ÁSZF

 

A weboldal üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

A szolgáltató neve: Ocular Soft Kft.

Adószám: 23286869-2-16

Székhely: 5000, Szolnok, Bartók Béla u. 69.

Üzletek:

Széchenyi Optika

Cím: 5000 Szolnok, Széchenyi körút 127.

email: szolnok.szechenyioptika@gmail.com

tel: 70/387-3317; 0656/402-744

honlap: www.szechenyioptika.hu

ZEISS Vision Center

Cím:1139 Budapest, Váci út 81.

email: info@taupertszemvizsgalat.hu

tel: 70/671-7797

honlap: www.taupertszemvizsgalat.hu

 Általános szerződési feltételek

Weboldal használata, látogatása:

A Széchenyi Optika/ZEISS Vision Center látásvizsgálattal, szemészeti szűrésekkel, látásjavító szemüvegek készítésével, forgalmazásával, javításával, kontaktológiai szolgáltatásokkal és kereskedelmével foglalkozó szemüvegszaküzletek. Az általunk működtetett weboldal célja, hogy segítsük az embereket egészségük megőrzésében, legjobb tudásunk szerint a látáshibáik helyreállításában, korrigálásában.

A weboldalon található tartalmak, cikkek, tájékoztatók, videók, képi anyagok mind az Ocular Soft Kft. szellemi termékei, annak másolása újra közlése a forrás feltüntetésével és a tulajdonos engedélyével történhet.

A www.szechenyioptika.hu  / www.taupertszemvizsgalat.hu is közölhet máshonnan átvett információkat, cikkeket, de azt minden esetben engedéllyel és a forrás feltüntetésével teszi, abból a célból, hogy minél magasabb minőségű tájékoztatást adhasson a weboldal felhasználóinak, látogatóinak.

A megjelent cikkek, hírek, egészség tippek nem helyettesítik az optometriai/orvosi ellátást. Amennyiben panaszai, problémái vannak, kérjük, forduljon orvoshoz.

Az oldalon megjelent tanácsok eredményeiért az oldal tulajdonosa és üzemeltetője nem vállal felelősséget.

A Szolgáltató árai a rendelés időpontjában érvényes listaárak. Az árak bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák.  Az áraknál, fenntartja a Szolgáltató a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben módosítást követően azonnal tájékoztatást ad látogatóinak az új adatokról a www.szechenyioptika.hu / www.taupertszemvizsgalat.hu oldalon.

Offline, üzleteinkben történő vásárlás:

Üzleteinkben egyedi méret alapján készülő látásjavító eszköz vásárlása esetén, a megrendelés aláírását követően a megrendeléstől való elállást, visszamondást, visszavásárlást a Szolgáltatónak nem áll módjában elfogadni. (Az üzletben minden ügyfél részletes tájékoztatást kap az árakról, a megrendelés menetéről, szabályairól. Ezt követően a megrendelőlap aláírása után a továbbiakban elállásra, módosításra nincs lehetőség.)

Az egyedi méretvétel alapján készülő, adott ügyfél által leadott megrendeléssel egyidejűleg, minden esetben szükséges foglalót/előleget fizetni, mely a megrendelés összegének minimum 50 %-a.

Megrendelés után 3 hónapig őrizzük meg a megrendelt terméket. Amennyiben az ügyfél ez idő alatt nem veszi át a megrendelt terméket, a megrendeléskor adott foglalóként kifizetett összeget a Szolgáltatónak nem áll módjában visszaadni a megrendelő számára és a szemüveget is megsemmisíti.

 Részünkre átadott használt szemüveg, vagy más üzletben vásárolt szemüvegek javítása, megmunkálása, szemüveglencse cseréje során keletkező törésre, repedésre, meghibásodásra a Szolgáltatónak nem áll módjában felelősséget, garanciát vállalni.  Megmunkálás során a rejtett anyaghibák, repedések, elért anyagok gyengeségei folytán előre nem látható módon eltörhetnek, károsodhatnak.

Amennyiben az Ügyfél, az üzleteink vizsgálati eredményei alapján nem rendel szemüveget, az eredeti pecséttel és aláírással hitelesített vizsgálati eredményt, a vizsgálat díjának megfizetésén felül 5000 Ft adminisztrációs díj ellenében adja át a Szolgáltató az Ügyfél számára.

Az Ügyfél számla igényét előre kell, hogy jelezze a Szolgáltató felé. Az Ügyfél számára a számlát a vásárlás, fizetés időpontjában van lehetőség kiállítani, utólag erre már nincs lehetőség.

 

Megszokási garancia egyfókuszú és multifokális lencsékre:

A Szolgáltató által forgalmazott valamennyi szemüveglencsére, 3 hónap megszokási garanciát vállal. Amennyiben a vásárló a pontosan elkészített multifokális szemüvegét nem tudja megszokni (megfelelő korrekció és centrálás ellenére), kicseréljük azt egy pár bifokális vagy egy pár távoli és egy pár olvasó szemüveglencsére. Egyfókuszú lencse esetében, amennyiben a vásárló a lencse optikai minőségével elégedetlen (megfelelő korrekció és centrálás ellenére), kicseréljük azt egy másik típusú, azonos dioptriájú lencsére. A vételár- vagy értékkülönbözet visszatérítésére nincs mód. Drágább termék választása esetén a különbözetet felszámítjuk.

