ZEISS AdaptiveSun lencse színegységessége elsőrendű, a lencse színét is Te választhatod meg.

Tükröződéscsökkentés: A ZEISS AdaptiveSun napszemüveglencsék polarizált formában is kaphatók, mely kiváló választás autóvezetéshez és vízpartra, hiszen kiszűrik a zavaró visszacsillogásokat

Itt a nyár, a napok egyre hosszabbak és egyre több időt töltünk a szabadban. Remek alkalom, hogy búcsút ints a szemüvegesség korlátainak, és stílusosan, napszemüvegben élvezd a csodálatos napsütést! Az AdaptiveSun-nal nem kell kompromisszumot kötnöd!

Szerezd meg most, akár ajándékba szemeid stílusos napvédelmét!

Van egy ajánlatunk számodra! Mi nem szoktunk árat emelni, majd abból akciózni. Ha nálunk ajándékot kapsz, az valóban ajándék!

Melyiket választod? 

 

1. Vásárolj a Széchenyi Optikában egy szemüveget, amihez most ajándékba adunk egy pár ZEISS dioptriás napszemüveglencsét.

2. Válaszd a ZEISS legújabb, digitális életmódhoz tervezett szemüveglencse családját, a Smart Life-ot, amihez az inteligens napszemüveglencse (Adaptíve Sun) vagy a fényre sötétedős kivitel felára a mi ajándékunk számodra.

Legyen akár vakító napsütés vagy borús idő, kényelmes látásod lesz távolra és még a mobilodat is kiválóan látod vele. (Az ajánlat részleteiről tájékozódj az üzletben lévő akciós szabályzatból.)

Tudjuk, milyen nehéz megtenni az első lépést

A védjegyoltalom alatt álló Taupert Szemvizsgálat csak Rólad, és a Te látásodról szól. 21. századi, műszerezettséggel, szembetegségek szűrésével, tűpontos látásélesség beállítással a vizsgálat 1 óra hossza után megtapasztalhatod életed első igazán jó szemüvegét.

Kérj időpontot, akár online is!

Jelentkezz be a 7Lépéses Taupert szemvizsgálatra

Mit írnak rólunk?