Termékek Menü
0

Úszkáló homályok

Ijesztő, amikor egyik pillanatról a másikra valami úszkáló dolgot látsz akármerre nézel...

Az emberek  repkedő legyeknek, hajszálnak élik meg azt amit ilyenkor látnak. Jellegzetessége, hogy a tekintési iránynak megfelelően a jól körülhatárolható úszkáló vagy repkedő dolog követi a nézővonalunkat. Jellemzően akkor zavaró leginkább, ha valamilyen világos háttérre, égre vagy világos falra nézünk.

Mi is ez?

A szemünk, mint ahogyan az állatok szeme is folyadékkal van kitöltve. Ezt a folyadékot a szemünk belsejében egy teljesen átlátszó gél állagú anyag tartja össze. Úgy képzeld el, mint a medúza testét. A gél állagú anyag átlátszó fehérjékből áll. Ha valamilyen oknál fogva ez a fehérje szövet kicsapódik, úszkáló testecskék, fonalszerű homályok alakulnak ki. Ez az üvegtesti homályA legtöbb ember élete során megtapasztalja. Ha kiúszik a látóterünkből, elmúlik, illetve úszkálása során változhat alakja.  

Amennyiben nincs belőle sok, teljesen ártalmatlan. Amennyiben megszaporodnak a homályok és a látásélességet rontják, érdemes szemész szakorvoshoz fordulni.

Remélem segítettem, és Te is megnyugodtál.

 

Ha szeretnél több érdekességről olvasni, kattints az alábbi gombra, hogy feliratkozz hírlevelünkre, melyen keresztül havonta juthatsz értékes információkhoz érdekességekről, vagy az aktuális trendekről.

 

Ha kérdésed van, vagy vizsgálatra szeretnél jelentkezni, itt megteheted:

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Taupert Szilvia diplomás optometrista és kontaktológus"Minden ember más. Más egyéniség, máshogyan megélt látáspanaszok. Titkom, hogy minden vizsgálat egyéni. Arról az emberről szól, azokra a panaszokra, látáshibákra specializálódik, aki a vizsgálati székben ül. Ezért gyakori, hogy itt tapasztalják meg életükben először az éles látás és az első igazán jó szemüveg élményét."