Termékek Menü
0

Szemvizsgálatok - Taupert Szemvizsgálat

Fejfájás gyötör és látásproblémáid vannak. Tudod, hogy szükséged van segítségre, de nem tudod merre indulj?

Már az első lépéstől segítünk, derítsük ki melyik vizsgálat való Neked, töltsd ki tesztünket most:


7 lépéses Taupert szemvizsgálat

 

A Taupert szemvizsgálat abban különbözik az optikákban elérhető hagyományos látásvizsgálatoktól, hogy nem csak a szemüveghez szükséges dioptriás korrekcióval foglalkozik.

A Taupert szemvizsgálat a szűréseken túl a szemüveges korrekciók megállapítását is körültekintőbben, precízebb eljárásokkal állapítja meg. A megyében elsőként egy un. polatesztes eljárással szűri ki a fejfájást, frontérzékenységet okozó szemizom-egyensúlyi problémákat. A vizsgálatot követően a vásárló komplett tájékoztatást kap szemei állapotáról és a látásáról. A vizsgálati eredményei alapján elkészült szemüvegek tökéletesen igazodnak viselőik igényeihez, élethelyzeteihez.

 • ha nem szeretnél felesleges pénzeket költeni szemüvegekre, hanem fontos számodra, hogy ha már szemüvegre költesz, az legyen megfelelő és hosszútávon szolgálja mindennapjaidat,

 • ha akár neked, akár a családban szembetegség áll fenn, célszerű szemüveg felíratás mellett a szembetegségek szűrését is elvégeztetned,

 • ha elmúltál 40 éves, a munkaszemüveg vagy multifokális szemüveg használatát még megrendelés előtt kipróbálhatod egy speciális próbaszemüveg lencsével, amit a Te szemeid erősségéhez állítunk be,

 • ha fejfájás, migrén, frontérzékenység gyötör, melynek okait nem tudták eddig kideríteni,

 • ha fontos számodra, hogy a szemeid egészségesek legyenek, és látásod minden élethelyzetben igazán jól kiszolgálja igényeidet

akkor mindenképpen kérd a 7 lépéses Taupert szemvizsgálatot, mely a megyében kizárólag Szolnokon a Széchenyi Optikában elérhető.

A vizsgálatról röviden

Körültekintő beszélgetés a vásárló eddigi tapasztalatairól, problémájáról, igényeiről.

Szűrések: szürkehályog, glaucóma és maculadegeneráció vizsgálat.

Keratorefraktométeres (compjuteres) refrakció mérés.

A szem biomikroszkópos vizsgálata, szemszárazság diagnosztika.

Távoli, közeli és munkatávolságra szükséges szemüveges korrekciók erősségének meghatározása. Asztigmiás fénytörés vizsgálata keresztcylinderes módszerrel.

A kétszemes együttlátás (binokularitás vagy más néven 3D-s látás) vizsgálata polarizált szűrővel

Színlátás vizsgálat

A szemek izomegyensúlyának vizsgálata, convergencia egyensúly meghatározás

 

A 7 lépéses Taupert szemvizsgálat szükségessége, hasznai:

 

Beszélgetés: Ebben a pontban körvonalazzuk azokat a tényezőket, melyre kiemelt figyelmet kell fordítani a vizsgálat során. Eddigi szemüveges, kontaktlencsés tapasztalatok. Meglévő panaszok (Pl.: fejfájás, fényérzékenység, nem kielégítő látásélesség…), igények. Azok a körülmények (pl.: monitorhasználat, autóvezetés, kézimunka…), melyben a leendő szemüvegnek megoldást kell biztosítani.

     Szűrések: Ennek a pontnak a célja kettős: Vannak olyan szembetegségek, melyek időben történő felismerésével elkerülhető a maradandó látásromlás (Pl.: a magas szemnyomással járó glaucóma, magyarul zöldhályog). Ha találunk valamilyen eltérést, szemészeti szakvizsgálaton további vizsgálatok szükségesek. Ilyen esetben gyakran az a javaslatunk, hogy új szemüvegrendelést a kivizsgálásig ne is készítsünk, hiszen az felesleges kiadás lenne. Ha a szűrési eredmények megfelelőek, az biztonságérzetet nyújt a pácienseimnek. A vizsgálatok fájdalommentesek és nem járnak semmilyen kellemetlenséggel.

