Szemüveges környezetvédelem

Szemüvegviselőként műanyag szemüvegkeret és műanyag szemüveglencse viselés mellett is lehetünk környezettudatosak?

A Taupert Szemvizsgálat rendszerébe az elmúlt évek alatt számos tudatos környezetkímélő megoldást építettünk be, mert hisszük, hogy minden apró előrelépés, innováció hozzájárul ahhoz, hogy környezetünk, élőhelyünk élhető tudjon maradni.

Hallgasd meg erről a TREND FM interjúját Taupert Szilviával:

Trend FM

Taupert Szilvia- optometrista, tulajdonos Taupert Szemvizsgálat

PAPÍRMENTESSÉG AZ OPTIKÁBAN:

Több tonna papír négy év alatt, amit felhő alapú adatkezelési rendszerünk miatt elő sem kellett állítani. Mennyi fa? Mennyi természetes élőhely az erdei állatoknak? -Ami megmaradhatott természetesként.

MŰANYAG SZEMÜVEG HELYETT LEBOMLÓ KERETALAPANYAG:

Műanyag és műanyag között ma már igen is van különbség. Szerencsére egyre több környezettudatos vásárló részesíti előnyben a természetes, lebomló anyagokból készített „műanyag szemüvegkereteket” a gyenge minőségű tömeggyártott és nagyon is környezetszennyező fröccsöntött műanyag helyett.

Ilyen márkánk például az ETNIA BARCELONA. Az ETNIA szemüvegkeretek a természet alapanyagaiból készített 100% gyapot vagy fém alapanyagú keretek. Ezek a látszerészmeseterek és művészek közös munkája által megalkotott szemüvegek végtelenül kényelmes, ergonómikus szemüvegek így nem csak igazán környezetbarát tulajdonságookal rendelkeznek, de művészien megalkotott, levédetett mintáival egyben egyedi stílusunk kitűnő kiegészítőjévé is válik.

kép forrás: Wikipédia

képek forrása: https://www.etniabarcelona.com/hu/en

SZEMÜVEGLENCSE KÖRNYEZETKÍMÉLŐ TECHNOLÓGIÁVAL:

Mi, a Taupert Szemvizsgálat munkatársai büszkék vagyunk arra, hogy a szemüveglencsék, melyeket ügyfeleink látásának szolgálatába állítunk, nem csak innovatívak, de környezettudatos gyártástechnológiával is készülnek.

A ZEISS az elmúlt 175 évben technológiai innovációk sorával folyamatosan ostromolja a képzelet határait. Környezettudatos innovációs törekvésüknek köszönhetően a ZEISS szemüveglencsék gyártása során

   • az évente megtakarított hulladék mennyisége 2,5 Millió hulladékzacskó súlyának felel meg
  •  
   • a gyártás során megtakarított vízmennyiség, 180.000 ember éves ivóvízmennyiségét fedezi
  •  
   • az új szemüveglencse csomagolással évente 68 tonna papírt elő sem kell állítani

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS AZ OPTIKÁBAN:

Igen, apróságnak tűnik, mi mind Szolnokon a Széchenyi Optikában, mind Budapesten a ZEISS Vision Centerben szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Szívünk mélyéből hiszünk abban, hogy minden apró igyekezet előre viszi a kultúránk gondolkodását, a Földünk élhetővé tartásának lehetőségét.

ENERGIAELLÁTÁS MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSBÓL:

Régi álmunk válik valóra. 2022-től a Szolnoki Széchenyi Optika energiaellátását több száz négyzetméter napelem szolgálja.

kép forrás: www.eu-solar.hu

Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleink nem csak a látásukra, szemeik egészségének megóvásában igényesek, de kiválóan együttműködnek velünk a papírmentes szolgáltatás megvalósításában. Szemüvegkeretük és szemüveglencséik megválasztásában nem csak az ár, az esztétika, a pontosság, de a környezetvédelmi szempontok is szerepet játszanak.

Ha a Te szíved is megdobban a környezetvédelem ügyéért, válassz továbbra is olyan a cégeket, ahol a terméked, szolgáltatásaid előállításakor szempont a környezeti károk enyhítése.

A természet is hálás lesz érte!

Gyere el hozzánk Taupert Szemvizsgálatra és válogass jobbnál-jobb környezetkímélő kereteink, szemüveglencséink közül. 

Jelentkezz be a 7Lépéses Taupert szemvizsgálatra

Pontosan tudjuk milyen nehéz megtenni az első lépést…

…de szemvizsgálatunk 7. lépésének végére olyan megnyugvással és élményekkel leszel gazdagabb, amit el sem tudtál képzelni előtte egy vizsgálatról!

A Széchenyi Optika Taupert Szemvizsgálat ára 16.000 Ft

melyet a helyszínen
- készpénzben
- bankkártyával
- egészségpénztári kártyával és
- SZÉP kártyával (szabadidő zseb) is kiegyenlíthetsz
(A vizsgálat díja áfa mentes) 

Szakértő kezekben és kellemes légkörben leszel nálunk a Széchenyi Optikában, erről mi biztosíthatunk:

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kollégáink hamarosan visszahívnak.

 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.