Minőségi garancia:

Kereteinkre és szemüveglencséinkre 1 év garanciát vállalunk rendeltetésszerű használat esetén a megrendelést követően. Gyártáshibából adódó panaszokat a szemüvegkeret vagy szemüveglencse esetében (a hiba bevizsgálása után) annak megfelelő értékével cseréljük. Mechanikai sérülést, vagy nem rendeltetésszerű használatot követően a szemüvegkeret vagy lencse cseréjét nem áll módunkban garanciálisan vállalni. A szemüveglencse garanciális elbírálásához a gyártótól kapott garanciakártya bemutatása szükséges.

Üzleteinkben végzett, megfelelően megállapított dioptriáért és elkészült szemüvegért teljes körű garanciát vállalunk. Amennyiben az üzletünkben végzett vizsgálat alapján, az általunk elkészített szemüveg három hónapon belül mégsem bizonyul komfortosnak, a látásvizsgálatot megismételjük, szükség esetén a lencséket cseréljük.

 Hozott szemvizsgálati eredmény (más optika/szolgáltató által készült szemvizsgálati recept, régi/jelenleg használt   szemüveg dioptriák, az Ügyfél saját maga által meghatározott dioptria) alapján készült szemüvegre, a Szolgáltató nem vállal felelősséget. Erről az Ügyfél, a szemüveg megrendelése előtt részletes szóbeli  tájékoztatást kap és a részére kiállított megrendelő lap aláírásával ezt  tudomásul veszi. 

 

 

ONLINE KÖNYV RENDELÉS:

A szemüvegesek boldogabbak c. könyvre vonatkozóan (továbbiakban: termék):

A regisztráció és a vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Webáruház/Weboldal szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház/Weboldal felhasználója között.

Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház/Weboldal szolgáltatásait. Nem regisztrálhat, és nem küldhet megrendelést sem.

A Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékről fotót jelenít meg. A termék adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek.

Árak:   A honlapon közzétett ár ÁFÁ-val növelt bruttó ár.

Megrendelés menete (Offline könyv rendelés: A szemüvegesek boldogabbak c. könyvre vonatkozóan)

A felhasználó/megrendelő tudomásul veszi, hogy adatai megadásával (név,lakcím,e-mail cím,telefonszám) hozzájárul, hogy azt a Webshop/Weboldal automatikusan tárolja elektronikus formában.

Felhasználó a regisztrációját követően bejelentkezik a webshopba /vagy regisztráció nélkül is megkezdheti a vásárlást.

A regisztráció/megrendelés után a Felhasználó e-mailben visszaigazoló e-mailt kap, mely a megrendelt termék/ek adatait, a költségét, szállítási idejét és más további lényegi információit tartalmazza.

A megrendelések feldolgozása nyitvatartási időben történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Szolgáltató ügyfélszolgálata minden esetben elektronikus úton visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését.

Felhasználó a megrendeléssel tudomásul veszi, hogy fizetési kötelezettsége keletkezik.

A termék megvásárolható személyesen is a kijelölt üzletekben.*

*Széchenyi Optika,5000, Szolnok, Széchenyi Krt. 127.

*ZEISS Vision Center, 1139, Budapest, Váci út 81. (Center Point Üzletház)

Kiszállítás:

(Offline könyv rendelés: A szemüvegesek boldogabbak c. könyvre vonatkozóan)

A szállítási határidőt a visszaigazoló e-mail tartalmazza.

A termék/ek kiszállítását a Szolgáltató a vásárlóval egyeztetett időpontban végzi.

A Megrendelő köteles a kiszállítás (vagy személyes átvételkor) a csomag sértetlenségét, illetve a termék/ek sértetlenségét ellenőrizni. A terméken/ken, csomagoláson észlelt esetleges sérülés esetén köteles jegyzőkönyv felvételét kérni, sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt Szolgáltató nem fogad el!

Az online megrendelt terméket, futárszolgálat útján csomagként, vagy üzleteinkben személyes átvétellel tudja a Szolgáltató biztosítani.

Fizetési módok:

(Offline könyv rendelés: A szemüvegesek boldogabbak c. könyvre vonatkozóan)

Barion (online bankkártyás, Barion egyenleg) fizetés választható.

A termék/ek személyes vásárlására a kijelölt üzletekben is van lehetőség.*A helyszínen készpénzes, bankkáryás, illetve Egészségpénztári kártyás fizetésre van lehetőség.

Online vásárlás esetén a termék megvásárlásáról szóló ÁFÁ-s számlát elektronikus úton (e-mailben) küldjük a Megrendelőnek. (Ha a megrendelő előre jelzi, hogy papír alapú számlát szeretne, azt a Szolgáltató a csomag tartalmaként biztosítja).

A megrendelés kifizetésére Barion (online bankkártyás, Barion egyenleg) fizetés választható.

szolgáltatás

Barion – Ingyenes!