     Biomikroszkópos vizsgálat: Ez egy emberi szem vizsgálatára tervezett álló mikroszkóp, mellyel a szem elülső része kerül átvizsgálásra. Megállapítható vele a szemfelszín egészsége, elváltozásai, a szemszárazság típusa és ezzel kezelésének útja, kontaktlencse vizsgálat során a lencse illeszkedése. Szintén fájdalom és kellemetlenség mentes eljárás.

     Kerato-refraktométeres mérés: Más néven computeres szemvizsgálat. Mérési eredményei megközelítő pontosságú képet adnak a szem fénytörését illetően, aminek finomhangolt beállítását a következő lépésekben tesszük meg. Ez a műszer alkalmas kontaktlencse használat előtti szemparaméterek mérésére is. Ezt a vizsgálatot kifejezetten élvezni szokták vásárlóink, hiszen érdekes látványban van részük közben.

     Korrekciók megállapítása: A vizsgálatnak ebben a részében történik meg a különböző távolságokra történő éles látás beállítása. Az asztigmiás fénytörés pontos korrigálása a ma létező legpontosabb eljárással a keresztcylinderes méréssel. A szükséges szemüveg erősségének beállításának ellenőrzését különböző tesztábrák segítik, melyekkel mérföldkövekkel pontosabb dioptria állapítható meg, mint a hagyományos tábla olvastatással.

    3D-s látás ellenőrzése: A két szemmel látott dolgok nem teljesen egyforma képként vetülnek le a retinánkra. A két szem eltérő szögből látja a körülöttünk lévő tárgyakat. Az agy ezt a két eltérő látószögű képet összeforrasztja, amivel megalkotja a térbeli 3 dimenziós látást. Binokuláris látászavar a mai 3D-s világunkban panaszokat okozhat. A 3D-s filmek fejfájást okoznak, a térben nehezebben határozzák meg a tárgyak egymáshoz viszonyított távolságát.

     Színlátás ellenőrzése: Csereszín (pseudoisochromaticus) ábrák segítségével színlátási zavarok szűrhetők ki. Az ábrákon különböző méretű és tónusú pettyek találhatók, melyek közül az alaptól eltérő színű betű van hasonló méretű pontokból kirakva, melyet csak a jó színlátó vesz észre. A megfelelő színlátás nem csak a közlekedésben, de megannyi foglalkozás esetén rendkívül fontos.

     Szemizom egyensúly vizsgálata: Kideríthetetlen migrén, frontérzékenység, szemfáradásos panaszok, időszakos kettős-látás esetén gyakran csak ezzel a vizsgálattal deríthető ki, hogy a panaszok hátterében egy rejtett, de korrigálható látásprobléma áll (rejtett kancsalság, vagy más néven heterophoria). Többfókuszú (multifokális) szemüvegek meg nem szokása esetén is gyakran ez áll a háttérben, ezért elengedhetetlen része kell, hogy legyen a vizsgálatnak.

A vizsgálat 10000Ft-ba kerül. Adunk hozzá egy

AJÁNDÉK 5. 000 Ft értékű kupont,

melyet szemüvegvásárláskor a kedvezményeken felül LEVÁSÁROLHATSZ

 

 

Első kontaktlencse vizsgálat

 

Taupert Szilvia vagyok, diplomás optometrista – kontaktológus. A Semmelweis Egyetem külsős kontaktológia gyakorlati oktatója. Ha velem tapasztalod meg először a kontaktlencse viselés biztonságát és élményét, ígérem, jó kezekbe kerülsz. Kontaktlencse viselőink azért szeretnek hozzám járni, mert fontosnak tartom, hogy 3-6 havonta ellenőrizve legyen látásuk és szemeik épsége. Ezzel elkerülhető a kontaktlencse viselés szövődményeinek kialakulása, gondoskodásom biztonságos és kényelmes lencseviselést eredményez.

A vizsgálat során megbeszéljük, milyen élethelyzetekben kell a kontaktlencsédnek helytállnia. Erre a kontaktlencse típusának megfelelő megválasztásához van szükség. Ezt egy alkalmassági vizsgálat követi, melynél megvizsgálom, nincs-e valamilyen elváltozás a szemeiden, mely akadálya lehet a kontaktlencse használatnak. Meghatározzuk a szükséges korrekció erősségét és keratométerrel megmérem a szaruhártyád görbületét. Felillesztem a kontaktlencsét, majd leellenőrzöm, milyen vele a látásélesség. Mikroszkóppal megvizsgálom, hogy hogyan illeszkedik a szemeden a lencse. Ha szükséges, korrigálunk valamely paraméteren. Ezek után megtanítom, hogyan kell felhelyezned, levenned, tisztítanod a lencséidet. Megbeszéljük, milyen szabályok vonatkoznak a kontaktlencse használatra és milyen gyakran kell kontrollra jönnöd. Vizsgálat után önállóan és biztonságosan élvezheted a kontaktlencse viselés szabadságát.

