Digitális szemfáradtság

A mai, felgyorsult világban már elengedhetetlen az elektronikus eszközök használata. A munkánk részét képezi, ott tartjuk a kapcsolatot az ismerősökkel vagy csak kikapcsolódásra vesszük igénybe. Olyannyira a részünkké vált, hogy az emberek átalgosan kb. 9 órát töltenek képernyő elött. 

 

A digitális kijelzők használata közben folyamatosan egy úgynevezett kék fény sugárzásnak van kitéve szemünk, amelynek kutatások bizonyították káros következményeit. A kék fény mindenhol jelen van, jótékony és káros hatásairól megoszlanak a vélemények.  A digitalizációnak köszönhetően, az emberek soha nem voltak kitéve annyi kék fénynek, mint manapság. A sok képernyő előtt eltöltött idő könnyedén okozhat homályos látást, fáradtságot, fej- és szemfájást, szemszárazságot, égő szemeket, esetleg dekoncentrációt vagy alvási nehézséget. 

Mi is az a kék fény?

A Nap által kibocsátott fény egy része a kék spektrumba esik, de szinte minden digitális eszköz és LED-izzó is kék fényt bocsát ki. Az emberi szem nem képes szűrni a kék fényt. 

Jelentkezz be a 7Lépéses Taupert szemvizsgálatra

Mit tehetsz szemeid védelme érdekében? 

Válassz kék fény szűrővel ellátott szemüveglencsét. Védelmet biztosít a szemnek, blokkolja a szembe jutó káros kék fény spektrumának jelentős részét. Ennek köszönhetően a panaszok csökkennek vagy teljesen eltűnnek. A kék fényt szűrő rétegek a kék fény visszatükrözésével érik el a szűrő hatást, így maradványreflexük is jóval erősebb. A lencsén megjelenő tükröződést kívülről nézve nem feltétlen esztétikus. Beltérben, ahol a megvilágítást főként kijelzők és LED lámpák biztosítják, ezek a visszatükröződések sokszor felerősödnek, egyértelműen láthatóvá válnak. 

A ZEISS legújabb fejlesztésű szemüveglencséi, a ZEISS BlueGuard lencsék, akár 50%-kal kevésbé tükrözik vissza a kék fényt, mint a ZEISS DuraVision BlueProtect UV réteg. Így online egy megbeszélésen, akár egy szelfin és offline is jól mutat. Esztétikus, halvány kékes, minimális tükröződése miatt, a szem jobban látható és a potenciálisan káros, zavaró kék fényt hatékonyan szűri. Mindezek mellett, teljeskörű UV védelmet biztosít! Kipróbálnád Te is?

 

Az egy órás Taupert Szemvizsgálat után, a dioptriák pontos meghatározását követően, tudatosan, a Te életviteledhez igazítva választjuk meg a szemüveglencséket. A ZEISS BlueGuard szemüveglencsék személyre szabott beállításokkal, tökéletes látásélményt nyújtanak Számodra.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!