Kényelmes, gyors, biztonságos fizetés bankkártyával vagy prepaid egyenlegről.

 

MIT JELENT A BARION™?

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni online áruházunkban.

A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló e-pénz kibocsátó, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

FIZESS KÉNYELMESEN BANKKÁRTYÁVAL

A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártyád számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet.

Ha azonban regisztrálsz, soha többé nem kell begépelned a kártyaadataid egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mailcímed és jelszavad. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságodat is növeli!

Fizetéshez használhatod

  • Mastercard vagy Maestro bankkártyádat
  • Visa vagy Electron bankkártyádat
  • Amex bankkártyádat

FIZESS KÉNYELMESEN BANKKÁRTYA NÉLKÜL

Ha nincsen bankkártyád, fizetéshez használhatod, az előre feltölt Barion egyenlegedet, amelyet átutalással vagy készpénz befizetéssel tudsz feltölteni, illetve amire ismerőseid is tudnak neked pénzt küldeni. Ebben az esetben e-mailcímed és jelszavad megadásával tudsz fizetni.

INGYENES

A bankkártyás fizetésnek a vásárló részére nincsen felára. A regisztráció és a Barion mobil alkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes. Nincs havi díj sem.

A Barion egyenlegkezelés is ingyenes, nincs belépési vagy havi díj. Az egyenleg feltöltésének és visszaváltásának vannak szerény díjai, de a banki átutalással történő feltöltés ingyenes.

BARION ALKALMAZÁS

A Barion alkalmazásokkal követheted vásárlásaidat, Barion egyenleged is itt kezelheted, illetve pénzt küldhetsz vagy fogadhatsz.

Barion

googleplay

appstore

ELSŐ A BIZTONSÁG

A Barion szervereit a Norton/Symantec/Verisign 256 bites SSL titkosítása védi. Fizetés előtt mindig ellenőrizd, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adod meg a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat vagy jelszót. A böngésződ zöld színnel jelzi, ha a fizetés biztonságos, és a fizetőoldal tulajdonosát Barion Payment Inc [HU] néven azonosítja. 
A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS INGYENES REGISZTRÁCIÓ A BARION OLDALÁN

www.barion.com

ELÁLLÁS: (Offline könyv rendelés: A szemüvegesek boldogabbak c. könyvre vonatkozóan)

Megrendelő indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől (termék: A szemüvegesek boldogabbak c. könyv átvételétől) számított 14 napon belül. Megrendelő elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű írásbeli nyilatkozata útján, illetőleg a Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja. Megrendelő elállási jogát továbbá a megrendelés visszaigazolásának (szerződés megkötésének napja) és a termék átvételének napja közötti időszakban is jogosult gyakorolni.

Szolgáltató köteles Megrendelő elállását követően haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a Megrendelő által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. A termék vételárát és a szállítási költséget csak akkor áll Szolgáltató módjában visszatéríteni, ha a Megrendelő a terméket visszaszolgáltatta vagy kétséget kizáróan igazolta, hogy azt az elállási szándék bejelentésétől számított 14 napon belül visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot vesszük figyelembe. Szolgáltató elállás esetén a visszatérítendő összeget az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal azonos fizetési módot alkalmazva rendezi, kivéve, ha Megrendelő más fizetési mód alkalmazásához kifejezett belegyezését adta. Más visszatérítési mód alkalmazása esetén a Megrendelőt semmilyen többletköltség nem terheli.

Megrendelő a Szolgáltató hibás teljesítése esetén kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Megrendelőt a Szolgáltatóval szemben az alábbi kellékszavatossági igények illetik meg: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Megrendelő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Megrendelő a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Megrendelő köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot. Megrendelő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, amennyiben Megrendelő igazolja, hogy a terméket a Szolgáltató nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Megrendelő köteles bizonyítani, hogy a Megrendelő által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

Felelősség:

(Offline könyv rendelés: A szemüvegesek boldogabbak c. könyvre vonatkozóan)

Szolgáltató kijelenti, hogy nem vállal felelősséget,

– olyan működési hibáért esetén, amely meggátolja a Megrendelőt, hogy a Szolgáltató honlapjára belépjen, csatlakozzon, vagy a megrendelését leadja, felelősséget nem vállal;

-Megrendelő számítógépének bármilyen hardver- vagy szoftverhibájából bekövetkező meghibásodásért, vagy az internet csatlakozás megszakadása miatt felmerült esetleges károkért.

 

Megrendelő a termék (A szemüvegesek boldogabbak c. könyv) megrendelésével kapcsolatosan az alábbi elérhetőségeken kérhet tájékoztatást, illetve jelentheti be panaszát:

telefonon, munkanapokon 8:30-17:30-ig : +36 70/6717797, +36 70/3873317

e-mailben: szolnok.szechenyioptika@gmail.com, info@tupertszemvizsgalat.hu

 

A változás jogát fenntartjuk.

2019.09.17.

 

Ocular Soft Kft.

5000 Szolnok, Bartók Béla u. 69.