A vizsgálat 5000Ft -ba kerül, mely tartalmazza

a vizsgálati díjat

havi kihordású lencse esetén az első hónapra elegendő kontaktlencsét

 

betanítást és a két hét múlva esedékes kontroll vizsgálat díját

 

 

POLATESZTES vizsgálat:

A polatsztes vizsgálat egy kevéssé ismert, rejtett látászavar, a heterofória felismerését és korrigálását nyújtja számodra. Ez a szemvizsgálati módszer Szolnokon és a megyében egyedül a Széchenyi Optikában érhető el számodra. Milyen tünetek utalhatnak a heterofória magyarul rejtett kancsalság meglétére?

 • gyakori fejfájás,

 • gyógyszerre nem múló migrén,

 • frontérzékenység,

 • fény- vagy szagérzékenység,

 • fáradékonyság, koncentrációs zavar monitorhasználat, olvasás közben

 • szem alatti sötét karikák,

 • összefüggő szövegek nehézkes értelmezése,

 •  szemüvegek, különösen multifokális szemüvegek megszokási problémái hátterében heterofória állhat.

A panaszok megszüntetésére, a látás és ezzel a szervezet tehermentesítésére speciális hasábos vagy más néven prizmás korrekció a megoldás.

Ez a szemvizsgálati módszer a megyében elsőként és kizárólag a Széchenyi Optikában érhető el számodra. A vizsgálatot mindenképpen meg kell előzze a 7 lépéses Taupert szemvizsgálat, mely abban különbözik az optikákban elérhető hagyományos látásvizsgálatoktól, hogy nem csak a szemüveghez szükséges dioptriás korrekcióval foglalkozik. A Taupert szemvizsgálat a szűréseken túl a szemüveges korrekciók megállapítását is körültekintőbben, precízebb eljárásokkal állapítja meg. A vizsgálat kiszűri a heterofória fennállását is, melyet egy következő időpontban a polatesztes vizsgálattal korrigálunk. Fontos, hogy erre a vizsgálatra kipihenten gyere el.

A szemvizsgálat kompletten 15000Ft,

melyhez AJÁNDÉKBA adunk egy 5000 Ft értékű kupont

melyet hasábos szemüveglencséidre az aktuális kedvezményeken felül levásárolhatsz

 

 

Hagyományos látásvizsgálat

Ez a vizsgálat az optikákban általában szokásos szemüvegfelírást jelenti azzal a különbséggel, hogy a Széchenyi Optikában az egyedülálló műszerezettség és vizsgálati technika miatt a lehető legpontosabb vizsgálati eredményt kapod.

Abban az esetben javasolt, ha 40 év alatti vagy és a távoli homályos látáson kívül semmilyen látáspanaszod nincs.

A vizsgálat díja 3000 Ft,

melyhez adunk egy 1.500 Ft értékű kupont,

melyet szemüvegvásárlás során levásárolhatsz az aktuális kedvezményeken felül

 

 

Kontaktlencse kontroll

A biztonságos kontaktlencse viselés feltétele, hogy félévente nyomon követjük,  szemeid és látásod  kontaktlencse viselés melletti egészségét és épségét.

Esetleges elváltozásokra utaló jelek esetén még időben változtathassunk a kontaktlencse típusán, a viselés idején.

Megvizsgáljuk, változott-e a látásélesség. Megbeszéljük, az esetlegesen felmerülő kérdéseidet, észrevételeidet.

A vizsgálat díja: 2000Ft,

mely a Széchenyi Optika kontaktlencsés törzsvásárlói programjában INGYENES

 

 

Taupert Szilvia diplomás optometrista és kontaktológus"Minden ember más. Más egyéniség, máshogyan megélt látáspanaszok. Titkom, hogy minden vizsgálat egyéni. Arról az emberről szól, azokra a panaszokra, látáshibákra specializálódik, aki a vizsgálati székben ül. Ezért gyakori, hogy itt tapasztalják meg életükben először az éles látás és az első igazán jó szemüveg élményét."