Termékek Menü
0

7 tuti tipp, ha nem akarod, hogy szemüveged rémálom legyen

  • Szemvizsgálat nélkül meg se próbáld! – Javasolnám a 7 lépéses Taupert vizsgálatot, mert ebben nem csak a szükséges dioptria, hanem a szemed állapota is alapos vizsgálat alá kerül.

  • Ne kapkodj! Válassz olyan szolgáltatót, ahol szánnak rád annyi időt, ami a megfelelő keret- és lencse-választáshoz elegendő. A szemüvegedet évekre veszed.

  • Legyél okos! Nem az a kedvező ár, ami egyszer az, hanem az, amelyik hosszú ideig védi szemed és sokáig kiszolgálja látásod.

  • Gondolkodj hosszú távon! Utólag nem lehet a lencsékre fényvédelmet, karcvédő réteget rakatni, de még vékonyítani sem.

  • Válassz olyan keretet, mely kényelmes és jóleső érzéssel, önbizalommal viselsz az arcodon.

  • Válaszd a garanciát! Válassz olyan szolgáltatót, aki vállalja munkájáért, termékeiért a felelősséget. Pl.: Széchenyi Optika 7 csillagos garancia rendszere

 

ELSŐ LÉPÉS: DERÍTSD KI SZEMEDNEK MI A LEGJOBB

 

A Széchenyi Optika 7 lépéses Taupert szemvizsgálata abban különbözik a hagyományos látásvizsgálatoktól, hogy nem csak a szemüveges dioptriák megállapításával foglalkozik.

A vizsgálat egy konzultációval kezdődik, mely során feltárjuk a panaszokat, és látásproblémákat okozó élethelyzeteket.

Az alapvető szembetegségek (szürkehályog, zöldhályog, és egyéb elváltozások a szemen) szűrése látáskorrigálás előtt elengedhetetlen, hiszen az elváltozások kezdeti stádiumban történő észlelése hozzájárul a vaksági statisztikák csökkentéséhez. Ez a lépés magában foglal egy ophtalmoszkópos, egy biomikroszkópos vizsgálatot és egy nonkontakt szemnyomás mérést.


A Széchenyi Optika diplomás optometrista – kontaktológusa Taupert Szilvia Jász- Nagykun- Szolnok megyében első és egyedülálló szemvizsgálati módszert vezetett be 2016 áprilisától.
A vizsgálati eljárás, egy kevéssé ismert látászavar, a szaknyelven heterofória, magyarul rejtett kancsalság felismerését és korrigálását teszi lehetővé.

Milyen tünetek utalnak arra, hogy ezzel a köztudatban még kevéssé ismert látásproblémával állunk szemben?

·    kínzó fejfájás, melyet a gyógyszer is alig képes enyhíteni
·    szemüveg megszokási problémák, még jó látásélesség mellett is

·    3D-s mozi vagy televíziós műsor nézésekor elmosódott, kettőződő, homályos kép
·    összefüggő szövegek nehézkes értelmezése (diszlexiás tünetek)
·    erős front és/vagy fényérzékenység
·    szem alatti sötét karikák
·    koncentrációs problémák olvasás, számítógépes munkavégzés, kézimunka közben
·    nehéz alkalmazkodás (fókuszálás) távolról közelre nézéskor
·    tájékozódási problémák (főleg éjjel)

Az említett problémák bármelyike külön-külön, de halmozottan is tünete lehet a heterofóriának.

A vizsgálatok fájdalommentesek, és nagy megnyugvást jelentenek a pácienseknek.

A következő lépésben compjuteres és szubjektív módszerrel, legpontosabb vizsgálati technikákkal korrigáljuk a különböző távolságokra felmerülő fénytörési hibákat.

A heterofória vizsgálatát a legújabb generációs Polatest vizsgálatra is alkalmas VisuScreen 500 nevű műszerrel végezzük, mely a Carl Zeiss Vision Care fejlesztése. A műszer egy speciális i Padra telepített programmal vezérelhető. A vizsgálat alapja a pozitív polarizáció elve alapján alkotott kép, amelyet próbakeretre illeszthető polarizációs szűrőkön keresztül vizsgálunk.

Ha szeretnél több érdekességről olvasni, kattints az alábbi gombra, hogy feliratkozz hírlevelünkre, melyen keresztül havonta juthatsz értékes információkhoz érdekességekről, vagy az aktuális trendekről.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Taupert Szilvia diplomás optometrista és kontaktológus"Minden ember más. Más egyéniség, máshogyan megélt látáspanaszok. Titkom, hogy minden vizsgálat egyéni. Arról az emberről szól, azokra a panaszokra, látáshibákra specializálódik, aki a vizsgálati székben ül. Ezért gyakori, hogy itt tapasztalják meg életükben először az éles látás és az első igazán jó szemüveg élményét."